andrej Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 a mogłabyś zaznaczyć na guglu mapie gdzie to dokładnie się znajduje? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Będzie to bardzo trudne, bo tam jest plątanina ścieżek - ale może w wolnej chwili spróbuję . Generalnie mogę opisać dojazd w ten sposób: Nowoursynowską od skrzyżowania z ul. Nugat w kierunku Kabat aż do białego budynku stadniny koni - tam, przed budynkiem skręt w lewo (wzdłuż jego ściany, w wyraźną, choć na tym etapie chyba już gruntową uliczkę) i zaraz krótki szutrowy zjaździk na duże pole. Tuż po zjechaniu należy skręcić w prawo, w piaszczystą ścieżkę - i ta ścieżka zaraz wchodzi między drzewa, przechodząc w singiel, który wznosi się dość łagodnie do góry. I to jest właśnie start traski . A dalej należy trzymać się singla, aż po chwili dojedziesz do polany z wielkimi hopami - po prawej, nieco za plecami będziesz miał ostry zjazd ze skocznią (z tym, że ty będziesz u jego podnóża ). Natomiast teraz - aby kontynuować zabawę na singlu - trzeba podjechać na wydmę, którą będziesz miał przed sobą (nie jechać dalej dołem, jak sugerowałby przebieg dotychczasowej trasy, bo dolna kontynuacja singla przechodzi w prostą, nudną ścieżkę). Dalej jedziesz górą wzdłuż parkanu - i kiedy traska zaczyna się dzielić na dwie odnogi, ty musisz zjechać w tę niższą, na trawers. I - zaczyna się zabawa . Tym fajniejsza, im dłużej wytrzymasz na tymże trawersie (górą nadal wiedzie - w niektórych miejscach bardzo niewyraźny i zarośnięty - singielek, a dołem wspomniana nudna ścieżyna; zdecydowanie najfajniej jest jednak na środku). W pewnym momencie - tuż przy kortach - trawers odbija w górę i łączy się z górnym singlem - a po kolejnych kilkunastu metrach trafiasz na ogrodzenie terenu Centrum Europejskiego w Natolinie, wzdłuż którego można zjechać (choć lepiej przedtem opuść siodełko ). Pozdrówko orientacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 24 Października 2008 Udostępnij Napisano 24 Października 2008 a mogłabyś zaznaczyć na guglu mapie gdzie to dokładnie się znajduje? z góry dzięki http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&...02f57e2d8c6c22f Tu zaczynasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz Napisano 6 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Piękną traskę odkryłem nad Zalewem Zegrzyńskim: Zegrze-Serock nad samą wodą. Jazda niesamowita - kilkanaście km góra-dół. Jedzie się skarpą, którą przecinają głębokie parowy. A ścieżka nie trawersuje, tylko na krechę leci. Super!!! W Serocku można odpocząć i z powrotem. Od rury wychodzi ok. 100 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 A umiałbyś na googlarce oznaczyć trasę? Bo jeśli to rzeczywiście kilka-naście km góra-dół to chętnie bym poznał taki kawałek A jeśli nie możesz to ciepło się zbliża dużymi krokami, kiedy wychodzi słonko można się ruszyć nawet kilka godzin, można by się bujnąć jakąś grupą w cieplejszy dzień? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ano można tomczysko mieszkamy pare km od siebie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ja mam nadzieję, ze uda się zmontowac jakaś grupę na wypady w weekendy i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minister Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ja jak najbardziej się piszę na wypady. powoli wertuję przewodniki, aby dobrać coś na początek sezonu w ostatni weekend udało się znaleźć czas aby się troche poruszać. podobno ma być pogoda w najbliższy weekend nawet znośna, można coś na rozruch wykombinować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 W niedzielę mam wolne, a jak będzie pogoda (w miarę) to może i wychylę czubka opony, tylko muszę wcześniej poćwiczyć w garażu wpinanie i wypinanie spd, bo nie chcę gleby zaliczyć na pierwszym zakręcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ano można tomczysko mieszkamy pare km od siebie;) No Przez las to kilka minut. Jak się zrobi ciut ciepło i bez mokrego na drodze to jestem chętny na wyprawę. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A umiałbyś na googlarce oznaczyć trasę? pzdr Jeszcze nie wem, czy bym umiał, bo nie próbowałem nigdy. Co do jazdy, to chętnie. Będzie okazja do wypróbwania nowego sprzęta ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.