Viviusek Napisano 14 Września 2007 Udostępnij Napisano 14 Września 2007 z chęcią przyjme zaproszenie z BTMusic moge wzamian dać na torrentgigs Screen z gigsa : http://img526.imageshack.us/my.php?image=beztytuuda6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowman Napisano 15 Września 2007 Udostępnij Napisano 15 Września 2007 A ja muszę przyznać że torrenty to dla mnie kit bo jak sie ma neo 1 mbit/s to ciężko utrzymać porządne share ratio . A ostatnio przekonałem się do p2m ale przez Moorhunt'a cały czas pełna szybkość łącza i nie ma żadnego ratio . To tak tytułem OT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 16 Września 2007 Udostępnij Napisano 16 Września 2007 ------------------------------------------------------------------------------------ http://pl.wikipedia.org/wiki/Peer2Mail Peer2Mail (w skrócie P2M) - technologia wymiany plików. Różni się od klasycznych P2P miejscem lokalizacji pliku - w większości technologii P2P wymieniane pliki (uprzednio podzielone na segmenty), znajdują się na dyskach osób w danej chwili korzystających z internetu, co oznacza że plik jest tak długo dostępny na sieci jak długo komputer użytkownika jest podłączony do internetu. W przypadku P2M jest inaczej - wymieniany plik znajduje się na standardowych skrzynkach pocztowych. Każdy użytkownik, który pobierze aplikację P2M (np. MoorHunt), po zainstalowaniu jej ma możliwość wysyłania plików na swoje skrzynki, a po wprowadzeniu specjalnych hashkodów, udostępniania ich innym osobom. Podobnie znając hashkody można pobierać pliki. Metoda ta przypomina troszkę wymianę plików za pośrednictwem serwera FTP - aby otrzymać dostęp do udostępnionych danych, należy znać adres serwera pocztowego, nazwę użytkownika i hasło. Same hashkody zaczynają się od znaków "<<" i kończą ">>". Zawierają one dane skojarzonych z plikiem skrzynek pocztowych, liczbę segmentów, cyfrowy podpis pliku głównego oraz lokalizację mirrorów. P2M, jak każda nowa aplikacja ma swoje wady i zalety - podstawową wadą jest brak wyszukiwarek. Każdy użytkownik jest zdany po części na zasoby swoich znajomych, chociaż należy wspomnieć iż już powstają strony indeksowe. Z kolei dużą zaletą P2M są wysokie transfery oraz brak problemów jak przy eDonkey z lokalnymi adresami IP, które klient eDonkey traktuje jako oznaczone priorytetem „low ID” i redukuje priorytet ściągania. Pobieranie poczty jest najpopularniejszym z protokołów i zazwyczaj ma wysoki priorytet w konfiguracji serwerów. ------------------------------------------------------------------------------------ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowman Napisano 16 Września 2007 Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Co do braku wyszukiwarek : p2mforum.info i jest wszystko wystarczy poszukać forów odnośnie p2m i znajdziesz co chcesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackSummer Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 P2M jest IMO zbyt mało elastyczne i "nowym, cudownym" następcą torrentów nie zostanie Zostaję na trackerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackSummer Napisano 3 Października 2007 Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Z 5ciu zaproszonych osób 1 nie odpowiedziała na zaproszenie, 3 założyły konta, które po 21dniach nieaktywności zostały zablokowane, 1 (słownie: jedna) osoba wkręciła się w BTMusic i obecnie także wstawia własne releasy. To tyle jeśli chodzi o otwarte rozdawanie zaproszeń. Smutna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 3 Października 2007 Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Przykre... ...rzeczywiście, z tego co czytam na róźnych stronach, to najlepiej dawać zaproszenia osobom, które już na jakimś trackerze są. Problem w tym, że gdyby wszyscy tak robili, ja bym nigdy nie trafiła na BTMusic. Kolejna sprawa być może taka, że ludziom nie zależy na jakości muzyki (wszechobecne mp3) plus na BTMusic (jak ja to mówię) trafia się na Muzykę (przez wielkie M): bardzo dużo jazzu, fajnego rock'a. Jest to Muzyka, która rzeczywiście bawi i zachwyca. Nie ma tam wszechogarniającego 'łatwego' popu. Rzadko jest wstawiane coś, co się słyszy codziennie w radiu (aż do znudzenia). Bardzo spodobało mi się to miejsce. Dzięki za zaufanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esc0bar Napisano 3 Października 2007 Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Jezeli bedziesz miec jeszcze zaproszenia na BTMusic to prosze daj mi znac! Jezeli byloby to mozliwe to chcialbym dostac takie jedno. na pewno nie potraktuje takiej gratki tak na odwal... Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 3 Października 2007 Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dobra muzyka we FLACu? w razie wolnych miejsc jestem chętny. Niestety nie jestem w stanie wymienić zaproszenia na zaproszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jak dostanę może w przyszłym miesiącu (bo jeszcze się nie zaliczam na program posiadania zaproszeń ) to bede mogla Wam podrzucić, jeżeli do tej pory nie dostaniecie. Uprzedzam, oprócz tego, że możecie pobierać, musicie też wysyłać (czyli utrzymać 'share ratio' na min poziomie 0,8). Najlepiej to wcześniej przeczytać FAQ http://btmusic.eu/extras-faq.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esc0bar Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ja raczej z tym nie bede miec problemu. Ponizej moje wyniki z jednego trackera: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Października 2007 Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Z 5ciu zaproszonych osób 1 nie odpowiedziała na zaproszenie, 3 założyły konta, które po 21dniach nieaktywności zostały zablokowane, 1 (słownie: jedna) osoba wkręciła się w BTMusic i obecnie także wstawia własne releasy. To tyle jeśli chodzi o otwarte rozdawanie zaproszeń. Smutna sprawa. Heh ... jedno ja dostałem wtedy, i próbowałem ściągać, ale ciągle coś nie tak, ta muza która mnie interesowała to nigdy seedów nie miałą! Pozatym przez tydzień obecnie jestem na mieszkaniu studenckim i nie mogę za bardzo szaleć z torrentami, próbowałem ściągać z tamtad i chyba dalej ssam jednego torrenta, ale ogólnie to klapa straszna z seedami jak sie nie może mieć cały dzien kompa włączonego :/. Szkoda trochę, że straciłem to konto, ale skoro po takim czasie nieaktywności je wywalaja to...[chyba że seedowanie to też aktywność... bo na pewno nie wchodzenie n akonto i przegladanie tamtych torrentow, wg nich]:/. Wchodziłem tam często i przeglądałem torrenty, parę razy nawet wrzucalem do utorrenta coś, ale co z tego jak praktycznie nie ruszalo bo nikomu się tam seedować nie chciało? Sory :/. Wchodze ostatnio[a na konto wchodzilem 2 razy w tygodniu czegos poszukac] a tam własnie nie mila niespodzianka mnie czekala " Dostęp Zabroniony! To konto zostało wyłączone!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 6 Października 2007 Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Widzisz, trzeba się było z (za przeproszeniam ) FAQiem zapoznać: When are inactive accounts disabled? The accounts of donors are never disabled due to inactivity. Accounts with no download traffic are disabled after 21 days. We want no spectators. Unparked accounts are disabled after 90 days. Parked accounts are disabled after 380 days. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Października 2007 Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Przejrzałem go na szybko i przeoczyłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meyde9 Napisano 12 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Odświeżę temat. Miałby może ktoś zaproszenie na BTMusic, bo potrzebuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Hmm, no ciekawy temacik bo zawsze mam z tym problem, chcialbym posluchac muzyki w naprawde dobrej jakosci bo balem sie ze nie slysze roznicy miedzy sprzetem a przez przypadek dorwalem sie do plytki z naprawde wysoka jakoscia (orginal z reszta) i albo mi sie wydaje albo w koncu ta roznice zauwazam.. Chialbym sciagnac np. Placebo wysokiej jakosci bo 95% MP3jek niestety jakosci nie ma..Nie prosze od razu o zaproszenia bo na nie pewnie trzeba sobie zaslozyc, ale moze chciaz podalibyscie jakis namiar na dobra stronke gdzie 60mb nie bede sciagal 3 dni a muzyka bedzie muzyka na nie jakies remixy gdzie poza basem nic juz nie slychac, tak okrojone... No i oczywiscie powiedzieli na co zwrocic uwage.. obecnie korzystam ze strony torrenty.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.