pixi113 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Orientuje się ktoś może jaką długość szprych będę potrzebował żeby zapleść ze sobą piastę torową novateca i obręcz Mavica ma2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Czy użycie o 3mm za długiego suportu (konieczność zamontowania blatu po wewn stronie korby) może mieć jakiś wpływ na odkręcające się śruby/wyrabianie kwadratów? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Przy dura-ace dopiero bedziesz mial linie przy 103mm suporcie, takze chyba cos Ci sie pomylilo, przy wspolczesnej 107mm, to wszystko mowie o wew stronie, a na zewnetrzna jak przelozysz to bedziesz mial ok 7mm roznicy, takze chyba cos Ci sie pomylilo... a 3mm jak za dlugi to przekos 1,5mm, nie ma co plakac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 No właśnie teraz jak siedzi po wew to w ogóle nie ma przekosu, suport 110mm, korba sh105. Chodzi mi o to, że strasznie głęboko oś suportu w nią już wchodzi i nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Plus luzują się śruby bez przerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Przy 110 nie wyobrazam sobie zeby byla prosta linia... Mierzyles, liczyles, czy tak o sobie na oko zobaczyles? chyba, ze nie masz torowej piasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Na oko, nie pogięło mnie jeszcze do tego stopnia żeby to wyliczać. Mam torową piastę, łańcuch jest prosto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Na oko to nie widzisz przekosów rzędu 5mm i lepiej... A później ludzie się żalą, że połamali szosowe blaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Przekos 2mm mnie nie boli (tak, zmierzyłem, ciut poniżej 2mm). Pytałem o niszczenie kwadratów i odkręcanie śrub. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Powie mi ktoś, coś na temat tych dysków na koła? Gdzie można kupić, bądź jak zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Jak chcesz takie samoróbki udawane do polo, to wystarczy wyciac koło z pleksi albo cienkiej sklejki zrobić dziurki i przypiąć do szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek312 Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam wszystkich czy miał ktoś do czynienia z ramami od tego goscia, mógł by sie na ich temat wypowiedzeć? http://allegro.pl/rama-torowa-ostre-kolo-stal-c-t-535-21-fix-i2536943380.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ok, wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 pisalam wyzej o ramce z rometa meteora i o giancie (ktorego w koncu kupilam, za 50 zl) ale plany sie troche zmienily bo czekam na przesylke z allegro, idealnie na moj wzrost http://allegro.pl/szosa-dancelli-cr-mo-cala-na-shimano-105-okazja-i2520123822.html i jak tylko przyjdzie to skladam ostre bo juz wszystko mam. lakier zostaje, jeszcze pomysle nad siodelkiem i kierownica, bo mam drugi komplet, zobacze co lepiej bedzie jakies sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jak myślisz, jakiej grubości pleksi użyć do wykonania tych dysków? pisalam wyzej o ramce z rometa meteora i o giancie (ktorego w koncu kupilam, za 50 zl) ale plany sie troche zmienily bo czekam na przesylke z allegro, idealnie na moj wzrost http://allegro.pl/sz...2520123822.html i jak tylko przyjdzie to skladam ostre bo juz wszystko mam. lakier zostaje, jeszcze pomysle nad siodelkiem i kierownica, bo mam drugi komplet, zobacze co lepiej bedzie jakies sugestie? Fajna szosa Ja na Twoim miejscu zostawiłbym lakier i wszystkie części, które dałoby się wymienić, wstawiłbym białe. Np. oponki, piasty, korba (koniecznie z małym blatem) i jeszcze parę części, plus jakieś stożki ok. 30mm wysokości (srebrne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jak myślisz, jakiej grubości pleksi użyć do wykonania tych dysków? Odpowiedniej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Spoko, dużo mi to mówi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jak myślisz, jakiej grubości pleksi użyć do wykonania tych dysków? Fajna szosa Ja na Twoim miejscu zostawiłbym lakier i wszystkie części, które dałoby się wymienić, wstawiłbym białe. Np. oponki, piasty, korba (koniecznie z małym blatem) i jeszcze parę części, plus jakieś stożki ok. 30mm wysokości (srebrne) no byloby fajnie, ale to droga zabawa, wiec moze kiedys, korba zostaje ta co jest (mniejszy blat) na tyl mam kolko z flip flopem ze srebrnym stozkiem, na przedzie zostaje to co jest, tylko nad oponka pomysle. wlasnie sie zastanawiam, czy nie lepiej czarne siodelko, czarna kiera i oponki. bo wlasnie mam ladniejsze (siodelko i kiere) niz w tym rowerze tyle ze czarne(tj, srebrna kiera z czarnymi gabkami) w ogole to ja sie zakochalam w tym rowerku http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://cdn.velospace.org/files/dancelli_0003_klein.JPG&imgrefurl=http://velospace.org/node/19261&h=681&w=1024&sz=157&tbnid=KhP63cg0GEsBsM:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__8lmUPG4aPqPugVSoDAy_o9jQV78=&docid=U1c_vXKthXiaPM&sa=X&ei=We8bULSsHI_itQbRuoHIBg&ved=0CFcQ9QEwAA&dur=353 i dlatego kupilam ta szose (no i dlatego ze malutka), jakbym miala kiedys zmieniac lakier, to w odwzorowywanie tego czerwonego bym sie bawila (z napisami i tak dalej). ale to kiedys moze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Z czarnymi owijkami i siodełkiem będzie wyglądał... po prostu zwyczajnie. Ale jak widzę, Tobie podoba się klasyczny wygląd, więc czemu nie Ja tylko podsuwam pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 bo wlasnie mam ladniejsze (siodelko i kiere) niz w tym rowerze tyle ze czarne Eee, Turbo ładne, wygodne i klasyczne. Jak odnowisz będzie cacuszko. Co masz ładniejszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 halo, klasyczne kółka ładniejsze, jak zmienisz na stożek to będzie trzeba chyba całość iść w bardziej nowoczesny wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 no wlasnie tez mi sie wydaje ze na czarno to sie nagle zrobi takie slabe, i ten bialy na ramie nie bedzie fajny, a tak sie dobrze komponuje. ale mam velo plush czarne, bardzo wygodne, w lepszym stanie i ladniejszy krztalt wg mnie. ale to zobacze jak przyjdzie, poprzymierzam. co do tylnego kola, to trudno, takie mam, jak bedzie z dupy wygladac to zmienie obrecz po jakims czasie, ale na razie to juz i tak duzo kasy w to wszystko poszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Boże co wy się uczepiliście tego stożka!? Klasyki na wysokich obręczami wyglądają świetnie Gdyby wszyscy czepiali się rzeczy typu, stare wygląda źle z nowym i na odwrót, to wszystko wyglądałoby tak samo... Przecież niejeden świetny projektant robi takie projekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sEs Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Panowie (i Panie) moglibyście mi podrzucić jakąś prostą kiere pod 25.4. Zadanie byłoby banalne gdyby nie to, że szukam takiej, która pozwoli mi klamki o średnicy 24mm przesunąć jak najbliżej środka, chodzi o to aby miała zgrubienie pod mostek jak najwęższe. Mam nadzieje, że mniej więcej jasno opisałem o co mi chodzi! Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Co do siodełka możesz wsadzić csepel'a, jak dobrze kojarzę kosztuje 70zł, a i wygląd ma nie najgorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halo Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Co do siodełka możesz wsadzić csepel'a, jak dobrze kojarzę kosztuje 70zł, a i wygląd ma nie najgorszy łaa niezły pomysl tez mi sie wydaje ze stozek nie musi zle wygladac. ja w ogole go kupilam bo planowalam z tylu miec stozek, a z przodu zwykla zupelnie plaska obrecz - jak dla mnie to super wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.