mastiv Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A dlaczego miałyby nie dać rady? aha, czyli nie ma różnicy pomiędzy zwykłymi śrubami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A dlaczego miałyby nie dać rady? EDIT Kubeon czyli tworzysz teorię, że "motylek" wytwarza większą siłę niż skręcany zacisk? Nie, tworzy teorie że jedne zaciski trzymają koło lepiej, a inne gorzej np. z powodu plastyczności i giętkości materiałów z których jest zrobiony zacisk ważący 37 g. Naprawdę uważasz Schwefel, że to tylko kwestia pozbycia się dźwigni? A co do tego, że imbusem skręcisz koło słabiej niż standardowymi nakrętkami to chyba wątpliwości nie masz, tutaj zamiast klucza 16 z całkiem pokaźną dźwignią masz 10 cm klucz ampulowy zapewne 5 lub 6 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Ale na drążoną oś pod szybkozamykacz nie nakręcisz nakrętek, więc co chłopakowi mącisz w głowie. Imbusem skręcisz mocniej niż "motylkiem" i tego jestem pewny, bo na zaciskach XT tarcza mi dzwoniła a na Dartmoorach na imbus nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 co do nagwintowania osi -nagwintować drążoną oś od środka -z obu stron i dokręcać nomalnymi śrubami na imbus -proste ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeon Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 hej nie tworze teorii tylko przedstawiam empiryczne doświadczenia. Z pozoru powinno działać lepiej - kupiłem więc własnie takie zaciski, zakręciłem koło i w miasto. Po krótkim czasie zorientowałem się że łańcuch mi wisi. Wyciągnąłem klucz, odkręciłem, napiąłem, zakręciłem na tyle mocno na ile byłem w stanie. Po kliku ruszaniach ze świateł i mocniejszym hamowaniu - to samo. Spróbowałem jeszcze kilka razy, próbowałem też wkładac podkładki między zaciski a ramę, efekt znów ten sam:/ Tak więc wróciłem do patentu z zaciskiem xt - zaciskanym z duża trudnością ale bez narzędzi. Patent działa od roku i nigdy nie ruszyło mi się koło w hakach. (zarówno w singlu jak i ostrym) Dodam jeszcze że podczas walk z zaciskiem na śrubkę udało mi się wyrobić gniazdo na tyle, że pewnie podczas kolejnej takiej próby przekręcę w nim klucz. tak czy inaczej ja radziłbym po prostu kupić pełną oś, wymienić i chwycić to nakrętkami - ten patent jest najpewniejszy, nie mam go u siebie jedynie z lenistwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelenNYC Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 No coz, na wstepie sie przywitam, bo to tak nie wypada pierwszy post, a sie nawet czlowiek nie przywital. Czesc wiec mowie Wam, Tobie, i jeszcze innym towarzyszom. Mieszkam gdzie mieszkam, kazdy, kto spojrzy troche na lewo zobaczy. Przechadzalem sie ostatnio tu i tam, i zobaczylem rower. Jaki rower, nie wiedzialem jeszcze, ale mniejsza o to. Bylo to oczywiscie ostre. Zafascynowany pobieglem do domu, odpalilem komputer i wlaczylem google. Po googlowaniu, natrafilem tu, a potem wlasciwie nic sie ciekawszego nie wydarzylo. Poszedlem do piwnicy, znalazlem rower, a raczej rame, bo reszta czesci lezy gdzies rozebrana kolo wiaderek w narzedziowni. No, to po rozebraniu, moim oczom ukazalo sie to : http://i35.tinypic.com/nh1dld.jpg Nie znam sie na tym wlasciwie, to przyszedlem tu o porade. Rama to Schwinn Traveler, troche ciezki skurczybyk byl, ale po rozebraniu moge sobie nosic, bo co mi tam. Problem, a raczej nie problem, bo w tym pomozecie mi Wy, towarzysze, a wtedy wszystko bedzie latwe. Chce sie pozbyc takiego tam cudaka od stopki, ale jak - pojecia bladego nie mam. Wyglada on tak : http://i37.tinypic.com/x4hq51.jpg http://i35.tinypic.com/288w0f7.jpg Troche tam czytalem u Was, i niby palnik od lutowania, ale chce sie jeszcze upewnic. O, i bylbym zapomnial - czy to (wstaw tutaj nazwe tego, co pokazuje, bo kompletnie nie wiem jak to nazwac) bedzie pasowalo pod ostre kolo? http://i36.tinypic.com/abp0l1.jpg Ide spac, a jutro jak wstane i tu zajrze oczekuje stronic odpowiedzi ! Do roboty ! (Tak, dalem Wam linki bo nie umialem inaczej, a pozatym skloni Was to do klikniecia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Hmm... Wietrzę jakiś podstęp... Jak na laika, za dobrze wiesz o co pytać... Rama się nada, ale małe trudności możesz mieć z suportem. Nie jest to najpopularniejszy dziś typ wkręcany z gwintem angielskim, ale stary na wciskane miski. Korby, jakie można by do niego zastosować, możesz zobaczyć tu: http://www.fixedgeargallery.com/2005/apr/M...elagardelle.htm Sugerował bym podpytać o szczegóły osoby, które konwertowały ten rower pod ostre (na FGG jest ich kilka, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę). W kwestii nóżki: Jeśli masz ochotę, to ją wyciągnij, ale tego cudaka od stopki bym zostawił - pełni funkcję mostka usztywniającego tylne widełki ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelenNYC Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Nie jest to najpopularniejszy dziś typ wkręcany z gwintem angielskim, ale stary na wciskane miski. Korby, jakie można by do niego zastosować, możesz zobaczyć tu:http://www.fixedgeargallery.com/2005/apr/M...elagardelle.htm Ze co? Na co mam patrzec dokladniej - mowilem, ze sie nie znam. I nie, to nie zaden podstep. Pytam o to, co pytam, bo o tym czytalem na Waszym i innych forach, wole sie upewnic zanim cos popsuje. (Tez mieszkalem w trojmiescie, a w sumie to obok niego - Pruszcz Gdanski) W kwestii nozki: O ile o tym gornym co trzymalo tylni hamulec myslalem jako suporter, to ten "cudak od stopki" wydawal mi sie przylutowany od gory, i nie pasowalo mi to na suport. Ale z drugiej strony co moge o tym wiedziec, poczekam jeszcze az sie inni wypowiedza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Czasem ciężko powiedzieć co budowniczy miał na myśli Ta rurka może stanowić element konstrukcyjny usztywniający ramę. W starych ramach stalowych i nawet w tych nowszych po miedzy dolnymi rurkami tylnego widelca parę centymetrów od mufy suportowej był wspawywany/wlutowywany taki element usztywniający te rurki. Mozę i w Twoim rowerze to trzymadełko nóżki do tego służy. Pozdrawiam kolegę z sąsiedztwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witaj na naszym forum! Czytając Twój post wydaje mi się, że nie za bardzo kojarzysz co to jest suport(jeśli się myle z góry przepraszam), tutaj masz wyjaśnienie: http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/bb.html Grabarzowi chodziło o to, że w Twojej ramie mufa suportowa jest dość nietypowa, co determinuje kupno mniej popularnego, a co za tym idzie mniej dostępnego suportu. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Myślę, że jeśli nie chciał byś dokonywać żadnych przeróbek mufy suportowej, powinieneś zastosować zestaw korb w takim oto stylu: http://cgi.ebay.com/GT-crank-set-with-bott...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/Haro-1-Piece-Crank-Sea...1QQcmdZViewItem Niestety nie potrafię powiedzieć, ile standardów rozmiaru takiej mufy świat wymyślił, a co za tym idzie, czy któryś z zaprezentowanych cranksetów będzie odpowiedni rozmiarowo do Twojej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelenNYC Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Taki jednoczesciowy zestaw tam byl, dalej go mam, ale nie wiem czy go moge uzyc na spokojnie do OK. Wywalic poprostu dwie tarcze i zostawic jedna, taka ktora chce, czy jak to wyglada? Co do stopki - nie mam zielonego poejcai jak to cholerstwo stamtad wyciagnac. Jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Palnik i rwij drania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelenNYC Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Hm, no chyba trzeba bedzie. Albo go zostawie, moze sie kiedys przyda. Co do pedalow, zrobie jakies zdjecie, a Wy mi powiecie czy sie nadaje ! O, znalazlem cos takiego : http://www.fixedgeargallery.com/2008/sept/...driguezBert.htm Rama jak moja, i widze, ze sie bawil z palnikiem przy stopce i mu to wyszlo ) Mysle, ze zrobie moj rower mniej wiecej wedlug tego co podalem, bo moj wygladal identycznie - tylko kolor mial inny, bo czerwony. Jedyne czego nie rozumiem to to, ze musial uzyc "Sugino Bottom Bracket with an adapter as the hole for the bottom bracket on the frame was huge" - Co to jest ten adapter i do czego to sluzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobrzykos Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 tzn. musiał użyć specjalnego adaptera takiego jak ten... http://harriscyclery.net/merchant/370/imag...-truvativ02.jpg <nie mam bladego pojęcia czy adapter dostępny w polsce > i założył normalny suport na kwadrat i wstawił korby sugino jak dobrze przyjrzysz się na ostatnim zdjęciu to faktycznie go widać pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelenNYC Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Czy dostepna w Polsce mniej wazne - mieszkam w Nowym Jorku Ale dzieki za wytlumaczenie, bo nie mialem poejcia co to jest ten adapter. No nic, pozbieram tych czesci jeszcze troche i zloze tak samo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobrzykos Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 kurde w stanach jest tyle fajnych sklepów gdzie można kupić części prosto z JAPOŃSKIEGO KEIRINU... masz pod nosem praktycznie wszystkie gadżety aż Ci zazdroszczę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Taki jednoczesciowy zestaw tam byl, dalej go mam, ale nie wiem czy go moge uzyc na spokojnie do OK. Wywalic poprostu dwie tarcze i zostawic jedna, taka ktora chce, czy jak to wyglada? TAK dokładnie tak to wygląda, nie trzeba nic więcej kombinować, napęd na ostro jest bardzo prosty w konstrukcji... tzn. musiał użyć specjalnego adaptera takiego jak ten... http://harriscyclery.net/merchant/370/imag...-truvativ02.jpg To rozwiązanie też możesz wykorzystać, wtedy będziesz miał większe pole do popisu w sprawie suportów i korb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathe Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Drogi jeleniu, na ostatnim zdjęciu w linku który podałeś widać że w rowerze jest adapter a w adapterze zamocowany normalny suport. Nic prostszego jak kupić takie coś. Korby takie jak polecał Grabarz co prawda pasują ale niestety nie bardzo nadają sie do ostrego. Powód- mocowanie tarczy. Tarcza ma dziurę, a korba wypustkę która trzyma tarczę w miejscu. Niestety podczas jazdy na ostrym mocno obciążasz korby i dziurka powiększa się ,co skutkuje luzami. Swoją drogą nie mają jusz ciekawszych rowerów w NYC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelenNYC Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Ciekawszych rowerow? A co masz na mysli mowiac ciekawy rower. Co do adaptera - tak, juz mi wytlumaczyli, i tak tez wlasnie chyba zrobie. Najpierw musze kupic czesci i odpieprzyc wszystko od ramy czego nie potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathe Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Dobry/niedobry sprawa to subiektywna... Rzeczywiście moja wypowiedź była trochę na wyrost. W każdym razie miałem na myśli to, że rama jest ciężka (co przyznaje właściciel tego bike'a z FGG), po drugie kąty ramy i baza kół czynią z niej raczej sprzęt ociężało/emerycki. Niestandardowy suport to wisienka na tym torcie;). Myślę jednak że warto by wypowiedzieli się więksi spece niż ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 specem nie jestem, ale tez uważam że przede wszystkim kąty tej ramy są jak dla mnie fatalne i uważam że powinieneś rozgałęzić 2 rzeczy, albo robisz szybko pierwsze ostre koło na tej ramie, nie wkładasz w nią wiele kasy i orientujesz się czy to cie kręci, albo kupujesz ramę i części ze sklepów do których to części masz ogromny dostęp w porównaniu do nas. WSZYSTKO KRĘCI SIĘ W OKÓŁ PIENIĘDZY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathe Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 WSZYSTKO KRĘCI SIĘ W OKÓŁ PIENIĘDZY Z tym się akurat nie zgodzę. Lekki, ładny i mechanicznie doskonały rower można mieć za małe pieniądze. Choć oczywiście "małe pieniądze" dla każdego z nas znaczy co innego. Tak czy inaczej to jest OT i nie ma co weń brnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobrzykos Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 hmm pytanie i pomysł... być może padło już to na forum próbowaliście pochodzić po klubach kolarskich?? szczególnie tam gdzie są sekcje torowe.. ŁÓDŹ - ŻYRARDÓW - SZCZECIN - KALISZ -WROCŁAW - PRUSZKÓW - GRUDZIĄDZ - KRAKÓW... ja sam wiem ile ram leży <starych ale nie znaczy że popsutych>...u mnie w byłym klubie SPOŁEM ŁÓDŹ myślę że trenerzy po odpowiedniej rozmowie...nawet mogą machnąć ręką i powiedzieć a bierz co chcesz...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emulov Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Czy piasta EDCO COMPETITION jest coś warta czy się wogóle nią nie intersować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.