Skocz do zawartości

[bidon] Ustnik - dziurka

abrymarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi.

Właśnie kupiłem plecak z bidonem :) . Na końcówce rurki jest ustnik. Był zafoliowany. Folię zdjąłem. Ustnik ma blokadę. Jak w butelkach z ustnikiem jest przesuwana. I mam problem. Otóż ustnik nie ma dziurki :):):P . Nie wiem czy mam sam ją zrobić?? :D Znalazłem na forum że trzeba tak "ciągnąć" ;) i "gryźć" ;) aż się sama zrobi :D:D . Według mnie trochę dziwne ;) ale może prawdziwe :o .

Czekam na sugestie.

Pozdrawiam wszystkich

Napisano

moze prosciej jest sie zatrzymac i wtedy zdjac plecak, spokojnie napic sie wody, zalozyc plecak na plecy...i klopot z glowy?! ;)

jaka firma wyprodukowala ten plecak?

Napisano

Chyba chodzi o bukłak a nie bidon.

U mnie jest tak, że w ustniku jest nacięcie, które otwiera się po naciśnięciu ustnika zębami (dość lekko). I to chyba jest najpopularniejsze rozwiązanie w tańszych bukłakach.

Napisano

No gryź gryź i ssij :). Serio mówię ;). Kumel ma pl. z decathlona i ma jakis dziwny patent ze tego otworu nie widac, jakby rurka zakorkowana i woda leci miedzy korkiem a rurką, u mnie normlanie jak nacisniesz to sie otwor robi :).

Napisano

Też mam taką końcówke w swoim bukłaku i też nie widać dziurki ;]

Jak chcesz się napić , to złap lekko końcówke, nacisnij i ssij ;) U mnie to działa...

Napisano

jesli uzywanie tego gryzaka tzn koncowki sprawia ci dyskomfort to moze warto zmienic sama koncowke? wielu producetnow buklakow oferuje dosc szeroka game czesci zamiennych.

Napisano

Serdeczne dzięki

Będę się starał zrobić jak sugerowaliście ;) :

1. ssać i gryźć (mimo wszystko to coś niesamowitego :teehee: - może się przekonam ;) )

2. ewentualnie wymienić ustnik (bardziej mnie przekonuje ale wiąże się z dodatkowym wydatkiem :whistling: )

ps. faktycznie to jest bukłak w plecaku nie bidon - sorka

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Napisano

wymieniać ustnika nie trzeba. Ja jak kupiłem kiedyś plecak z bukłakiem decathlona to nie było dziurki w ustniku. Gryzienie nic nie dało. Nożyk z ostrą końcówką i po kłopocie :)

Teraz kupiłem CamelBaka i dziurka jest od razu.

Poza tym po co robić problem z takiej pierdoły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...