Skocz do zawartości

[bagażnik] Crosso

J0seph

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też wydaje mi się to mało inwazyjne w stosunku do zacisku, sama waze mało więc mam nadzieję że wytrzyma :(

Bagażnik już zdjęłam, więc nie bardzo mam jak pstryknac fotkę. Dołożyłam orientacyjnie bagażnik do sztycy i zaznaczyłam sposob regulacji bagażnika. Ramiona można obracac poziomo o 360 stopni, w górę, w dół, jak również oddalac i zbliżac do siebie. Czyli regulacja Full Wypas ;)

foto

bagazniksztyca.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano
Właśnie dzisiaj przyszła paczka z bagażnikiem i sakwami. Są cztery śrubki ale nie dali do nich podkładek i nakrętek.

Nie dali, bo winty masz w ramie - żadne nakrętki/podkładki nie są potrzebne,

Właśnie dzisiaj przyszła paczka z bagażnikiem i sakwami. Są cztery śrubki ale nie dali do nich podkładek i nakrętek.

Napisano

Masz rację. Niestety okazało się, że dolne otwory są, hmm ciut za dużo i śruba wchodzi luzem.

Napisano
Masz rację. Niestety okazało się, że dolne otwory są, hmm ciut za dużo i śruba wchodzi luzem.

No,

to są 2 metody,

albo w sklepie z artmetalowymi / markecie budowlanym kupić odpowiednie nakrętki (o ile się zmieszczą pomięczy kasetą a ramą - warto spojrzećna wys otworów w ramie.),

albo też - nabyć śrubki pasujące do ramy - jesli zmieszczą się w otworze bagażnika - a jesli nie - nie zaszkodzi chyba rozwiercć otworu w tej trójkątnej blaszce (element bagażnika) o ten niecaly 1 mm,

osobiscie - wybrał bym pewnie opcję no. 2,

śrubka pasująca do gwintu ramy, wydaje mi siępewniejsza niż mniejsza śrubka + nakrętka.

Napisano
osobiscie - wybrał bym pewnie opcję no. 2,

śrubka pasująca do gwintu ramy, wydaje mi siępewniejsza niż mniejsza śrubka + nakrętka.

Też tak zrobiłem. Mam nadzieje, że sporo wytrzyma ten bagażnik :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...