Hablababla15 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 ma dużo takich powierzchownych uszkodzeń, papier by się przydał bo inaczej pasta Ci w nie wejdzie i nie będzie to ładnie wyglądać, oczywiście musisz uważać żeby nie zebrać za dużo materiału np. na samym logo, a tego dużego braku w korbie przy otworze na oś pedałów nawet bym nie ruszał. Najlepiej pogadaj z Marianoitaliano, Adaasko oni to się na tym poważnie znają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 DA - to wysoka grupa, na pewno chodzi o jakosc wykonania gwintu, tak jak w macku masz wszystko idealnie spasowane, tak w DA gwint tez bedzie super zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 a jaki papier? Ten jak najbardziej , czy jak najmniej 'chropowaty'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Ostrożnie jakąś 400 potem coraz mniejsza ziarnistość, na koniec przeszlifuj takim drobniutkim papierem, który się moczy. Potem długo pastą i będziesz mógł sobie przed nią robić makijaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 od razu leć na mokro (szare papiery) i tak jak kolega napisał. Od 400 w górę kończąc na 2000 przed polerką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Temat rady i porady to i ja coś poradzę. Zmiana przełożenia z 3.47 --> 3.25 --> 3, + do tego kiepawy łańcuch i 2 kilometry do domu z buta na bosaka (karbonowa podeszwa) i obite jajka. Nie polecam ani szybkiej zmiany przełożeń ani tanich łańcuchów. Fotka może nie najwyższych lotów ale coś tam widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponuryrybak Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 kresowiak do polerki większość mechaników poleci Farecle. I ja również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 on nie chce polerować lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponuryrybak Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 on nie chce polerować lakieru Ciii... to tak na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Chłopaki łańcuch sachs sedis, ściągnięty ze starej szosy, wygląda jeszcze ładnie, poziom zużycia nie jest duży. Nada się do ostrego koła dla dziewczyny ? no Chyba że ktoś chce wymienić go na jakiegoś czerwonego darta/taye bo taki chce mieć, w ostateczności go przema.... nie negujcie mnie za to po prostu musimy zacisnąć pasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Lepiej chyba będzie jak jednak kupisz nowy, chyba że jeździ z hamulcami :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 no będzie śmigać z hamulcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 To lajtowo, jak ogarnia to nawet jak się zerwie łańcuch to powinna dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Czyli mówisz że lajtowo można go psiknąć na czerwono ? Bo na 100% się poklei w miejscach gdzie ma pracować ale myślę że jak go założę, 2 razy zakręcę i będzie git ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Dopiero teraz doczytałem z Twojego posta, ze chcesz malować. No z tym to raczej kicha bo będzie brzydko, nawet ja się poklei to i tak farba prędzej czy później puści na sworzniach. Ale jak taki biznes to ja bym odpuścił parę piątków czy innych piw i już kupił dartmoora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 to mogę Ci podać jej numer i jej to powiesz Bo aktualnie to jest tylko " potrzeba tyle i tyle na to, kiedy przelew ? " Tak więc chłopaki z wa-wy biało-czerwony fix z pomarańczowymi laczkami od października w wawie będzie parkowany przed uniwersytetem warszawskim wydział dziennikarstwa, kobietka 171cm, czerwone włosy, brązowe oczy, lat 19 - powodzenia, ja tu tylko składam fixa, już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Na wstępie cześć - bo to mój pierwszy wpis w dziale ostrego. Mój fixed jest zbudowany na ramie favorit (widelec, mostek, kiera, sztyca, siodło również favorit) Noszę się z zamiarem wymiany widelca w moim ostrym z dwóch powodów: 1) jest krzywy dlatego przednie koło jest spionizowane na zacisku i mocno skręcone imbusem. 2) względy estetyczne Chciałbym wrzucić prosty widelec Accenta: http://velo.pl/produ...?m=1&pk=%&id=13 Czy takie zestawienie ma prawo bytu? Nie zaburzy to odległości przedniego koła od ukośnej rury i rozstawu między kołami? - "na oko wydaje się że tak". Nie chciałbym dokonać zakupu w ciemno, aby w montażu okazało się że nie pasuje... Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Nie masz kogoś w Wawie? Mogę Ci taki widelec pożyczyć. Wygląda jak nowy, ale jest nie na sprzedaż bo po dzwonie i profilaktycznie nie do jazdy... Ale spokojnie można wpiąć do roweru i pojechać na test, jest niby prosty, nie pęknięty - w końcu to stal... Wysyłać nie ma sensu bo szkoda czasu kasy. Ogólnie to trzeba ocenić czy taki widelec nie obniży roweru - czy górna rura ramy skosić się do podłoża, to nie jest prosty widelec, ma tylko proste pióra, ale ma wyprzedzenie. (wysunięcie osi do przodu) mniejsze od oryginału, i rama będzie się trochę inaczej prowadzić. Faworit ma dość łagodne kąty i nie powinno dziać się nic złego, ale może być taki efekt lekkiej nerwowości w porównaniu do starego.... Ale to nie będzie taka nerwowość jak w torówce ze stromą główką i widelcem jak zapałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ogólnie to trzeba ocenić czy taki widelec nie obniży roweru - czy górna rura ramy skosić się do podłoża, to nie jest prosty widelec, ma tylko proste pióra, ale ma wyprzedzenie. (wysunięcie osi do przodu) mniejsze od oryginału, i rama będzie się trochę inaczej prowadzić. Dzięki. Niestety nikogo nie mam w stolicy. Czyli ewentualne efekty uboczne to tylko obniżenie roweru (górna rura przesunie się o te kilka stopni w dół od poziomu)? Natomiast skrócenie wyprzedzenia widelca nie wpłynie negatywnie na odległość przedniego koła od ramy (tzn przednie koło zmieści się pod ramą) ? - bo tego obawiałem się najbardziej. BTW obecnie mam w ostrym korby na klin - chciałbym je wymienić na jakieś z wkładem suportu na kwadrat - czy moja rama favorit przyjmie takie rozwiązanie? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Obniży się suport i wzrośnie ryzyko cyrkla w zakręcie. To stara szosa, w podobnym Favoricie, którego pamiętam był normalny gwint i można myło montować dostępne suporty na kwadrat. Czasami stan gwintu wymaga przejechania narzynką bo stare miski mogły być krótsze, i zardzewiał fragment potrzebny do pełnego wkręcenia pakietu. Zmierz odcinek od opony do brzegu dolnej miski steru i i podaj mi rozmiar opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Obniży się suport i wzrośnie ryzyko cyrkla w zakręcie. To stara szosa, w podobnym Favoricie, którego pamiętam był normalny gwint i można myło montować dostępne suporty na kwadrat. Czasami stan gwintu wymaga przejechania narzynką bo stare miski mogły być krótsze, i zardzewiał fragment potrzebny do pełnego wkręcenia pakietu. Zmierz odcinek od opony do brzegu dolnej miski steru i i podaj mi rozmiar opony. Chętnie wyjąłbym z rękawa wszystkie dane, ale obecnie moje ostre przebywa w Krakowie w mieszkaniu i dzieli mnie od niego 50km:/ - końcem sierpnia się przypomnę kiedy będę miał dostęp do roweru. raz jeszcze dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 da rade jezdzic na blacie shimano biopace (42 zabki) w ostrym, czy lepiej kupic inny? (pieniedzy nie mam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Tu masz opinie (5 sek. w wyszukiwarce): Biopace'a nie można wsadzić do roweru jednobiegowego bez napinacza (takiego jak ostre). Jako, że tarcze są owalne, to jeśli nie ma napinacza lub przerzutki, która spełnia taką rolę, napięcie łańcucha ulega zmianie. Oczywiście ja to tak interpretuje, bo nigdy nie miałem z tym do czynienia, ani zbytnio o tym nie czytałem. nieprawda, miałem takie rozwiązanie i w moim pierwszym ostrym potem w ostrym mtb ( gdzie z natury łańcuch bardziej się "fajta") i wszystko działa jak ta lala, łańcuch nie spada, a poza tym specyfika przenoszenia mocy przez tarcze biopace bardzo mi odpowiada sheldon brown twierdził że można zrobić ostre na biopace a ja uwielbiałem jeździć na tych blatach. niestety nie udało mi się złożyć na nich fixa. co nie znaczy że nie można... Raczej się tego nie robi, możesz spróbować ale jak coś się stanie to Twoja wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 dzieki(jak napisalam to pomyslalam ze przeciez na pewno jest i sprawdzilam, ale nie moge usuwac postow, wiec sorki), na razie zostawie ten blat bo nie mam na nowy pieniedzy, przedni hampelek i tak bedzie wiec nie zgine raczej jak mi spadnie lancuch. a ktory blat lepszy jak juz nazbieram? http://www.bikerstudio.com.pl/pl/p/Sturmey-Archer-blat-44z/345 http://www.bikerstudio.com.pl/pl/p/Csepel-blat-44z-czarny/87 czy w ogole jakis inny?chociaz to jedyne torowe jakie znalazlam mocowane na 5 srub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 jak pokryjesz koszty przesyłki a twój biopace jest w dobrym stanie to mogę się z Tobą zamienić za moją prawie nie jeżdżoną zwykłą 42z na 130bcd (standard shimano) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.