Skocz do zawartości

[sigma bc 506] jak wlaczyc?

tomeks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mama taki maly problem z licznikiem sigma bc 506, a mianowicie po ustawieniu rozmiaru kola, godziny itp, nie wiem jak go wlaczyc ( tzn, zeby mierzyl predkosc jak jade itp. )

chyba zrozumieliscie :) ??

Napisano

Nie :/

Chodzi Ci o to, jak wlaczyc juz jadac na rowerze?

Powinien sie sam wlaczyc o ile masz dobrze zamontowany na podstawce i dobrze zainstalowana "czujke" :)

Jesli sie nie wlacza tzn ze nie lacza styki, czyli powinienes pod tym katem spojrzec na sprawe...

A dziala jak ustawiasz parametry?

Jesli styki nie, to poprostu nacisnij jakis przycisk podczas jazdy, powinno zadzialac :)

Napisano

tak, chodzi mi o to jak go wlaczyc jadac na rowerze. wszystko jest na pewno dobrze zainstalowane, bo wczesniej juz raz go wylaczalem, zmienilem sobie usawienia, wlozylem go do roweru i po kilku godzinach dzialal, a teraz nie chce;/ a jak ustawiam parametry to dziala.

Napisano

naciskalem i nic;/ wlozylem baterie i on sie wlaczyl.

wkladalem do tej podstawki sigme 1106 i dziala normalnie, wiec nie wiem co jest grane.... :D

Napisano

sory, zle to napisalem.

powinno byc tak:

wlozylem baterie, licznik sie wlaczyl do tego "stanu" w ktorym ustawia sie parametry, wprowadzilem wszytskie dane, zamontowalem licznik do podstawki a on nie chce dzialac. wiesz co moze byc grane??

Napisano

Prawdopodobnie nie styka Ci czujka z koła. Zobacz czy magnes i czujka są dostatecznie blisko siebie i czy są dobrze zamontowane.

Napisano

heh.....

To się dogadaliście..........

Koledze chodzi o to, że po ustwieniu zegara i rozmiaru koła nie może przejść w stan w którym to licznik pokazuje prędkość, przebieg KM itp.

Prawdopodobnie po ustawiniu koła i zegara trzeba z tyłu licznika nacisnąć na ten gumowy guziczek ^_^ nie wiem jak to nazwać. Podejrzewam tylko bowiem miałem tak w sigmie BC 600 teraz mam BC 906 i jest inaczej.

Napisano

tomeks: Prosta sprawa nie ? ....ostatnio spotkałem się z gościem który przyjechał do sklepu rowerowego i stwierdził, że kupiona u nich lampka na tył CatEye po włączeniu nie chce się wyłączyć – twierdzi, że uszkodzona. Podchodzi sprzedawca i mówi proszę pana ta lampka nie jest uszkodzona po czym naciska przycisk i wyłącza :) Kupujący lampkę nie wiedział po prostu, że trzeba dłużej przytrzymać guzik. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...