oSAend Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 Witam, nie długo zakupuje manetki +/- SRAM X-7 i nowe klamki Avid'a. Do tego chcę zakupić dobre pancerze i linki. Jedynie w manetkach zostawię chyba oryginalne linki... Co polecacie? Na całość chcę wydać około 100zł. może troszkę więcej jeśli będzie trzeba. Kolor pancerza w sumie obojętny. No żeby pasował mi do mojego bike Zdjęcie nieaktualne! Zmieniona kierownica, mostek i sztyca na FSA [czarne] i siodełko SKN San Marco. Teraz chyba dobrze napisałem
anulkaa Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 Do dyspozycji masz: Hamulcowe: BBB BCB-02 BrakeLine Strona firmowa BBB Strona dystrybutora PL BBB BCB-04 Stopline Strona firmowa BBB Strona dystrybutora PL CLARKS Zestaw hamulcowy PRE LUBE /Mtb Strona firmowa Strona dystrybutora PL CLARKS Zestaw hamulcowy CLIM8 /Mtb Strona firmowa Strona dystrybutora PL CLARKS Zestaw hamulcowy PRE LUBE /uniwersalny Strona firmowa Strona dystrybutora PL CLARKS Zestaw hamulcowy STAL NIERDZEWNA /Mtb Strona firmowa Strona dystrybutora PL CLARKS Zestaw hamulcowy TEFLON /Mtb Strona firmowa Strona dystrybutora PL CLARKS Zestaw hamulcowy GALWANIZOWANY /Mtb Strona firmowa Strona dystrybutora PL Shimano XTR Strona firmowa Strona dystrybutora PL ACCENT Zestaw Brake Supreme Strona dystrybutora PL + wiele, wiele innych... Na powyższych stronach możesz też znaleźć przewody i linki oddzielnie, bądź przewody i linki do przerzutek. ------------ Osobiście posiadam ACCENT Zestaw Brake Supreme, z klamkami i hamulcami avid SD7 współpracują bardzo dobrze. Pancerz jest naprawdę sztywny. Jednak jedna końcówka pancerza (ta z wkładką prowadzącą, czyli ta z takim wydłużeniem) mi się już zdążyła połamać, założyłam drugą ale bez tego wydłużenia i jest okej.
ulvgar Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 I ja używam pancerze Accent i mówiąc szczerze jestem z nich bardzo zadowolony - w w hamulcach i przerzutkach. W tej chwili nie mam zamiaru testować innych, i tak różnicy pewnie bym nie odczuł.
wolfik Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 A nie lepiej kupowac jak najtansze linki i pancerze tylko czesciej je wymieniac?
ulvgar Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 I w sezonie wyjdzie Ci tyle samo (albo i więcej) jakbyś kupił w/w komplet + robocizna. Chyba, że się taplasz w błocie to lepiej kupić te tańsze, ale jeśli rower zalicza błotko od czasu do czasu to lepiej kupić taki komplet i masz właściwie na rok czasu bosko działające hamulce/przerzutki. Jak się raz zasmakuje to nie będzie można potem przestać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.