Tad3k Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Oooo, dokładnie o coś takiego mi chodzi https://www.facebook...&type=3 Tyle, że nawet nie chcę pytać ile to kosztuje... Pewnie ceny rzędu Paul Components :/ Albo może dałoby się nawiercić takie dziurki w miche Kurde, tylko może to je osłabić :/ Dałbyś dokładne namiary do tego Maćka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 czytaj uważnie.nie maćka a macka.mack hubs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Sorry, jeszcze nie słyszałem o tym Tak jak myślałem, u Mack ceny niemalże takie jak Paul, a tamto drugie, to już pewnie jakiś kosmos... Trudno, trzeba będzie kupić Miche, albo BLB, miał ktoś do czynienia z tymi drugimi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 mack jest tańszy a daje opcję wybrania kolorów, ilości dziur plus robiony jest w Polsce. blb to taki sam chińczyk. obczaj sobie import zza granicy: http://www.on-one.co.uk/c/q/wheels_hubs_and_rims/hubs jeśli masz ziomków w londynie to niech ruszą dupę do bricklane bikes, tam w koszyku wyprzedażowym trafiają się ładne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Mam jednego kumpla, który mieszka w Cambridge, może coś z nim ugadam. Co do Miche, komplet kosztuje 350zł i są różnie kolory np. na retrorower, a u Mack komplet wychodzi jakieś 500zł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 z tego co słyszałem (jeszcze na gronie jak działało) o nowych miche to są jakoś spieprzone bo jeśli dobrze dokręci się zębatkę i kontrę to uciska łożyska i szybko padają. a novatecki dlaczego odpadają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Po prostu chciałem coś bardziej porządnego Chyba nie wypada wsadzać do Campagnolo zwykłych novateców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 dlaczego? ostatnio widziałem campagnolo sheriff star pomalowane na niebiesko, więc nie ma już żadnych świętości na tym świecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 No czy ja wiem, jednak chciałbym aby ten rower, przynajmniej w większej części złożony był z dobrych i firmowych komponentów. Jak myślisz, czy ten rower, rama ma jakąś bardziej znaczącą przeszłość? Chodzi mi o model ogólnie. Chodzi mi o model ogólnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chester Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Takie pytanie mam odnośnie dopoasowania piast do ramy, czekam na starą ramę rometa pod piaste 115mm a samą piaste mam już 120mm, da radę lekko odgiąć i wcisnąć piastę? Odwrotna sytuacja przy widelcu, ma on rozstaw 95mm, a piasta 90mm, da radę lekko ścisnąć widełki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 nie musisz sie niczym martwic, ani z tylu ani z przodu nie bedziesz mial klopotow zeby piasty zamontowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 siemanko, mam okazję dostać za darmo ramę colnago niestety pęknięta od mufy rury ukośnej przez dobre 2-3 cm na sterówce. Chciałbym to pospawać ale tu moje pytanie. Zbudowana jest na rurkach columbusa czy jakiś spawacz po fachu może to pospawać bez żadnych grymasów i czy to będzie się trzymać ? Ew. myślałem o jakieś poprzeczce wzmacniającej np. od rurki poziomej do ukośnej przez glówkę ramy wyglądałoby to tak : http://desmond.imageshack.us/Himg694/scaled.php?server=694&filename=pekniecir.png&res=landing czerwona kreska to pęknięcie, a niebieski element to poprzeczka wzmacniająca ramę. Co o tym myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Wiecie może, czy Campagnolo miało swój firmowy kolor, tak jak np. Bianchi - miętowy? Znacie jakieś strony, książki o starych roweruch tej firmy? Może lepiej oddaj do Gromady, lub kogoś innego, kto zajmuję się ramkami zawodowo Może lepiej oddaj do Gromady, lub kogoś innego, kto zajmuję się ramkami zawodowo Kuźwa, czemu mi wszystkie wiadomości idą po dwa razy!?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzoko Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam Mam siodełko csepel i boli mnie prostata po każdej jeździe. Muszę zmienić, tylko nie bardzo wiem na jakie. Może coś żelowego? http://allegro.pl/siodlo-siodelko-selle-royal-dardo-5153-m-sportowe-i2509298687.html niby na mtb, ale pozycja sportowa 15 stopni. Poradźcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ktoś, coś powie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 campagnolo nie robiło ram więc nie będzie miało firmowego koloru co najwyżej logo http://www.cpcycles.com/smsimg/71/campagnolologo71.gif. Tad3k szkoda zachodu z gromadą 100zł wydam na przesyłki i drugie tyle na naprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 A jak myślisz co to za ramka? Jaka firma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 ta twoja niebieska ? Nie mam pojęcia, są znawcy którzy po mufie Ci powiedzą ja bym potrzebował naklejki z marką ahaha może coś włoskiego skoro campa ale nie umiem Ci powiedziec co to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Kurde, kto mi to może powiedzieć na pewno coś dobrego, bo z Włoch, tam o dobry sprzęt nie jest trudno. A tak poza tym, tak jak wyżej powiedziałeś, części Campagnolo, byłoby bezsensu wsadzać w gównianą ramę... Jako dodatkową informację powiem, że człowiek od którego kupiłem rowerek wspomniał o tym, że sprowadził go z Modeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam Mam siodełko csepel i boli mnie prostata po każdej jeździe. Muszę zmienić, tylko nie bardzo wiem na jakie. Może coś żelowego? http://allegro.pl/si...2509298687.html niby na mtb, ale pozycja sportowa 15 stopni. Poradźcie! Z dziurą! velo pro - mam i polecam, jest tanie (110zł), ma tytanowe pręty, skorupę z węglem, do tego kształt identyczny co w slr gel flow. Środkowa część jest elastyczna, nie kamień jak reszta, bez wkładki ogarniałem po 150km bez bólu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Myślę, że jeśli Campagnolo to powinien być biały z małą ilością niebieskich dodatków. Tak przynajmniej jest zbudowana identyfikacja marki i kod kolorystyczny. Wszystkie te czasówki na dyskach campy są bialutkie i mają domieszke tego niebieskiego z logo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Chciałbym zrobić ostre, po którym od razu byłoby widać, że jest to Campagnolo Ich logo chyba ma: złote skrzydła, czerwony napis (tą wstążkę), czarno-białe koło, oraz błękitne tło, ale tych kolorów jest trochę za dużo Owszem dałoby radę z tego zrobić coś sensownego, ale ja wolę prostotę koloru. Mógłby mi ktoś podesłać parę zdjęć, artykułów, linków, które przedstawiają rowery sponsorowany przez Campagnolo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Mam nadzieję, że poczułeś klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 KryO - ostatnie zdjęcie ląduje w moim fap folderze hahah Nie no klimat campy jest świetny, aż nie moge uwierzyć że oddałem kaemsowi swoją campe record pista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Już wiem jak zrobię dyski do bike polo Wiecie może gdzie coś takiego kupić? Pozdrowia i dzięki za foto i informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.