grzegosz Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 a może źle zamontowana była? może wystarczy dokręcić boczną, ew. wystarczyŁO zrobić to w dobrym momencie, zanim się obrobił kwadrat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 a po drugie nowe korby lubia sie ukladac przez pierwsze kilkadziesiat kilometrow..powinno sie na poczatkui sprawdzac czy sa dobrze dokrecone.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Zapewniam ze była dobrze dokręcona. Korba kosztowała 30 zł wiec byłem przygotowany na taki szajs, mimo wszystko chęć taniego zakupu zwyciężyła, chociaż mnie wcześniej powiadamiał kolega ze ta korba słynie z tego. Łapie luz w miejscu gdzie pająk łączy się z ramieniem korby. Trzeba to pospawać, aktualnie szukam spawacza aluminium Także lepiej kupić coś droższego niż potem dopłacać do szajsu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myrcin Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Okdryles ameryke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Tak, a jak kupiłem campy to ktoś pisał, że głupote zrobiłem zamiast kupić to padło "torowe"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 moze nie tyle drozszego co lepszego.. bo czasami trafiaja sie rodzynki za psie pieniadze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czonk Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Szukam srebrnej korby o klasycznym wyglądzie na kwadrat, 44 zęby 165mm, 170mm i znaleźć nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuey Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Mam pytanie o te koła: http://allegro.pl/kola-alu-continental-piasty-bianchi-ostre-fixed-i2433183266.html Miał ktoś takie piasty albo coś o nich słyszał ? Jak jest z dostępnością zębatek lub czy pasują jakieś novateki ? No i ogólnie jak z ceną ? Drogo, tanio czy normalnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saknis Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Co powiecie o takiej bazie do OK lub SS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Jak najbardziej Rama widać prosta, haki poziome, korby na kwadrat z wymiennymi blatami, jeśli obręcze nie są na szytki to nic nie stoi na przeszkodzie aby powstało z tego OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubek Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Moja ulubiona rama, uwielbiam to malowanie. Jak skończę pakować w moje OK to sprawie sobie taką szosę. Na OK nadaje się w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 nic nie stoi na przeszkodzie aby powstało z tego OK To powinno być na wstępie napisane dla każdego kto się pyta o dobrą bazę do ostrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Co powiecie o takiej bazie do OK lub SS? ...ładny ten Peugeot! Trochę szlifu i piękna szosa! Pytanie w jakim stanie osprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzoko Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Które koło wybrać? http://allegro.pl/kolo-single-speed-lub-ostre-i2418569387.html z piasta Miche http://sklep.sklep-milou.home.pl/pl/p/Kolo-tylne-ostre-kolo-torowe-FlipFlop-Sturmey-Archer/1535 czy z Sturmey archer? Do obu będę musiał kupić tylną zębatkę, ale czy do piasty Miche wystarczy tylko zębatka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 mistrzoko - anie jedno, ani drugie koło nie jest wartę tych pieniędzy. Chodzi głownie o obręcz która jest strasznie ciężka. Już lepiej dorwać jakieś fajne koło i kupić do tego piastę torową. Takie moje zdanie, ale jak się już uparłeś na któreś z tych dwóch, to polecam na piaście miche. Raz, że tańsza, a dwa że włoska:) do tego zębatka zwykła, albo taka od miche z adapterem, ale jest droższa i odradzam, bo łapie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzoko Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Tutaj z kolei obręcz inna (lepsza?), http://allegro.pl/ko...2404502061.html i nie wiadomo do ilu skoczy cena... tak obiektywnie, to które jednak najlepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 części do tego koła to ok. 300zł, zaplecienie raczej nie kosztuje 100 a i kto widział tylne koła na qr, przecież to woła o pomstę do nieba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzoko Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 części do tego koła to ok. 300zł, zaplecienie raczej nie kosztuje 100 a i kto widział tylne koła na qr, przecież to woła o pomstę do nieba... qr? nie rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 qr - quick release, czyli szybkozamykacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 dokładnie tak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 mistrzoko szybkozamykacz z tyłu żebyś już zrozumiał na 100%, nie nadaje się kompletnie do ostrego koła. Mam na sprzedaż komplet kół, tak się prezentują w rowerze: http://img35.imagesh...9/353345355.jpg Piasta BLB track dużo konkretniejsza niż novatec czy sturmey. Obręcze 30mm a nie 43 ale zyskujesz prawie 800 gram na masie kół co jest niebem a ziemią, jeżeli chodzi o jazdę. Jak jesteś zainteresowany to się odezwij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuey Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Muszę kupić korbę blat i suport. Zastanawiam się nad korbą Dura-Ace FC-7700 z blatem Specialites Alize i suportem Dura ace jednak z luzami, oraz nad sporo tańszą i nową korbą z blatem Miche Team 2 i jakimś nowym suportem dopasowanym do korby. Prosił bym o jakieś opinie, może ktoś miał jakieś doświadczenia. Który zestaw Byście Wybrali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czonk Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Kupiłem piastę flip flop i chcę nakręcić z dwóch stron wolnobieg i zacząłem się zastanawiać, czy w wolnobiegach jest lewa i prawa strona i czy uda mi się je odwrócić. Czy muszę na coś szczególnego zwrócić uwagę je kupując? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myrcin Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 jeśli nie chcesz jeździć na wolnobiegu do tyłu to nic nie musisz uwazac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.