Steve Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Panowie, jest możliwy i żeby miało to ręce i nogi, zaplot koła - piasta 28h i obręcz 20h? Oczywiście gdzieś w rowerowym, i żeby mi serwisant oczu nie wywalił, że się nie da:) Może jakieś foto ewentualnego zaplotu by się dało? Będę bardzo wdzięczny, bo z angielskim technicznym to u mnie kiepsko, choć wiem że coś Sheldon Brown pisał o zaplataniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suave Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Pytasz panów, więc nie wiem, czy mogę pisać Nie wiem, jak się to ma do bardzo lekkiej obręczy, bo wtedy często wręcz wymagane jest 36 szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Przepraszam jeżeli uraziłem w jakiś sposób:) Po prostu rzadko widuje żeby tu jakieś kobiety się wypowiadały:) Wracając do tematu, Twoja odpowiedź omija bardzo, ale to bardzo moje pytanie:P Rozumiem, że jak byłbym bardzo ciężki albo jeździłbym po mieście, krawężniki tudzież inne przeszkody, proponowany byłby zaplot na 32h lub 36h i to na 3 krzyże, ale potrzebuje czegoś lekkiego i tylko na asfalt, a że trafiła mi się nietypowa obręcz pod 20 otworów to kombinuje jak to połączyć z piastą 28 otworów i czy jest to wykonalne, bo nic nie mogę znaleźć, oraz jakby wyglądałby ewentualny zaplot takiego koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jest wykonalne na pewno, omijasz po 2 szprychy w każdej wiązce. nie wiem jak z długością szprych, ale da się to zrobić na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Długość szprych liczysz jak dla piasty i obręczy 20h i powinno pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam problem ze swoim ostrzakiem, a mianiowicie chromowany tylni widelec i slizgajace sie dzieki temu kolo... Otorz chom jak chrom, jest bardzo sliski, do tego nawet zabkowane podkladki nie maja jak sie wbic - rama na columbusie, po prostu podkladki sie poddaja... Jakie macie pomysly na ten problem? Wpadlem na pomysl zeby miedzy zwykla gladka podkladke, a hak dac np papier scierny czy detke, co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 może zainwestuj w jakiś klucz lepszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Klucze dobre to mam, bo poukrecalem nakretki ale na gwincie, a nie glowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czonk Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ma, miał ktoś styczność z produktami bikemielec? Znalazłem tę firmę w przyklejonym wątku i chciałbym się dowiedzieć jakiej jakości są ich ramy robione na zmówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 grube rury, trochę ciężko ale robota wykonana dobrze, długo posłuży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czonk Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 grube rury, trochę ciężko ale robota wykonana dobrze, długo posłuży Grube? W swoim projekcie wziąłem najmniejsze możliwe przekroje. Oby spawy były dobre i zrobienie wedle zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jakie macie pomysly na ten problem? Wpadlem na pomysl zeby miedzy zwykla gladka podkladke, a hak dac np papier scierny czy detke, co o tym myslicie? Może bardziej jakaś gumowa podkładka niż dętka? Albo nakrętki samohamowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Może bardziej jakaś gumowa podkładka niż dętka? Albo nakrętki samohamowne. Co ma mi dać nakrętka samohamowna? Ona się nie odkręca... Poza tym raczej i tak nie znajdzie się takiej nakrętki z gwintem jak w ośce, są tylko z rzadszym. http://milou.pl/pl/p/Napinacz-lancucha-inox-haki-skosne/137 co myślicie o takich napinaczach dla haków ukośnych? te śrubki nie będą za dużego przekroju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czonk Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jaki mam wybrać łańcuch do ostrego koła? chodzi mi o jego grubość i jakie polecacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 zależy jaki masz blat w korbie, jeżeli torowy 1/8 to gruby lańcuch, od siebie polecam izumi z retrorower ten za 70zł, odradzam shimano nexus a jak 3/32 to obojętnie aby nie taya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Jakby ktoś miał problemy ze ślizgającym się kole to polecam co zrobiłem - między podkładki, a haki dałem papier ścierny, trzyma się elegancko - 60km test (połowa w deszczu). w haki wkręciłem śrubki kontrolne do oporu, ani drgnęły! Co do łańcuchów - co myślicie o łańcuchach dartmoora? Chodzi mi o zwykłe, mają te otwory na tych szerszych ogniwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Łańcuchy dartmoora-syf. Dobre łańcuchy to kmc, ew. Octane One ten tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Pod jakim względem syf? rozciągają się czy pękają? Pytam się bo za piwo mogę mieć więc tanio Teraz jeździłem na taya bmx-owym i nakręciłem na nim z 3,5tys km, a 22zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 poczytaj na forach, chociażby na tym forum jakie są opinnie o tych łańcuchach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 A tak, 4tys km, pęknięty łańcuch i 11 innych ogniw, aż strach myśleć co by się działo w ostrym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuey Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Dorwałem jakiś stary rower szosowy Magna Cougar (takie napisy widnieją na ramie) Made in China Na razie nie miałem czasu obejrzeć go "pod lupą" ani zrobić zdjęć, ale chciałem się zapytać czy może ktoś spotkał się z czymś takim i czy warto zbudować na tym pierwsze ostre, żeby wybadać czy to to, ewentualnie singla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Jeżeli skośne haki to się nada, ja żeby wybadać poskładałem ostre z mieszczucha "hanseatic", kasy brakło i tak kręciłem jakoś (na szczęście już nie), zawsze będziesz miał radochę zmieniając na coś lepszego, a zobaczysz czy to dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 nie polecam korby prowheel- łapie luzy bardzo szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 w końcu jakaś opinia Niestety twoim kosztem ale tego się spodziewałem i dobrze radzę wszystkim mówiąc że lepiej kupić jakąś 105/600/DA w tej cenie niż kolorową, błyszczącą się korbę "torową" za 120zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 w sensie rozkutałeś kwadrat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.