Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@kms - co racja to racja , nie przemyślałem tematu

zostawiam wobec tego jak jest , peżot będzie na zimówkę , a zimówka jak to zimówka , do najpiękniejszych należeć nie musi.

PS:

Czy ja dobrze widziałem na varsovie f że koza jest sold ?

Jak na razie wszystkie twoje realizacje (jak gios np) poszły w świat.

Koza fajna była, szkoda kozy :) Jaki następny projekt ?

Napisano

@3rensho Widze że z warszawy jesteś podbij do mnie do marek zostaw mi to na 3-4 dni w zależności ile będe miał wolnego czasu i Ci to wyjme. Podeślij mi tylko fotkę jak to dokładnie wyglada bo nie mogę sobie wyobrazić co Ci się zapiekło. Jak chcesz pomocy to daj znać. Kom 694617742

Napisano
Question nr 1 - coś się na maxa zapiekło w główce ramy i nie jestem w stanie odkręcić mostka ani wyjąć widelca. Wlałem już chyba całą puchę odrdzewiacza i nic... Jakieś pomysły (poza odcięcięm, he)

A probowales walnac mlotkiem w srube zeby klin (nie wiem dokladnie jak to sie nazywa) sie poluzowal? U mnie bez tego mostka nie da sie ruszyc i zawsze wale mlotkiem przez kawalek dechy.

Napisano

koza poszła ale ta z podwójną podsiodłówką (rigi)

projekt , khhm.

jakoś brak zapału i wszystko naprzeciw mnie.

w takim razie powodzonka, a jakby coś było fajnego na sell to masz mój mail .

@ madmanpl , dzięki za kontakt , spróbuję podbić do Marek jak tylko wyrwę gablotę kombi.

@marian600 - młotek to akurat ostatnia rzecz której użyć przy odkręcaniu mostka :)

Napisano

w takim razie powodzonka, a jakby coś było fajnego na sell to masz mój mail .

@ madmanpl , dzięki za kontakt , spróbuję podbić do Marek jak tylko wyrwę gablotę kombi.

@marian600 - młotek to akurat ostatnia rzecz której użyć przy odkręcaniu mostka :)

Ja koło m1 marki mieszkam więc ładuj dupe w 190 i wbijaj !

Napisano
@marian600 - młotek to akurat ostatnia rzecz której użyć przy odkręcaniu mostka

Zobacz sobie jak Twoj mostek wyglada: http://i2.photobucke...pg?t=1241842208 Ten klin wszedl do srodka i nie "wypada" w dol jak odkrecisz srube, lekko mlotkiem postukasz i sie luzuje. 3 sekundy roboty, nic nie zniszczysz a nie musisz nikomu glowy zawracac.

Napisano

Nic nie bój, akurat przy klasycznym wpuszczanym mostku kontrolowane uderzenie śruby mostka to rzecz, którą się robi w pierwszej kolejności. Oczywiście przez kawałek drewna lub gumowym młotkiem - ja sobie taki kupiłem w Tesco za parę złotych, leżał w przy namiotach i oficjalnie służy do wbijania śledzi :)

Napisano

Kupiłem ostatnio obręcz Campy Omega hardox z myślą o przednim kole ale nie orientuję się w piastach. Jakie polecacie? Najchętniej kupiłbym campe ale trudno to dorwać i pewnie cena będzie kosmiczna. Jakieś warte polecenia shimano, albo coś innego? Suzue to dobre piasty?

Napisano

Można na tym zbudować rower miejski albo trekkingowy. Do ostrego to się nie nadaje.

Jak już ktoś mądry stwierdził: "ostre koło to rodzaj napędu, a nie roweru". Więc o ile nie była to ironia, to uprasza się (ok, ja upraszam) o nierozsiewanie takich mylących informacji;)

Coś takiego jest lepszym pomysłem?: Sprzedam Rower - Romet Wagant 'Pilne! Wieluń ⢠Ogłoszenia Tablica.pl

Chyba ma widelec zdeformowany

Napisano

Jak już ktoś mądry stwierdził: "ostre koło to rodzaj napędu, a nie roweru". Więc o ile nie była to ironia, to uprasza się (ok, ja upraszam) o nierozsiewanie takich mylących informacji;)

To nie była ironia, to był skrót myślowy. Jeśli ktoś się pyta, czy coś nadaje się do ostrego koła, trzeba być arogantem, żeby odpowiedzieć, że to rodzaj napędu. Pytający zapewne chce uzyskać informację, czy dana rama tudzież rower odznacza się cechami przydatnymi przy konwersji na ostrego. Taką też informację uzyskał ;)

Napisano

Co do waganta- patrząc na ten widelec można stwierdzić że i ramie mogło się dostać. Myślę że nie warto. Ile masz kasy ? Jakiego rozmiaru ramy szukasz ?

Napisano

Nrv, wrzucasz ramy, które są leniwe. Takim rowerem możesz sobie całkiem komfortowo pojechać na piknik do parku albo dostojnie poruszać się po DDR. Być może taki właśnie typ ostrzaka chcesz zbudować, ale jeśli chcesz coś w typie kurierki to szukaj: małej bazy kół, dużego kąta główki i wysoko położonego środka suportu. Jest jeszcze parę ważnych cech, ale dowiesz się o nich studiując przyklejone na tej częsci forum wątki.

Napisano

Nie mam jakiegoś określonego budżetu, ale chciał bym żeby było jak najtaniej :) Wiadomo.. Już jedną propozycję dostałem, ktoś ma coś do sprzedania?

Napisano

No nie powiem, trochę lipa z częściami aktualnie. Ale powinieneś szukać czegoś w rozmiarze około 58cm rury podsiodłowej. Ewentualnie coś kompletnego jak to http://allegro.pl/ko...2151293879.html . Nie widzę jakiś większych odchyleń w stanie ramy prócz lakieru. Przy okazji miałby korby i koła/obręcze do przeplecenia na OK . Chociaż nie wiem czy 57 nie będzie za mała, co na to inni ? Lub to http://allegro.pl/szosowka-raleigh-rama-tubing-kola-weinmann-i2111905938.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...