Skocz do zawartości

[manetka] Deore, zaciela sie

Senti

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemik. W przedostatni dzień ("dzieki Bogu" ze dopiero wtedy) wyprawy zaciela mi sie manetka. Wyglada to tak, ze po prostu nie mozna przesunac dzwigienki (tej pod kciukiem), jest tylko maly luz, czyli nie mozna sobie wrzucic nizszego biegu. W drugą stronę manetka dziala, tzn. dzialala 3 klikniecia podczas ktorych przeszedlem z tarczy 6 na 9 z tylu :) , a ze druga dzwigienka sie zblokowala to ta do niczego mi w tej chwili nie potrzebna :) Po jakims tam (dlugim) czasie wpadlem na pomysl ze wkrece troche srubke H z tylu zeby sie nie meczyc na najciezszych przelozeniach i tak dojechalem szczesliwie do konca wyprawy. No ale koniec tych opowiesci.. Ktos z was mial moze podobny przypadek? Zaraz chyba porozkrecam ta manetke i zobacze o co moze chodzic, mooooze cos sie uda z tym zrobic ale jak na razie czarno to widze bo na szybko rozkrecalem ja podczas wyprawy i jest tam niezla kupa czesci, do ktorych w wiekszosci nie ma dostepu i przynajmniej na pierwszy rzut oka nie bardzo wiadomo do czego sluza..

no i juz doszedlem o co chodzi. Pekla taka mala sprezynka w srodku i teraz taki plastik (albo metal, trudno wyczuc) ktory sie zapada w zabki jest luzny i po prostu blokuje ruch calej reszty.. kurde.. ciekawe czy ja ja mam jeszcze na gwarancji, trzeba bedzie sprawdzic bo chyba bylo 2 lata :( ogolnie troche lipa bo podzialala moze z 7000km

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...