Malandato Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam Złożyłem napęd wg. poniższej specyfikacji. Jeden z moich znajomych, zwolennik srama, generalnie określił go mianem porażki (tylko korby nie skrytykował). Jak się wszystko będzie spisywało czas pokaże. Mechanizm korbowy: LX Hollowtech 2 44-32-22 Przerzutka tylna: XT 2007 RD-M761 (normalna sprężyna, krótki wózek) Przerzutka przednia: XT 2008 FD-M770 (górny ciąg) Kaseta: XT CS-M760 11-32 Łańcuch: XTR CN-7701 (będzie zmieniany z drugim co ok. 400km) Manetki: LX SLM-380 Koszt: 944,50 PLN (wraz z drugim łańcuchem i stosownymi kluczami do korby, montaż gratis dzięki nieocenionej pomocy Ulf-a, człowieka, który najlepiej relaksuje się grzebiąc przy rowerku) Przebieg: 250km (w tym maraton w Józefowie, który odbył się w całkiem ciężkich warunkach) Po przesiadce z poprzedniego napędu, montowanego seryjnie w Unibike’ach Evo, w którym dominowało alivio wrażenie jest niesamowite. Sztywność korby, precyzja zmiany biegów nieporównywalnie lepsza. Do tego dochodzi oczywiście mniejsza waga. Chrzest bojowy w Józefowie wypadł bez zarzutu. Kto tam był, wie jak paskudne były warunki. Koleje wpisy będę dodawał z biegiem czasu lub w przypadku jakiś usterek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Za tą kasę kupiłbym 2x łańcuch XT nie XTR, zyskując pare złotych zainwestowałbym je w manetki Sram rocket, triggery srama do manetek Shimano to arcydzieło głównie w precyzji wykonania i ergonomii, reszta OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Przecież kupił 2xXTR więc ocb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 ze yogi wolalby zaoszczedzic na łańcuchach i wsadzić w manetki srama. Jak kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Wybrałem manetki shimano z dwóch powodów: po pierwsze chciałem mieć 2 way release, choc prawda jest taka, że po mniej więcej tygodniu używałem tylko kciuka do zmiany, a po drugie (wyjątkowo nieprofesjonalny powód) shimano bardziej mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi