Skocz do zawartości

[bębenek] problem

Spider_DG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam rower kellys spider 2007r Otóz zanikło mi cykanie w kasecie. Chodzi mi o to cykanie gdy jedzie sie swobodnie nie pedalujac czy jak pokrecimy korba do tylu to zawsze slychac cykanie a u mnie nic cisza . Niewiem co to moze byc. Jak jade i nie pedałuje to jest kompletna cisza albo jak stoje w miejscu i krece korbą do tylu cisza i tyle slychac tylko takie lekkie jakby szuranie. Może to syf sie dostał? Prosze o pomoc. Rowerek ma przejechane 700 km. ;)

Zapomniałem jeszcze dodac , że myłem z kilka razy rower wężem ogrodowym i potem jak przechyliłem rower do tyłu to wypłyneła woda chyba z piasty. Chyba żle robiłem myjac tym wężem. chyba trzeba by przesmarowac piaste.

Poprostu do bebenka dostalo sie troche syfu i smaru. Dlatego nic nie slychac ale jak zaskakuje to mozna jezdzic. Jesli chcesz miec te cykanie to musialbys rozebrac bebenek i go wyczyscic. W srodku sa zapadki ktorych sie nie smaruje. Jesli sie je posmaruje to wtedy nie ma cykania i nie lapia dobrze.

Otóz zanikło mi cykanie w kasecie.

w instrukcji wyraznie pisze "cykady karmic tylko bialkiem pochodzenia roslinnego", ty pewnie dawales im smalcu!? dlatego zdechly ci cykady i zaniklo cykanie!

tak na powaznie to zrobilbym przeglad tego bebenka. jesli cykanie zanika/zaniklo to znaczy, ze haczace o wewnetrzna strone bebenka zapadki nie zazebiaja cala powierzchnia styku lub zazebiaja z opoznieniem. moze to doprowadzic do przyspieszonego zuzycia/zniszczenia sprzegla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...