TocaS Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam, może temat nie ma nic wspólnego z treningiem ale ze zdrowiem tak. Od dłuższego czasu zauważyłem u siebie na wszystkich paznokciach u rąk białe naloty. Słyszałem, że jest to spowodowane niedoborem cynku i wapnia. Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem ?? I jeszcze jedno czy te białe naloty mogą mieć związek z częstym uprawianiem seksu bo dowiedziałem się, że ponoć tak ale nie chce mi się wierzyć, aczkolwiek lekarzem nie jestem, ani medycyny nie studiuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ogólnie spowodowane to jest niedoborem witamin . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2007 hmm dziwna sprawa dzień w dzień pije jogurty jem owoce do tego IzoPlus podczas jazdy na rowerze....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Moze tu chodzi o ilość witamin w owocach i warzywach. Zauwazam to u siebie: jak jem ich duzo, to zazwyczaj biale plamy znikaja. Z tym seksem to chyba raczej bzdura... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Z tym seksem to chyba raczej bzdura... No też mi sie nie chce wierzyć tak mi kumpel mówił i to całkiem poważnie musze się dowiedzieć ale nie chce mi sie na razie szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ta, a jak będziesz się masturbował to będziesz mały i ci kaktus na ręce wyrośnie . Wydaje mi sie, że to raczej mało prawdopodobne, ale ja specem nie jestem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No chyba żeby patrzeć na to z takiej strony że jak ktoś dużo sexu uprawia to nie ma czasu na spożywanie witaminek a tak serio "... możliwe także, że w organizmie brakuje wapnia, cynku lub witaminy A (zwłaszcza jeśli paznokcie rosną wolniej i mają podłużne bruzdy). Bruzdy na płytce paznokciowej mogą być dodatkowo wywołane niedoborem witamin z grupy B lub zaburzeniami w układzie trawiennym, które może usunąć dieta bogata w błonnik. Natomiast białe plamki na paznokciach pojawiają się na przykład przy braku cynku..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 8 Września 2007 Udostępnij Napisano 8 Września 2007 A takie powierzchniowe (nie zagłębione) są często wynikiem mechanicznego obicia paznokcia. Ale rzecz jasna to mogą być tylko pojedyncze przypadki. Mnie strasznie wnerwiają takie naloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 8 Września 2007 Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Więcej ryb wcinaj...najlepsze witaminki i białko poch. naturalnego. Też kiedyś miałem takie problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana frog Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Osobiście proponuję manicure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 19 Października 2007 Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Podobno jeden biały nalot to o 3 masturbacje za dużo w tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.