marian600 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Pytanie "wielokrotnego wyboru" i odpowiedź: "tak" No i z tymi widelcami to jest tak, że nie dasz widelca na a-head do klasycznej (na 1 cal) ramy, a reszta kombinacji spokojnie przejdzie. idealny dla mniejszego człowieka lub dziewczyny To jest dobre, jakby dziewczyna nie była człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Pytanie "wielokrotnego wyboru" i odpowiedź: "tak" No i z tymi widelcami to jest tak, że nie dasz widelca na a-head do klasycznej (na 1 cal) ramy, a reszta kombinacji spokojnie przejdzie. To jest dobre, jakby dziewczyna nie była człowiekiem. Gdzie tam wielekrotny wybór Dlaczego nie a-head do klasycznej? w końcu a-head też jest 1", tak samo jak i gwint na 1 i 1/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Czy jeśli mam mostek z mocowaniem kierownicy ok. 26mm (około, bo obecnie nie mam go u siebie i nie mam jak zmierzyć, ale powyżej 25.4mm był, z tego co pamiętam) to jest jakiś dobry patent na zamocowanie kierownicy 24 mm (od rometa)? Czy np. podkładka z puszki od coli lub jakiejś taśmy metalowej spełni rolę, czy nie? Wolałbym wiedzieć, zanim kupię kierownicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myrcin Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 W oryginale przy rometowskich barankach były dwie aluminiowe podkładki w kształcie trapezu ;-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Czuje, że nie będzie tych podkładek Mostek mam już swój i dopasowaną długość i wysokość, dlatego chcę go zostawić, ale kierownicę muszę zmienić, bo rometowska ma, bogu dzięki, średnicę 22mm (tak twierdzi sprzedawca) dzięki czemu włożę na nią klamki bmxowe lub pod canti, a moja ma 23.8 i takich klamek nie upchnę... Ale jeśli ichniejsze podkładki spełniały swoją rolę, to coś do podłożenia znajdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 albo normalna redukcja do kierownicy. Ja chyba miałem właśnie z kierownicy NS redukcję 22.2-25.4, musiałbym dobrze poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Gdzie tam wielekrotny wybór Były dwa pytania jak się przyjrzysz, a co do tych a-headów, do ramy 1 calowej nie dasz widelca 1 1/8'' a reszta kombinacji przejdzie. Czy np. podkładka z puszki od coli lub jakiejś taśmy metalowej spełni rolę, czy nie? Jeżeli to ostateczność to normalnie na taśmie metalowej będzie to działać, miałem u siebie i jeżeli dobrze byś to zamontował to nic się nie ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Już zamówione, jak dojdzie i poskładam, to dam znać czy jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Były dwa pytania jak się przyjrzysz, a co do tych a-headów, do ramy 1 calowej nie dasz widelca 1 1/8'' a reszta kombinacji przejdzie. Jeżeli to ostateczność to normalnie na taśmie metalowej będzie to działać, miałem u siebie i jeżeli dobrze byś to zamontował to nic się nie ruszy. Na oba pytania odpowiedź brzmiała tak, więc nie wiem co źle zrobiłem Dość logiczne, że na 1" główkę nie włożysz widła 1 i 1/4, o tym chyba wspominać nie trzebac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixi113 Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Spoko , ja wszystko zrozumiałem "Tak" w tym wypadku jest bardzo wyczerpującą odpowiedzią dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Dzień dobry, bo w sumie zaczęliśmy już nowy dzień, a ja skończyłem poprzedni i zacząłem nowy z problem, a mianowicie STERY. Stery są w systemie a-head 1", albo są luzy albo w ogóle. nie pracują. Smaru jest wystarczająco dużo, a mimo to one nadal strasznie szumią, nawet jak jest luz. Fakt że nie są nowe ale stan jest dobry. Są kompletne, wszystko jest na miejscu, wianki włożone dobrą stroną, a jednak ciągle coś nie tak. Ktoś wie co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 no a już Ci miałem powiedzieć właśnie o łożyskach. A próbowałeś na różne sposoby mimo wszystko je wkładać? może 'dobra strona' to w tym przypadku pojęcie względne. miski, bieżnie gładkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 miski i bieżnie może mają jakieś malutkie ślady ale naprawdę mikroskopijne. Gdyby udało się je skręcić bez luzu i normalnie pracowały tylko np. z miejscowymi oporami to wiadomo że wina misek. Ale jeśli skręci się je tak aby nie było luzu to one w ogóle. nie pracują a z luzem tez nei będę jeździł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Ostatnio rozmyślałem nad swoją kierownicą - jeżdżę obecnie na uciętym baranie na bycze. Z początku jazda na baranie sprawiała mi problem, po prostu nie byłem przyzwyczajony do takiego pochylenia, teraz kombinuję i wymyśliłem... żeby zamontować barana + klamki, ale bez dźwigni i to owinąć owijką. Taka kierownica by łączyła cechy barana i byczych, co o tym myślicie? praktykował ktoś? Chwyt na klamkach jest pewny? nie się nie urwie czy coś? Jak coś to jeżdżę bez hamulców, a klamki bym miał po groszach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 chwyt pewny, bo nawet moje 90kg tak jeżdziło i nic sie nie urwało. tylko jak to będzie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 chwyt pewny, bo nawet moje 90kg tak jeżdziło i nic sie nie urwało. tylko jak to będzie wyglądało. Chciałem owinąć owijką tego samego koloru (tylko inną, bo wiadomo, że nie starczy, a nie dam kolejnych 50zł na fizika, może jakiś korek ). Myślę, że w takim zestawieniu by wyglądało w miare... ale czy ktoś ma, widział? w takim wypadku by było super. Na ostrym sporo kręcę więc nie sam wygląd wchodzi w grę - "w miare" wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Możecie mi powiedzieć czy ramka szosowa wys. 51.5cm , długość 53cm będzie odpowiednia wymiarami dla kobietki 171cm ? Ew. czy ktoś ma ramki pod jej rozmiar i chętnie odstąpi, również może być to retro dameczka : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Powinna być ok. Kiedyś miałem 52 i była idealna przy 172. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Wracając do moich sterów, kupiłem jeszcze w sobote nowe stery a-head 1" firmy First i okazało się że górna bieżnia (końcowy element sterów) nie wchodzi na sterówkę mimo że to 1" a np. ten sam element z sterów futura wchodzi. Więc założyłem górę od futury ale również wystąpił ten sam problem co wcześniej, albo luz albo nie chodzą no i przy okazji pękł kapselek... więc chyba nie uda mi się ich zwrócić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Na pewno 25,4 a nie trochę więcej? Mierzyłeś dokładnie? Co do luzów, może miski luźne albo krzywo wbite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 tak 25.4 inna miska tego rozmiaru wchodzi natomiast tamta od sterów first nawet nie wchodzi na mój inny powypadkowy widelec a-head Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Też mam firsty i u mnie wszystko ok mimo osadzenia misek na żyletki i dolnej bieżni na taśmę izolacyjną. Górna część też nie wchodziła i oddałem do tokarza, ale u mnie rura ma 26 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 ale czy ktoś ma, widział? Na FGG było, na pewno w maju, możesz sobie poszukać bo dużo rowerów tam raczej nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Na FGG było, na pewno w maju, możesz sobie poszukać bo dużo rowerów tam raczej nie było Dzięki, znalazłem dwa, ale wyglądają beznadziejnie, ale to już całe rowery same w sobie niewypały http://fixedgeargallery.com/2012/may/6/DestryHill/DestryHill.htm http://fixedgeargallery.com/2012/may/1/IntergalacticBicycle/IntergalacticBicycle.htm Po co te "dzyndzelki" pod klamkami? Jak wspominałem, chciałem je owinąć owijką, tak aby z kierownicą tworzyły jedną całość Chyba kupię te klamki za dyche, jakiegoś klasycznego rowetowskiego baranka, nie żadne torowe - dolny chwyt jest i tak na takiej samej wysokości... - obwinę niebieską taśmą izolacyjną i jak będzie to jakoś wyglądało kupię korkową owijkę niebieską, powinno to w miare wyglądać z niebieskim fizikiem Ktoś jeszcze widział? ktoś coś o tym myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzionek Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Cześć wiecie może czy piasty joytech i novatec różnią materiałem z którego zostały wykonane. Głównie chodzi mi o gwinty bo zerwał mi się wczoraj gwint od kontry i myślę nad czymś nowym. Tylko niewiem czy warto kupić novateca, czy te obie piasty to to samo i kupić joytecha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.