Skocz do zawartości

[rower] testowy full - uczciwa cena

pedros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam okazję kupić fulla(niech model zostanie na razie tajemnicą :P ), z kolekcji 2006, który miał okazję brać udział w jednym z testów rowerowych w BIKEBOARD. Rower był używany przez jeden dzień i zrobił ok.50 km.

Cena katalogowa roweru to 8900zł.

Jaka jest rozsądna cena , biorąc pod uwagę wyprzedaże posezonowe, model z 2006r.i eksploatację w czasie testu(czy rower ten można rozważać w kategoriach nowego, czy jednak używanego roweru).

Zaproponowano mi cenę 7000zł, ale myslę, że to za wiele, ponieważ w tej cenie bez żadnej łaski mam modele z tego roku ,nowe z półki.

Jaką cenę byście zapłacili za taki rower( nie chcę się zbłaźnić proponując zbyt niską cenę)

Pozdrawiam.

Adam.

Do moderatora -znowy chyba niepoprawnie napisałem temat postu, sorki, ale nie wiedziałem, gdzie to zmodyfikować :P

Uważam, że sprzęt kupiony, który już 'wyszedł' ze sklepu traci na wartości tak ze 20-30% (jak aute kupione w salonie). Do tego fakt, że sprzęt był używany - to daje kolejne procenty... Sądzę, że 50-60% ceny będzie odpowiednią ceną za ten rower. Tak mniej więcej 4500 do 5500zł.

Ja na twoim miejscu - jeśli rower ci się faktycznie podoba i realnie myślisz o jego zakupie - zaproponowałabym na starcie 5500 zł (i uargumentowała to faktem, że za 7000 zł masz do wyboru nowe, nie używane modele, a test - jak sama nazwa wskazuje - to nie jest lajtowa przejażdżka, tylko konkretne poniewieranie sprzętu). W ten sposób jest szansa, że w wyniku targów cena stanie na 6000 pln - i tyle max byłabym skłonna za ten rower zapłacić.

A jeśli nie da rady - to może rzeczywiście za te 7 tysięcy lepiej wziąć nowy i lśniący rower z półki.

Pozdrówko wyważone :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...