wrubel Napisano 8 Września 2007 Udostępnij Napisano 8 Września 2007 jak w temacie, szukam okularów znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item231083803_okular...nne_szkla_.html może ktoś to z was to ma, może od kumpla zna jakieś wady? może polecicie coś z 3 szkłami do maks 100zł pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 moim zdaniem to trochę szkoda wydawać 49 pln + koszty wysyłki na tak tanie okulary. Popsujesz sobie wzrok. Za 100pln możesz chyba już coś znacznie lepszego znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Września 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2007 UVEX Flash przeciwsłoneczne ------ HIT CENOWY !!! UVEX i-VO szare filtr 3000UV - przeysłka PR 5 zł UVEX Cybric szare --------- przesyłka PR 5 zł Raczej bym się skłaniał między którymiś z tych 3 okularów. Do tego jeszcze jakąś dodatkową parę soczewek o innej barwie i w drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrzanoslaw Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 tez slyszalem ze UVEX maja bardzo dobry stosunek jakosci do ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FF|putek Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Nie kupuj syfu, bo to ma szkła z przetopionych plastikowych butelek z dodatkiem coca-coli. Wybierz cos markowego. 100zl (+/-) to jest takie minimum za okulary (chociaz sa wyjatki:)). Przejdz sie do jakiegos sklepu z ciuchami do lazenia po gorach i tam maja zawsze swietny wybor. Ja kupilem juz 3 pary, ale dzisiaj zobaczylem Uvexy Jet i zachorowalem na nie;) A szare szkła podobno sie nie nadaja do jazdy na rowerze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 ja miałem kiedyś uvexy i byłem z nich baaaaardzo niezadowolony. Szare ciemne szkła, które zniekształcały. Nie dało się jeździć w nich. NIe były to podróby. Kupione w sklepie za niemałą kasę. Ale może to był jakiś wyjątkowy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrubel Napisano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2007 hmm... Uvex fajny mi się widzi Tylko co jest nie tak z tymi szarymi szkłami? zawsze mogę wziąc brązowe albo nie brać, czarne mam, brakuje mi przeźroczystych i rozjaśniających (na noc) chciałem 3 żeby bałaganu nie robić, mieć wszystko w jednym ;P znacie sklepy w Krakowie gdzie te Uvexy mogą być? byłoby przymierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychoo Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 A co sadzicie o tych ? http://www.allegro.pl/item239856659_okular...olaryzacja.html Skutecznie działa ta "polaryzacja" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackSummer Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Polecam http://www.okularymatrix.pl/ Arctici i Polaroidy w dobrych cenach. Np. w kołobrzeskim alpinusie i himountain arctici stoją o 30-40 pln drożej niż w matrixie. Jeśli chodzi o okulary do 50pln to rzeczywiście UVEXy będą IMO najlepszy wyborem, ale nie spodziewaj się cudów. Po prostu dobrze wykonane okulary ze zwykłymi szkłami. Jeśli szukasz naprawdę dobrych okularów z filtrami, polaryzacja etc. oglądnij polaroidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FF|putek Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Zeppelin to dobra firma. Zolte szkla swietnie wyostrzaja - ja sie podczas pochmurnej pogody nie rozstaje z nimi. W szarych szklach podobno zbyt wszystko sie przyciemnia i nie widac zbyt dobrze. wrubel - ja wszystkie okulary kupowalem w M1 - albo Go-Sport albo Cerro Torre, ale UVEXow moze tam nie byc. Zdazaja sie tam fajne promocje (np. 2 pary w cenie jednej). Krzychoo: polarayzacja dziala tak: http://www.optometria.info.pl/bielawski/in...?go=polaryzacja Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karrysek Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 witam, sluchajcie potrzebuje w miare tanich okularków, dobrze jakby miały szkła przyciemniane, co polecacie nie chce się naciąć na jakieś badziewie, potrzebne główne na słoneczne dni, chociaż jakby miały wymienne szkła na przezroczyste to bym się nie obraził, jest coś rozsądnego z wymiennymi szkłami tak powiedzmy do 60 - 70zl czekam na opinie smile.gif pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 polecam Accenta ja użytkuję model ONYX z możliwością podpięcia szkieł korekcyjnych i mam trzy pary szkieł.Białe z lekkim przydymieniem od góry są dziwne,ale żółte i brązowe ekstra.Żółte w pochmurny dzień to podstawa już teraz dla mnie.Plusem okularów jest możliwości dokupienia bez problemu nosków, czy też nowej pary szkieł i to za naprawdę rozsądne pieniądze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karrysek Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 witam:) a opłaca się wziąć b-skin netsky ? za 40 zł za sztukę....? mam taką okazje tylko nie wiem czy b-skin warto w ogóle kupować, muszę się dość szybko zdecydować będę wdzięczny za pomoc:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczy Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mam bskiny tylko jakieś inniejsze Mam o nich dobre zdanie, trochę już przeszły i nadal są w dobrym stanie, no i jako jedne z nielicznych jako tako ułożyły się na moim krzywym łbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ja też mogę polecić b-skiny, dla mnie kryterium cena-jakość decyduje. Przetestowałem kilka binokli, nigdy tych z pułki powyżej 100pln ale np jakieś firmy arctica za 85pln które po sezonie padły... a w dodatku szkła szybko parowały na cięższych podjazdach.. tragedia. Kupiłem już drugą parę b-skin i są ok. Pierwszą ciągle mam. Nic nie mogę im zarzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karrysek Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 dzięki za pomoc:) dorwałem test / artykuł o netsky, jak dla mnie wystarczające za tą kasę dzięki za opinię, jak dojdą i przetestuję napisze co i jak:) pozdrawiam jakby kogoś interesował artykuł: http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/807/3/ pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karrysek Napisano 14 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 witam okularki doszły, ogólnie jestem zadowolony, kilka spostrzeżeń tak na początek: trzeba się nieco pogimastykować żeby zmienić (założyć) nowe szkła nieco boje się że je po prostu złamię... ale ma to też dobre strony - nie odpadną podczas jazdy:) ogólnie jakość wykonania dobra i są leciutkie:) mam wrażenie że szkła odrobinkę powiększają, ale możliwe że to tylko złudzenie, nie powinno to przeszkadzać w jeździe, czy nie męczą oczu na dłuższych wyprawach to się zobaczy dopiero ogólnie zadowolony (szczególnie za tą cenę) PS: informacja o filtrze jest tylko na szkłach pomarańczowych...na ciemnych brak, czy to znaczy że te szkła nei mają filtra czy po prostu nalepka jest tylko na jednych (tych co "farbrycznie zamontowane są w okularach? pozdroffka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.