tomeks Napisano 15 Września 2007 Udostępnij Napisano 15 Września 2007 mam maly problem z moja manetka trigger rocket, problem polega na tym ze jak chce przerzucic z najwiekszego blatu na sredni manetka od razu zrzuca na najmniejszy. zaznaczam ze wykonuje tylko jedno klikniecie. czym moze byc to spowodowane ? przednia przerzutka to alivo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Września 2007 Udostępnij Napisano 16 Września 2007 serwis serwis serwis + regulacja przy założeniu że przerzutka i manetka są dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2007 przerzutka i manetki sa nowe. mam korbe hussefelt i suport dartmoor hard barr 118mm, kasete deore 9 i lancuch pc-951, na przezlozeniach 32 i 17 lancuch jest rownolegle wzgledem roweru wiec linia lancucha jest ok. normalnie gdy nie mam wkreconej linki do przerzutki i ciagne ja reka manetka przerzuca dobrze, gdy wkrece linke do przezutki, to przerzutka zmienia biegi dobrze ale manetka zrzuca z 3 biegu na 1. gdy ustawie manetke tak zeby dziala dobrze, to przy przelozeniu 32 i 11 lanuch ociera o prowadnice, gdy podciagne linke przy przerzutce lub przy manetce znow manetka nie chodzi dobrze:/ wiecie co moze byc nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 16 Września 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2007 PRZERZUTKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderus Napisano 16 Września 2007 Udostępnij Napisano 16 Września 2007 za długa oś suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2007 no nie wiem, kumel mial do tej korby taki sam suport i tam wszystko smigalo. to jaki musi byc 113mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 zmienilem korbe na firexa a przezutke na lx ktore sa sprawne ( u siory wszystko smiga ok ) no i niestety wina raczej na pewno lezy po stronie manetki bo nadal nie chce dzialac. wiecie co moze byc nie tak z ta manetka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 zmienilem korbe na firexa a przezutke na lx ktore sa sprawne ( u siory wszystko smiga ok ) no i niestety wina raczej na pewno lezy po stronie manetki bo nadal nie chce dzialac. wiecie co moze byc nie tak z ta manetka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 idź do serwisu / rowerowego i poproś o regulacje i powinno działac jeżeli ci to dobrze zrobią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 mieszkam w malym miescie i dobrego serwisu rowerowego tutaj poprostu nie ma, a przezutke umiem wyregulowac bo nie jedna juz regulowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Ja też miałem problem z tym , jak uczyłem się regulacji przedniej przerzutki ,zrobiłem taki motyw że linka była tak naciągnieta że jak zrzucałem to z taką siłą że waliło od razu na sam dół .Może i u Ciebie zbyt mocny naciąg linki to powoduje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 mozliwe ze tak, ale jak popuszcze linke to praktycznie nie przezuca;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radeck Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Nie do końca zrozumiałem... masz 3 klikasz i manetka pokazuje ci 2 czy to w manetce do razu 1 przeskakuje też? Jeżeli pokazuje ci 2 to zobacz czy masz dobrze linkę zamocowaną na przerzutce. Ja kiedyś w LX swoim założyłem linkę (nie wiem dokładnie jak wytłumaczyć) od nie tej strony co trzeba i było identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 radeck - dzieki wielkie, wlasnie odwrotne zalozenie linki bylo przyczyna. teraz wszystko smiga ok, widac za malo przerzutek jeszcze wyregulowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.