Slow Napisano 17 Września 2007 Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam. Dziś z kumplem prubowalismy odkrecic wolnobieg z jego roweru lecz ten nawet niedrgnie.Odkrecamy go w lewo złamalismy już 2 klucze a wolnobieg nawet niedrgnoł. morze macie jakies pomysły jak to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 17 Września 2007 Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ten sposob wymaga sporej tezyzny fizycznej, solidnego imadla i pomocnika. klucz do wolnobiegu wsadzasz w imadlo, dokrecasz mocno, kolo osadzasz na wczesniej zamontowanym kluczu. zapierasz sie z calej sily, uwazajac przy tym, aby nie puscic baka i usilujesz odkrecic zapieczony wolnobieg. twoj partner w tym czasie wspomaga cie wykonujac ta sama czynnosc co ty. sprawa zalatwiona! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slow Napisano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Dobra jutro wyprubuje może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Tylko kręć przeciwnie do ruchu wskazówek zegara... Też miałem kiedyś taki problem.. ale zaatakowałem jeszcze gwint WD40... no i z całej siły go... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry_pajak Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ja zawsze uzywam 2-metrowej rury. Jeden trzyma kolko, a drugi zapiera sie na rurze. Z fizyki wiadomo, ze powinno byc latwiej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Potrzebny mocny (bardzo) klucz i kolega (silny najlepiej). Opierasz koło o podłogę i ścianę tak, że jak będziesz odkręcał to koło będzie napierało na ścianę. Kolega (ewentualnie Ty) siada na kole, albo bardzo mocno je trzyma. A Ty łapiesz się rękoma czegoś bardzo stabilnego, robisz kilka razy hops hops i wolnobieg jest odkręcony Sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.