Albert16 Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 Posiadam takie pedały authora http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=239047590 od 2 tygoni zaczeły strasznie skrzypiec i jest to wina na 99 % pedałow mają mały przebieg ok 600 km i nie były katowane,jak usunac ten dzwiek jesli smarowanie to jak wyciagna łozyska z korpusu?Dzieki za pomoc pozdrawiam
Mad Max Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 Spróbuj rozkręcić i ewentualnie przesmarować. Zobacz łożyska i inne elementy - czy wszystko jest ok. Mój Ojcec też jeździ na zwykłych i co sezon zmienia parę, bo się zużywają, a jakiś wilekich wycieczek nie robi. Ostrego katowania też nie ma.
nabial Napisano 9 Września 2007 Napisano 9 Września 2007 dokrec wszystkie srubki - pewnie sie poluzowaly i stad te dzwieki wyciagnij zaslepke osi i nawal smaru w zasadzie ile wlezie i zamknij, pokrec troche i musi ustac
Albert16 Napisano 9 Września 2007 Autor Napisano 9 Września 2007 Dobra spróbuje ale tam w srodku jak sie zdejmnie ta zaslepke z boku to tam jest sruba która dokreca sie jakims dziwnym kluczem...ciezko tam sie dostac !Nawale tam duzo smaru!Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam A czy macie jeszcze jakies inne typy co to piszczy mysle ze to pedały ale róznie to moze byc ostatnio zmieniłem wkład suportu...moja kroba to sr suntour na kwadrat
Albert16 Napisano 11 Września 2007 Autor Napisano 11 Września 2007 Czy to mozliwe ze dzwiek ten generuje cos innego a nie pedłay dzwiek powstaje prze mocnym nacisnieciu na pedały np. przy podjazdach?
Mad Max Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 Korba, suport na przykład. Możesz rozebrać, sprawdzić łożyska, przesmarować...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.