tomeks Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 mama taki maly problem z licznikiem sigma bc 506, a mianowicie po ustawieniu rozmiaru kola, godziny itp, nie wiem jak go wlaczyc ( tzn, zeby mierzyl predkosc jak jade itp. ) chyba zrozumieliscie ??
Shadow265 Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 Nie :/ Chodzi Ci o to, jak wlaczyc juz jadac na rowerze? Powinien sie sam wlaczyc o ile masz dobrze zamontowany na podstawce i dobrze zainstalowana "czujke" Jesli sie nie wlacza tzn ze nie lacza styki, czyli powinienes pod tym katem spojrzec na sprawe... A dziala jak ustawiasz parametry? Jesli styki nie, to poprostu nacisnij jakis przycisk podczas jazdy, powinno zadzialac
tomeks Napisano 11 Września 2007 Autor Napisano 11 Września 2007 tak, chodzi mi o to jak go wlaczyc jadac na rowerze. wszystko jest na pewno dobrze zainstalowane, bo wczesniej juz raz go wylaczalem, zmienilem sobie usawienia, wlozylem go do roweru i po kilku godzinach dzialal, a teraz nie chce;/ a jak ustawiam parametry to dziala.
Shadow265 Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 To nacisnij cos jadac Nie mozliwe zeby odmowil posluszenstwa... A jak go wlaczales ustawiajac parametry?
tomeks Napisano 11 Września 2007 Autor Napisano 11 Września 2007 naciskalem i nic;/ wlozylem baterie i on sie wlaczyl. wkladalem do tej podstawki sigme 1106 i dziala normalnie, wiec nie wiem co jest grane....
Shadow265 Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 Czekaj, czekaj, to jak ustawiales dane? Na wylaczonym liczniku?
tomeks Napisano 11 Września 2007 Autor Napisano 11 Września 2007 sory, zle to napisalem. powinno byc tak: wlozylem baterie, licznik sie wlaczyl do tego "stanu" w ktorym ustawia sie parametry, wprowadzilem wszytskie dane, zamontowalem licznik do podstawki a on nie chce dzialac. wiesz co moze byc grane??
Mad Max Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 Prawdopodobnie nie styka Ci czujka z koła. Zobacz czy magnes i czujka są dostatecznie blisko siebie i czy są dobrze zamontowane.
TocaS Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 heh..... To się dogadaliście.......... Koledze chodzi o to, że po ustwieniu zegara i rozmiaru koła nie może przejść w stan w którym to licznik pokazuje prędkość, przebieg KM itp. Prawdopodobnie po ustawiniu koła i zegara trzeba z tyłu licznika nacisnąć na ten gumowy guziczek nie wiem jak to nazwać. Podejrzewam tylko bowiem miałem tak w sigmie BC 600 teraz mam BC 906 i jest inaczej.
tomeks Napisano 16 Września 2007 Autor Napisano 16 Września 2007 heh, doszedlem do tego kilka dni temu:) trzeba przycinac dluzej przycisk set ( ten gumowy o ktorym wspomnial tocas )
TocaS Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 tomeks: Prosta sprawa nie ? ....ostatnio spotkałem się z gościem który przyjechał do sklepu rowerowego i stwierdził, że kupiona u nich lampka na tył CatEye po włączeniu nie chce się wyłączyć – twierdzi, że uszkodzona. Podchodzi sprzedawca i mówi proszę pana ta lampka nie jest uszkodzona po czym naciska przycisk i wyłącza Kupujący lampkę nie wiedział po prostu, że trzeba dłużej przytrzymać guzik. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.