Skocz do zawartości

[manetka] triger rocket - porblem

tomeks

Rekomendowane odpowiedzi

mam maly problem z moja manetka trigger rocket, problem polega na tym ze jak chce przerzucic z najwiekszego blatu na sredni manetka od razu zrzuca na najmniejszy. zaznaczam ze wykonuje tylko jedno klikniecie. czym moze byc to spowodowane ? przednia przerzutka to alivo

pozdro

przerzutka i manetki sa nowe. mam korbe hussefelt i suport dartmoor hard barr 118mm, kasete deore 9 i lancuch pc-951, na przezlozeniach 32 i 17 lancuch jest rownolegle wzgledem roweru wiec linia lancucha jest ok.

normalnie gdy nie mam wkreconej linki do przerzutki i ciagne ja reka manetka przerzuca dobrze, gdy wkrece linke do przezutki, to przerzutka zmienia biegi dobrze ale manetka zrzuca z 3 biegu na 1. gdy ustawie manetke tak zeby dziala dobrze, to przy przelozeniu 32 i 11 lanuch ociera o prowadnice, gdy podciagne linke przy przerzutce lub przy manetce znow manetka nie chodzi dobrze:/ wiecie co moze byc nie tak?

• 1 miesiąc temu...

Ja też miałem problem z tym , jak uczyłem się regulacji przedniej przerzutki ,zrobiłem taki motyw że linka była tak naciągnieta że jak zrzucałem to z taką siłą że waliło od razu na sam dół .Może i u Ciebie zbyt mocny naciąg linki to powoduje .

Nie do końca zrozumiałem... masz 3 klikasz i manetka pokazuje ci 2 czy to w manetce do razu 1 przeskakuje też? Jeżeli pokazuje ci 2 to zobacz czy masz dobrze linkę zamocowaną na przerzutce. Ja kiedyś w LX swoim założyłem linkę (nie wiem dokładnie jak wytłumaczyć) od nie tej strony co trzeba i było identycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...