Skocz do zawartości

[przeskakiwanie] Określenie przez co.

Maki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio coraz częściej zaczęło mi w napędzie przeskakiwać. Jest to tak iż przez jakieś 30* obrotu korby mam napęd jałowy. Zdarza się to nieregularnie. raz na jakiś czas. I tu moje pytanie co może być tego powodem przeskakiwania. Przeskakuje łańcuch na kasecie czy może bembenek już do bani.

Napisano

Jeśli jałowy to coś zapadkami pewnie bo gdyby łańcuch skakał po kasecie to by jałowy chyba nie był, odczuł byś tylko zmianę kadencji. Przynajmniej mi się tak wydaje :)

Napisano

Znalazłem w piwnicy starą piastę alivio z bębenkiem 8/9 (dawniej na niej jeździłem) bębenek jest cały i zdrowy. Odkręciłem go i zobaczyłem iż jest on zasprzęglony na wielowypuście. Czy Moja piasta lx jest tak samo zasprzęglony czyli na wielowypust.

Widać ten wielowypust koło szprych:

shim2_1.jpg

Napisano

bebenek alivio mozesz zamontowac na piaste lx. upewnij sie, ze szerokosc nowo montowanego bebenka jest taka sama jak tego zdemontowanego!

piszac odpowiedz w tym temacie "strzelil" mi pierwszy tysiac wypowiedzi na forum ;)

Napisano

Miałem coś takiego u siebie, w pewnym momencie w ogóle straciłem napęd i musiałem wzywać kawalerię ;P

Okazało się, że bębenek był tak zasyfiony, że zapadka nie chciała zaskoczyć. Wystarczyło wyczyścić mechanizm i śmiga jak nówka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...