Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wolę jak obydwa koła są takie same, z takim samym zaplotem.

No fajnie jeszcze wygląda pełne tylne koło :D

PS: Co do siodełka.

Wiesz, że jest model bez nitów?

Mówię Ci tak na w razie czego, bo wg. mnie trochę lipnie wyglądają :P

ja prostaty nie mam, ale w sumie i tak mam gorzej, bo ladnych kobiecych i jeszcze wygodnych siodel jest malo, meskie sa strasznie bolace, wiec w sumie rzeczywiscie wole jezdzic na tym co mam i co jest sprawdzone. ale to jest po prostu sliczne i bardzo by pasowalo. ciekawe jak przy tym turbo bedzie z wygoda

Pojedź po prostu do jakiegoś sklepu z OK i poproś, żeby dali Ci podczepić tego csepel'a do rowerku i się przejedź.

na pewno dadzą, a jak nie, to oznacza, że są do niczego...

W jakim sklepie Ty chcesz naleźć siodło Csepela? Może kilka w całym kraju je ma. Poza tym, 10 minut przejażdżki niewiele jej powie o tym siodle.

Masz tylko gwint na koronkę, na kontrę nie ma. Jeżeli będziesz kręcił korbami tylko do przodu to spoko, koronka będzie się dokręcać. Ale jeżeli chciałbyś zatrzymywać korby w trakcie jazdy (skidy, zwalnianie nogami) to Ci się będzie ta koronka odkręcać, bo nic jej nie kontruje.

Hej, zaczyna mnie trochę denerwować to że po każdej przejażdżce na łydce mam spory ślad od smaru łańcucha. Na razie jeżdżę w krótkich spodenkach, więc zbytnio się tym nie przejmuje, ale zamierzam jeździć również jesienią w długich spodniach. Czy znacie jakiś sposób aby ustrzec się przed zabrudzeniem nogawki(oprócz podwijania ofc.)? Może jakaś osłona?

Zdejmij, umyj porządnie, przesmaruj specjalnym preparatem do łancucha (obejrzyj jakis filmik na YT) i będzie super. Też miałem problemy z brudnym łańcuchem, po wyczyszczeniu robi się mega ulga i zupełnie inna jazda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...