bvzvmbvrra Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Było już o oponach, im twardsza mieszanka tym wolniej się ściera. Jedną z najbardziej polecanych jest zwijany continental ultra sport (zwijany podobno dłużej trzyma) Zamierzam kupić taką oponę na tył. Aktualnie jeżdzę na drucianej conti gator. Zdecydowanie najlepsza uniwersalna opona na jakiej do tej pory jeździłem. Podczas około 2 letniego całorocznego użytkowania na wszystkich możliwych nawieszchniach - asfalty gładkie i dziurawe, bruk, żwirówki, itd. Zrobiło się w niej dużo ubytków i płytkich przecięć, w których siedzą kamyczki i czasem kawałeczki szkła (raczej bez wpływu na jazdę i przebijanie dętki). Przejżałem ofertę conti i ze względu na cenę, parametry i wygląd najbardziej podeszła mi ultra sport. Czy ktoś z Was jeździł może na obydwu i mógłby je porównać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ale z tego co widze brak skida im nie sluzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Może skidując oczyszcza się oponę z powbijanego w nią badziewia Poza tym co chwilę masz "świeżą" gumę na wierzchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No i nawet brzmi to prawdopodobnie a na jakim cisnieniu smigasz? Przy okazji postu zapytam, jak odkrecic miske suportu ktora wyglada tak: Nie znalazlem nigdzie nic na forum (jezeli jest to po prostu nie tam gdzie trzeba albo nie tak jak trzeba szukalem) ani takiego klucza a musi byc na to jakis patent, no moze oprocz wizyty w rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 takim kluczem, co ma dwa zagięte bolce. albo możesz wsadzić coś w jedną z tych dziur (np zaprzeć klucz płaski) i młotkiem... ew. może jak masz jakieś szczypce to je wsadź i kręć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Taki klucz. A jeżdżę z conti nabitym do 8 atmosfer z tyłu i szytką na 12 z przodu. Wcale nie obija tak mocno jak by się mogło zdawać a prowadzi mi się rower zdecydowanie lepiej na wysokich ciśnieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Co myślicie: http://allegro.pl/kpl-kol-roadrunner-joytech-torowe-ostre-czarne-i2113627618.html ? Chyba, że ktoś może polecić jakąś ciekawą opcję w granicach 300PLN A może, lepszą opcją będzie zakup oddzielnie i złożenie, chociaż pewnie finansowo wyjdzie podobnie albo i drożej: http://allegro.pl/obrecz-szosa-stars-circle-32-o-srwysoka-ostre-kolo-i2150893740.html http://allegro.pl/kpl-joytech-fix-single-ostre-kolo-36-otw-czarn-i2121741071.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 W tej kwocie pewnie ciężko o coś lepszego ale waga tych obręczy mnie poraża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 A może zrobić coś innego: http://allegro.pl/kpl-24-26-28-stozkowe-obrecze-alu-cz-sr-torpedo-i2175381684.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 @ grzegosz, ivosmo dzieki za odpowiedz, klucza takiego niestety nie mam a i na forum pewnie nikt z tego nie korzysta (zreszta wiecej zabawy w wysylanie, chociaz pewnie i tak by wyszlo taniej niz w rowerowym) wiec sprobuje wd40+cos w dziure i mlotek. Co do cisnienia to sam mam 8 atm wbite, widocznie opony tak maja, musze zaczac skidowac, przodem najlepiej tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Zna ktoś jakieś obręcze o stylistyce podobnej do dawnych, klasycznych obręczy o niskim profilu? Coś takiego jak Velo Orange PBP tylko łatwiej dostępne, wysokość ścianki koło 13-14 mm i do 450 gramów wagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Na oponę czy szytke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknorts Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Mam problem z napędem mianowicie łańcuch nie wchodzi w tylne zębatki, na początku myślałem że to wina łańcucha ale z kmc k-710 jest to samo. Napęd chodzi bardzo ciężko i w pewnym momencie jest znaczny opór i przeskok czasami słychać zgrzytanie. Łańcuch jest dosyć mocno napięty, a linia łańcucha o jakieś 5mm przesunięta. Czy muszę wymienić zębatkę? Poniżej zdjęcia : http://www.picshot.p...slideshow/44371 Czy mogę tak jeździć i liczyć że zębatka się wytrze i wszystko będzie działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Obręcz na oponę bo szukam czegoś lekkiego na tył. Co do zębatki - mało coś tam widzę na tych zdjęciach ale wygląda to tak jakby zębatka miała jakiś dziwny rozstaw ząbków...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ggleba Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Jak byś zmienił lańcuch na taki jak w bmx to by było okej.(chodzi o grubość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że masz blaty biopace - takich nie powinno sie używać w OK bo raz łancuch jest bardziej napięty raz luźniejszy co grozi jego zsunięciem się z zębów i w efekcie utracie napędu/hamulca. Jeśli nie jest to biopace to przepraszam jeśli tak to szukaj innych zwykłych blatów : ) pod rozstaw shimano (najczęściej 130bcd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknorts Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Właśnie pierwsze co zrobiłem to zmiana łańcucha na k-710 1/2"x1/8 czyli od BMX. Myślę że coś jest nie tak z tylną zębatką bo nawet jak łańcuch był luźny to nie wchodził na nią. Mam blat sg 53. edit Na tym zdjęciu wyraźnie widać że wchodzi tylko część łańcucha http://www.picshot.pl/public/view/75231 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 czyli to nie biopace może ten przekos jest naprawdę za duży, pokombinuj z długością suportu, przełóż blat w miejsce tego mniejszego i użyj podkładek aby śruby się dokręcały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknorts Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ok pokombinuję z linią łańcucha. Mam tylko pytanko czy jak próbujesz owinąć łańcuchem tylna zębatkę to wchodzi on na nią bez problemu? Bo ja odniosłem takie wrażenie że u mnie szpary między kolejnymi "zębami" są za duże. Mianowicie w pewnym momencie łączenie łańcucha nie wchodzi w ten dołek na zębatce tylko w jej ząb czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Teraz masz łańcuch wąski czy szeroki ? Tylna zębatka może przyjąć tylko szeroki ze względu na to że sama jest szeroka (masło maślane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknorts Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Mam łańcuch k-710 1/2"x1/8 http://rowerowy.com/czesci/lancuchy/kmc710 Zmieniłem przełożenie z przodu i linia łańcucha jest prosta +/-1mm. Ale nadal nie rozwiązało to mojego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No niby jedno-rzędowy ale ja bym proponował użyć zwykłego łańcucha do składaka kosztem 15zł może to coś da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 zmień zębatkę. i problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tylna zębatka wydaje się być nietypowa. Możesz owinąć tą zębatkę łańcuchem na sucho (tzn gdy łańcuch masz zdjęty z korby)? Jeśli nie to wiesz gdzie problem. Jeśli chodzi o obręcze to z taką wagą może być problem. Dużo tych obręczy 'boxowych' waży ponad te 450g (o dziwo). H + SON TB14 Mavic MA2 / MA40 / module E Campagnolo Omega / Lambda polecam: Rim Tables - Bicycle Parts at discount prices / the Buyer's Guide / Bicycle Parts at their finest! / Professional Bicycle Source / Bike Pro enetualnie: http://sheldonbrown.com/rinard/weights.htm#clincherrims Chociaż szczerze mówiąc z dostępnością tych modeli może być różnie Z tego co wiem jedynie H+SON i MA40 są dostępne od producentów, reszty możesz szukać na ebayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknorts Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Przy próbie nawinięcia łańcucha na tylną zębatkę okazało się że jest ewidentnie za szeroka na ten łańcuch. Nie chciałbym znowu kupować nowego łańcucha stąd moje pytanie czy da się jakoś zwężyć zębatkę np. przez szlifowanie czy szkoda zachodu? Da się z kasety wymontować zębatkę i założyć na ostre? Czy jestem skazany na kupno nowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.