Skocz do zawartości

[buty] Shimano vs Diadora

Agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuję zestaw SPD i mam pytanie co do butów. Do tej pory słyszałam, że shimano szybko się rozklejają, a tu wchodzę na forum i co? Wszyscy zachwalają shimano... No i sidi, ale na nie mnie nie stać. Słyszałam, że Diadora jest niezłą firmą, ale znów na forum rzadko ktoś o nich pisze. A więc. Dwa linki, buty w podobnej cenie, które wybrać?

Shimano http://www.allegro.pl/item242398683__buty_..._2gratisy_.html

Diadora http://www.allegro.pl/item242726510_buty_d...super_hit_.html

Pozdrawiam,

Agnieszka

Mam Shimano M075 i mogę polecić z czystym sumieniem. Jedyne ich wady jak do tej pory to schodząca w niektórych miejscach srebrna farba (przewidziałem to już na początku) no i zrobiły mi się takie niewielkie zagięcia materiału ma czubkach butów, ale wydaje mi się, że to normalne i na pewno w żaden sposób nie wpływa na ich wytrzymałość i źle też nie wygląda... ;) Podeszwa w nich jest bardzo sztywna dzięki czemu świetnie się w nich pedałuje, rewelacyjnie przyspiesza i świetnie się trzymają nogi. Mam je od marca, przeszły już niejedną ulewę i błotną zabawę... :)

Osobiście mogę je polecić... :)

Choć te Diadory również wyglądają ciekawie i wydaje mi się, ze nie powinno się z nimi nic dziać, w końcu to markowe buty za niemałe pieniądze, poza tym przecież jest gwarancja... :)

Mam Diadorki juz jakiś czas, co prawda szosowy model ale Diadora robi naprawdę fajne buty godne polecenia :) Poza tym są ładniejsze od Shimano, bardziej oryginalne i ten model który podałaś ma możliwość zamontowania kołków w przeciweńśtwie do SH. Podeszwa w Diadorkach "bieżnikowo" jest lepsza niż prosty układ w SH, no i Diadorki są tańsze i dla mnie wygodniejsze (w Shimano nie mogłem wytrzymać kilku minut przy przymierzaniu, ale to już indywidualna cecha zależna od stopy) ;)

Na oko nie wyglądają źle(widziałem na żywo oczywiscie) ale jak miałbym dokładać 40 zł do "mniej markowych", nie sprawdzonych, a parametrami identycznych z ww. Diadorami butów to wolałbym wziąc Diadorki :unsure: Poza tym w tej cenie poszukałbym Northwave Hydrogen, które użytkuję już dwa lata i jestem bardzo zadowolony :)

Hmm Wa-Wa, Kraków, Poznań.... no blisko Sosnowca jak nie wiem ;). Mi sie jakoś podeszwa tych decathlonow nie widzi[acz może niesłusznie...wnioskuje po fotce i mam jakieś dziwne złe przeczucie ;)], ogólnie wyglądają jakoś tak...marketowo[na żywo widziałem ale się nie przyglądałem dokładnie- zobaczyłem ze buty swojej dziwnej marki sobie cenią na 250 pln i od razu olałem, jakby mieli coś w okolicach 100-150 pln to ok, ale nawet porządne firmy maja coś konkretniejszego w niższych cenach.]

mam teoretycznie buty firmy Diadora, co prawda krótko, ale póki co się spisują idealnie. Jedyną wadą jest to, że są tak dobrze wentylowane, że jak się wjedzie w kałuże i woda chlupnie to siateczka na czubku lubi przepuścić wodę ;) Ale w końcu chłodzenie też jest potrzebne ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...