macrianus2 Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 witam, odpowiedz wydaje sie oczywista: lx!(920g), ale gdy popatrzy sie na allegro to pojawiaja sie watpliwosci: za niemalze ta sama cene mozna kupic truvativa stylo (885g) bedacego w grupie srama odpowiednikiem xt. a moze oszczedzic sporo kasy i za ok. 250zl kupic 1028 gramowego firex'a? co wybrac? ps. naczytalem sie ostatnio sporo nt. notorycznie cykajacych suportow truvativa i kiepskich gwintow pod sciagacz w korbach shimano. czy ktos moze te rewelacje potwierdzic badz zdementowac, szczegolnie w odniesieniu do korb ze zintegrowana osia? z gory dziekuje za odpowiedzi
thomash Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 Mam Firex'a od prawie 3000km. W tym czasie przeżył naprawdę sporo, maratony w ulewach, w masakrycznym błocie, kałuże prawie do suportu. Dodatkowo myłem rower 3-4 razy pod ciśnieniem i ani jednego złego słowa nie mogę powiedzieć na suport i korbę. Jeżeli chodzi o wagę to trochę mniej niż napisałeś: http://194.24.174.34/~thomash/mybike/img/korba.jpg http://194.24.174.34/~thomash/mybike/img/suport.jpg
nabial Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 jezdze na shimano lx h2, waze w granicach 90kg, mocno deptam i elegancko, nie pozostawia wiele do zyczenia, minimalne opory, zadnego obcierania o prowadnice itp, nic tylko brac problemy ktore wymieniles mojej korby nie dotycza tak btw to mam do sprzedania firexa 3.3 team - najwyzszy model firexa, caly czarny, nowy, no z przebiegiem ok 3km - dojazd do serwisu za 220zl waga 920g - wazone osobiscie, sprzedaje poniewaz mialem ja w seryjnym rowerze, a ze przerzutka przod lx to lepiej pasuje do starej korby, poza tym dzialaja identyko, tylko wiecej dostane za nowa czesc niz uzywana i dlatego tez sprzedaje jezeli jestes zainteresowany to pisz na gg: 7646812
grzegorz1974paszek Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 Tez mam Firexa 1,5 roku,nie oszczędzałem go ,łożyska już nie żyją,dzisiaj próbowałem je kupic ale są nietypowe więc trzeba będzie kupic suport u Harfy za 130zł.Nie wiem jak z dostępem łożysk do Shimano,ale z suportami jest o wiele łatwiej. Kolega też ma Firexy z podobnym przebiegiem i nie ma problemów z łożyskami,ze mną już tak chyba jest że morduję suporty. Zadnego cykania nie zauważyłem. Z tego co wiem Firexy mają 170mm-mi pasuje. Sprawa ponoc kiepskich gwintów w ściągaczach Schimano-tam nie ma takich gwintów[w Firexie owszem są-dobre] Co do korb , to są jeszcze Deore 2008-199zł 1020gr już dostępne www.centrumrowerowe.pl deore lx 2008 są lżejsze o 30gr. od 2007. Jak dobrze poszukasz za 350zł masz Xt.
MarcinKowalczyk Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 Polecam ci Truvativa. Jeżdżę od jakichś 10kkm na Stylo Team 3.3 i powiem tak. Korba sztywna, blaty strasznie mocne( nie widac zużycia), suport czasami cyka, ale to nie awaria...Na suporcie przejechałem koło 9kkm i zmieniłem dlatego, że zgnieciono mi miske podczas przekładania do nowej ramy...do tego momentu zero luzów, łożyska chodziły świetnie...Dużo się ścigam, więc korba była katowana. Jeżdżę GIGA maratony, także duża częśc przebiegu to wyścigi. Kilka razy najechałem blatem na kamien, korzeń i ząbki się nie pozginały. Ogólnie polecam, tylko jedna rzecz...przy skręcaniu korb nałóż na gwint kropelkę SŁABEGO kleju do gwintów...bez niego może się rozkręcić, z klejem raczej nie ma szans... PS. Firex 3.3 to ten sam system, tylko materiały inne...więc zastanów się nad ofertą usera nabial
pdobrzan Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 Jak dobrze poszukasz za 350zł masz Xt. Można prosić link do sklepu gdzie mam XT za 350zł? Bo z taką ceną się jeszcze nie spotkałem...
cdan Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 http://allegro.pl/item244271510_race_face_...type_nowa_.html Dokupisz zębatkę 44T np Truvativ'a za 49zł i jazda - sam się nad nią zastanawiam. Pozdrawiam
Szajbz Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 mam hone i Xt 04 zero problemów kumpel ma firexa i narzeka na nie sztywne połączenie oś-ramie
nabial Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 czasami wine ponosi miekka rama, moj lx h2 plywal w starej ramie
wookie Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 350 za xt ? marna szansa 410 najmniej , sam obecnie zastanawiam sie nad uzywka XT vs nowka Hone i sam nie wiem , bo tak wybor integry maly , rf sa juz drogie a truv to dla mnie nizsza nieco polka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.