Robert Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 700g do ciągnięcia może okazać się stosunkowo małą liczbą patrząc na liczbę korzyści. Dobry full dostaje po tyłku już tylko na sztywnych podjazdach. Każdy odcinek techniczny to przewaga. Nie dziwi mnie decyzja Majki, coraz więcej fulli jest w XC i nie raz udowodniono że potrafią one wygrywać.
creative1989 Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 tematu nie ma co odświeżać, już dawno udowodniono wyższość fulla nad ht To jakby powiedziec, że fiat panda jest lepszy od Koenigsegg-a...
Rulez Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 Nie wiem czy niektórzy myslą nad tym co piszą, wszystkie czołowe miejsca dla fulli (zarówno kobiety jak mężczyźni - mężczyźni na fullach to nokaut (3 miejsca na podium) dla reszty http://news.bikeworld.pl/rower/artykul/5365/Szafraniec.i.Galinski.Mistrzami.Polski/
spootnick Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 W zawodach XCO mężczyzn dominują HT (7/8 zwycięstw w pucharze świata 2009 + całe podium mistrzostw świata). Maraton bardziej wygląda na fulle, bo o ile się nie mylę mistrzostwa świata 2007,2008,2009 są na full (nie wiem na czym jechał Paulissen w 2008)
1415chris Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 tematu nie ma co odświeżać, już dawno udowodniono wyższość fulla nad ht no wlasnie o taka wyzszosc fs nad ht mi chodzi
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Września 2009 Mod Team Napisano 29 Września 2009 Klaniam, Chyba sie starzeje... 2 raz juz widze tego linka oraz wiesc i ni w kija nie moge sie doczytac gdzie tam jest o tym ze zwyciescy uzywali rowerow z pelna zawieszka... Szacunek... I.
Rulez Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 Faktycznie się starzejesz , wszyscy jeżdżą w tym klubie http://jbg2-team.pl/index.php?site=indexStuff
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Września 2009 Mod Team Napisano 29 Września 2009 to tylko dowodzi jak "dziko" interesuje sie wyczynem rowerowym... Podziekowal Szacunek... I.
uszolot10 Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 Sorki że odkopuję, ale: Ktoś mi powiedział, że przy mojej niskiej wadze (55kg) nie będę czerpał tak dużych korzyści z fulla, aby więcej zyskać, niż stracić na maratonach. Czy to prawda?
spootnick Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 Ważę tyle co Ty i jestem raczej przekonany do fulla na maratony giga (prawdopodobnie Spark 35). Nie wiem czy to na pewno dobry wybór, ale jak nie spróbuję to się będę ciągle zastanawiał. W przypadku lekkiego zawodnika dodatkowa masa będzie stanowiła większy procent całości i będzie to teoretycznie bardziej przeszkadzać (różnica w ekstremalnych przypadkach będzie 0,5%). Z drugiej strony wydaje mi się że sztywna węglowa rama będzie mniej poprawiała komfort u lekkiego zawodnika tak jak twarda sprężyna w amortyzatorze i w takim przypadku rozważanie takiej ramy jako coś między full i HT może mieć mniejszy sens niż u kogoś ciężkiego. Do tego ramy full są mniej sztywne niż HT i to będzie mniej szkodzić lekkiemu. Ostatecznie wydaje mi się że zasadniczo nie ma jakiejś granicy mas która powoduje sensowność fulla. Widać to też chyba po zawodniczkach ze światowej czołówki, które są lekkie i mimo to używają rowerów z pełnym zawieszeniem.
Rulez Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 uszolot10 Ktoś mi powiedział, że przy mojej niskiej wadze (55kg) nie będę czerpał tak dużych korzyści z fulla, aby więcej zyskać na pewno nie powiedziała tego Anna Szafraniec (S-WORKS Era FSR CARBON ) Anna Szafraniec Mistrzyni Świata Juniorek, V-ce Mistrzyni Świata elity, wielokrotna Mistrzyni Polski XC i Maraton, wielokrotna triumfatorka cyklu Grand Prix MTB Czesława Langa Imię:Anna Nazwisko:Szafraniec Kategoria:Elite Wiek:28 lata Wzrost:168 cm Waga :55 kg Kolarz zawodowy od roku :2001 Poprzednie ekipy :ISKRA GŁOGOCZÓW, RMF FM-COCA COLA, LOTTO-PZU, LOTTO, HALLS-TEAM Ulubiona trasa:Kaprun - Austria Ulubiona trasa w Polsce:Polanica Zdrój Ulubiona potrawa:placek po węgiersku, pizza Ulubiony napój:sok bananowy Ulubione hobby (poza rowerem):książki z zakresu psychologii i żywienia w sporcie
kello Napisano 8 Października 2009 Napisano 8 Października 2009 Po ustawieniu odpowiedniego cisnienia w amorze i damperze bedziesz odczuwal pozytywnie zmiane na fulla. Tak samo, jakbys przesiadl sie z powiedzmy RST Gila na Rebe czy Sida, w ktorym ustawil bys wszystko pod siebie. Komfort, przyczepnosc wzrasta.
dan385 Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Ja po długich poszukiwanich typu roweru po kilkunastu jazdach próbnych zdecydowałem się wreszcie na full-a, rower ma być stosunkowo lekki(do 13 kg.) i kosztować około 5.000 PLN. Mam 194cm. wzrostu i ważę 100kg. dlatego wiem że nie każdy model się nada. zastanawiam się nad: Giant Trance X 4 za 4.999 PLN - dziwny wygląd, osprzęt pomieszany ale rama zachwalana oraz nad MERIDA NINETY-SIX HFS 1000-D 2009 za 5.399 PLN - fajnie wygląda, osprzęt jak należy ale nie wiem czy rama nie jest zbyt sportowa no i czy Manitou R7 jest na moją wagę Co byście polecili(może coś innego) w tych okolicach cenowych, rower ma być bardziej komfortowy niż sportowy, jeżdzę dużo po lesie i po piachu, czasami wycieczki rodzinne itp., góry-dotychczas prawie nigdy ?
mako7 Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Zdecydowanie Giant... Miałem przyjemność się poruszać jakiś moment wersją ciut wyższą i wrażenia jak najbardziej OK. Poszukaj na wyprzedażach u przedstawicieli Gianta raczej na zimę nie będą chcieli zostawać z modelami 2009 więc można mocno się potargować.
mess Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 a czy myslales moze o anthemie x3 ? http://centrumrowerowe.pl/04014103114/Giant-ANTHEM_X_3_2009_Black_Silver_r_M/Produkt.aspx
arek_wro Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Do tego typu jazdy najlepiej chyba sie nadaje cos z kategorii tzw. sciezkowcow, czyli fulli ze skokiem w granicach 120. W ostatnim bikeboardzie jest krotki, ale ciekawy artykul na ten temat. Trance X4 dobrze sie tu wpasowuje, ale wagowo przekracza na pewno 13 kg i to znacznie. Anthem jest chyba jednak bardziej sportowy niz komfortowy.
mess Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 trance raczej na pewno jest wygodniejszy, ale moze zachce mu sie kiedys poscigac a jeszcze o tym nie wie
Rulez Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Trance jest bardziej uniwersalny, i będzie w tym wypadku lepszym wyborem.
dan385 Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 waga wg. katalogu Trance X 4 to 12,90kg.,rozmiar XL to pewnie dobre kilkaset gram więcej, ale że chora polityka Gianta powoduje wrzucanie do roweru cennikowo wartego 6.199 PLN np.korby za 110 PLN to pewnie większość ludzi i tak od razu wymienia część osprzetu na lepszy/lżejszy do tego Gianta na wejscie z 500 musiałbym dorzucić na pewno Merida za 5.399 PLN daje w komplecie wszystko jak należy Może jednak jakiś model innego producenta będzie lepszy od tego Gianta, założenie jak pisałem: umiarkowany komfort bez wielkich wyścigów ? ps. problem jedyny z full-em jak dla mnie będzie taki że fotelika dziecięcego to raczej na nim nie zamontuję, stary Giant Boulder `01 tu wygrywa
Rulez Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Nie każdy producent oferuje dopracowany system zawieszenia , a Giant nalezy do tych nie tak znowu wielu lepszych. Sprawdzone i dopracowane zawieszenie, a osprzęt i tak z czasem większość bikerów wymienia. Merida to zupełnie inny typ roweru, nie da tak wiele przyjemności z jazdy, nie jest tak uniwersalny.
dan385 Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Rulez jak widzę twój sprzęt jest jednak zdecydowanie w kierunku Meridy jestem z ZG, jeździsz tym na codzień czy raczej wyjazdy na większe górki ?
Rulez Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Mój sprzęt nie jest w kierunku Meridy , po pierwsze to 4-ro zawias z Horst-linkiem, po drugie rama ma 120 mm skoku ( amor 140 mm skoku), po trzecie jeżdzę tym na codzień Z 4-ro zawiasów Horst-Link, możesz się zastanowić nad Mondrakerem model Factor , ale i tak wypada gorzej niż Giant : http://www.7anna.com.pl/oferta.php?producent=11&kategoria=41#produkty Ghost - też wypada gorzej : http://www.secesja.pl/do/item/AMR-5500_2009/AMR5500 Viper (zawieszenie virtual) : http://www.bike-arena.pl/index.php?p1055,viper-nitro-xt-slx-fox-2010
mwegrzyn Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 dan385 jak najbardziej możesz zamontować fotelik do fula , trzeba tylko kupić taki rower w którym będzie to możliwe, tym bardziej że potrzebujesz ramę w okolicach 20/21 cali w zależności od producenta , tak że miejsc na uchwyt będzie dużo.
Rulez Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Tak zamontuje fotelik do fulla, i ile będzie musiał napompować damper, sam sporo waży + dodatkowe spore obciążenie tylnego zawieszenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.