nabial Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 dostalem nowy rowerek z amorem rs i manetka blokady skoku, okazalo sie ze gwint mocujacy manetke do kierownicy jest zerwany :/ jest to imbus 3 - dosyc maly, macie pomysly jak go wykrecic? rozwiercac? na jakis superklej i skleic z kluczem i probowac?
Schwefel Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 Co da nacięcie skoro gwint jest zerwany? Rozwierć to do M4 i nagwintuj.
nabial Napisano 7 Września 2007 Autor Napisano 7 Września 2007 zle interpretujesz Schwefel glowka imbusowa srubki jest wyrobiona i klucz nie stawia oporu...
Schwefel Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 gwint mocujacy manetke Jak można to źle zinterpretować? Dla mnie jasne, gwint to gwint a nie gniazdo śruby.
Raptor Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Powszechnie mówi się, że objechałeś główkę, objechałeś śrubę, zerwałeś gniazdo śruby, Jeśli zepsułeś gwint to zerwałeś gwint, zjechałeś gwint, zerwałeś śrubę i wszystko jasne. Jak mi mówiłeś o tym w szkole to też myślałem, że zerwałeś gwint. I nie ma tu mowy o złej interpretacji
nabial Napisano 7 Września 2007 Autor Napisano 7 Września 2007 wybaczcie, niewiele mam wspolnego z nazywnictwem technicznym czy jakim tam zwracam honor tak btw to udalo sie odkrecic, mozna zamknac temat, dziekuje za wszystkie sugestie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.