Skocz do zawartości

[Napęd] Moja konfiguracja

Malandato

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Złożyłem napęd wg. poniższej specyfikacji. Jeden z moich znajomych, zwolennik srama, generalnie określił go mianem porażki (tylko korby nie skrytykował). Jak się wszystko będzie spisywało czas pokaże.

Mechanizm korbowy: LX Hollowtech 2 44-32-22

Przerzutka tylna: XT 2007 RD-M761 (normalna sprężyna, krótki wózek)

Przerzutka przednia: XT 2008 FD-M770 (górny ciąg)

Kaseta: XT CS-M760 11-32

Łańcuch: XTR CN-7701 (będzie zmieniany z drugim co ok. 400km)

Manetki: LX SLM-380

Koszt: 944,50 PLN (wraz z drugim łańcuchem i stosownymi kluczami do korby, montaż gratis dzięki nieocenionej pomocy Ulf-a, człowieka, który najlepiej relaksuje się grzebiąc przy rowerku)

Przebieg: 250km (w tym maraton w Józefowie, który odbył się w całkiem ciężkich warunkach)

Po przesiadce z poprzedniego napędu, montowanego seryjnie w Unibike’ach Evo, w którym dominowało alivio wrażenie jest niesamowite. Sztywność korby, precyzja zmiany biegów nieporównywalnie lepsza. Do tego dochodzi oczywiście mniejsza waga. Chrzest bojowy w Józefowie wypadł bez zarzutu. Kto tam był, wie jak paskudne były warunki.

Koleje wpisy będę dodawał z biegiem czasu lub w przypadku jakiś usterek.

• 1 miesiąc temu...

Wybrałem manetki shimano z dwóch powodów: po pierwsze chciałem mieć 2 way release, choc prawda jest taka, że po mniej więcej tygodniu używałem tylko kciuka do zmiany, a po drugie (wyjątkowo nieprofesjonalny powód) shimano bardziej mi się podobają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...