Sixer Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 W końcu złożyłem rower o jakim prawie marzyłem Moze nie jest to misrzostwo świata pod względem wagi, ale jest good Hamulec przedni Hayes HXF Carbon 290 + tarcza 144g Hamulec tylni Hayes HXF Carbon 298 + tarcza 144g Klamki Hayes HFX CArbon wliczone w mase hampli Kaseta: Shimano Deore XT CS-M760 262g łańcuch: Shimano XTR CN-7701 276g Korby: Shimano Deore XT FC-M760 844g brak najmniejszej koronki Przerzutka przód: Shimano Deore LX FD-M571 140g Przerzutka tył: Sram X-9 2007r 226g Amorek: Manitou R7 Super z blokadą 80mm 1580g Rama: RDX X-MT02 Carbon 1396g Chwyty: Stelaz Cut 18g Kierownica: Tioga Taskforce XC 132g Stery: Cane Creek 95g Pedaly: Crankbrother eggbeater C 290g Siodełko: Velo Carbon 130g Sztyca: Smica 31.6 350mm 238g Zacisk sztycy: No name wliczony w mase ramy manetki: Gripshift Sram X-0 172g Zaciski kół: Imbus Bop 64g Podkładka: Accent Carbon Series 15g Mostek: Ritchey WCS 110mm 25.4 110g Opona przednia: Maxxis Flyweight 330 328g Opona tylna: Maxxis Flyweight 330 326g Dętki: Maxxis Flyweight 186g Koło przód: 810g -piasta: DT Swiss 240s -Obręcz: DT Swiss XR 4.1 disc -Szprychy: DT Comp 2.0/1.8 -Nyple: DT Prolock black -Rim tape: Taśma izolacyjna 4g Koło tył : 922 -Piasta: DT Swiss 240s -Obręcz: DT Swiss XR 4.1 disc -Szprychy: DT Comp 2.0/1.8 -Nyple: DT Prolock black -Rim tape: Taśma izolacyjna 4g No i mi wyszło 9444g fajna waga Jedyna fotka http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/25714.../niezalogowany/ wieczorem postaram się wrzucić więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Gratuluję roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No No rowerek konkretny "Ghost Rider" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2007 dziękować, dziękować Jutro na maratonie zobaczymy jak sie spisuje. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczy Napisano 17 Września 2007 Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Co do siodełka to... respekt xDDDDD Jak się na takiej deseczce jeździ?? Nawet nie pytam się czy tyłek nie boli, tylko czy się nie ma wrażenia, że pęknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 17 Września 2007 Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Ramka na ktorej zlozyles bika jest sprowadzana przez dystrybutora z mojego miasta! Moglbys po jakims czasie napisac tescik! Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 17 Września 2007 Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jak dla mnie przesadziłeś trochę z siodełkiem i oponami. Te flajłejty niezbyt funkcjonalne. Co do siodełka to przegięcie jest, siedziałem na takim i deska jest niesamowita. Respect dla tych co na nim wytrzymają dłużej niż pół godziny. Szprychy mogłeś wstawić Aerolite, jakoś lepiej by pasowały do zestawu.. U mnie spisują sie jak na razie dobrze, wagowo dużo lżej niż comp. Pozatym fajny rowerek, nic tylko jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 17 Września 2007 Udostępnij Napisano 17 Września 2007 widziałem maszynke wczoraj na żywo. pieknie sie prezentuje. sixer na jakich oponkach jechałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Co do siodełka to... respekt xDDDDD Jak się na takiej deseczce jeździ?? Nawet nie pytam się czy tyłek nie boli, tylko czy się nie ma wrażenia, że pęknie? Dzięki Jak sie na niej jezdzi?? a no nawet nawet zrobiłem na nim 170 km i nic nie wyszło troche bolała jednak sprzedaje je, ponieważ w przyszłym roku chce więcej startować w maratonach niż wyścigach, a wiadomo na maratonach więcej się siedzi Ramka na ktorej zlozyles bika jest sprowadzana przez dystrybutora z mojego miasta! Moglbys po jakims czasie napisac tescik! Pzdr. Test będzie pod koniec Października Jak dla mnie przesadziłeś trochę z siodełkiem i oponami. Te flajłejty niezbyt funkcjonalne. Co do siodełka to przegięcie jest, siedziałem na takim i deska jest niesamowita. Respect dla tych co na nim wytrzymają dłużej niż pół godziny. Szprychy mogłeś wstawić Aerolite, jakoś lepiej by pasowały do zestawu.. U mnie spisują sie jak na razie dobrze, wagowo dużo lżej niż comp. Pozatym fajny rowerek, nic tylko jeździć Nie wiem co Wy macie to tych "flajłejtów" mi się jak na razie na nich dobrze jezdzi, oczywiśćie nie jeżdze na nich na wyścigi/maratony, ale trenuje na nich . Siodełko j.w. ee szprych nie wymieniam, bo strace gware Dzięki widziałem maszynke wczoraj na żywo. pieknie sie prezentuje. sixer na jakich oponkach jechałeś? Dzięki:) Jechałem na Michelin XCR'ach Dry [2] W tym miesiącu zmieniam siodełko i korby. Na razie wsadze jakieś Mc Selle jako zic'a i stare Lx'y na korby. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 A to siodelko to wygodne jest? Bo wyglada na calkowita deske bez obicia. Ile wazy? Juz nawet SLR TT ma jakies obicie i jakas tam miekkosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Verul wszystko masz napisane wyzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarpan73 Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Wszystko naprawdę bomba. Z racji wagi zmieniłbym jedynie dętki na Geax Titanium. U mnie po 118 g każda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 to siodelko moze fajnie wyglada ale na pewno dla wiekszosci ludzi nie jest wygodne. Polecam nieco ciezsze (45g) - 175g Selle italia slr xc gel flow (to z dziura) foto. 45g wiecej a mozna juz mowic o jakims komforcie, ja w tej kwestii jestem akurat bardzo wymagajacy i moge je z czystym sumieniem polecic. Ogolnie rowerek bardzo ladnie sie prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Wszystko naprawdę bomba.Z racji wagi zmieniłbym jedynie dętki na Geax Titanium. U mnie po 118 g każda. no i urwały by spokojnie 100gram na kołach, do tego tanim kosztem. Jeżdżę na nich i jest ok. Po za tym nie jest tak wycieniwana jak Maxxis bo tytanowy zawór robie Swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senti Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 no i urwały by spokojnie 100gram na kołach, do tego tanim kosztem. podana waga to waga 2 detek a nie 1 takze z detek to za wiele juz sie nie urwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Wszystko naprawdę bomba.Z racji wagi zmieniłbym jedynie dętki na Geax Titanium. U mnie po 118 g każda. Ale po co ?? Jak flyweighty ważą ~90g sztuka Jak na razie wsadzone są korby LX'a wraz z suportem i siodełko Mc Selle Siodło wymienie chyba na coś ze stajni Selle Italia - na jakąś kanape a suport na Boplight'a pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ops sorki pomyliłem nazwy badz niezauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Sixer dlaczego korby xt wymieniles na lx ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2007 @ Bliskij, moze zle to napisałem nie wymieniłem ich ot tak na LX tylko sprzedałem Xt'eki i kasa pójdzie w szosówke, a że mam starre LX'y to je wpakowałem pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.