QWEY564 Napisano 14 Października 2007 Udostępnij Napisano 14 Października 2007 a ja mam tylko zniżki na basen... zarzuć nowe, zaktualizowane foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Fotki i opis dam dopiero jak dostane części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Wszystko juz znajdziecie na pierwszej stronie Siodło wymienione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A łe przytył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Mając prawo jazdy kat. A1 płacę 300zł mandatu tylko i nic więcej... przepraszam za tresci niezgodne z tematem... pozwol, ze cie wyprowadze z bledu siwyex! 300pln mandatu to dopiero poczatek kosztow jakie cie spotkaja jesli spowodujesz wypadek z wlasnej winy np. nierozwazny pieszy na przejsciu, zmiana pasa ruchu, nieustapienie pierwszenstwa...to tylko mozliwe scenariusze na podstawie czestych sytuacji kryzysowych na drodze. wtedy ponosisz koszty leczenia poszkodowanych oraz w zaleznosci od stopnia uszczerbku na ich zdrowiu, mozesz zostac zobligowany do placenia renty. pamietaj, ze obecnie jezdzisz nieubezpieczony bo jazda bez uprawnien nie upowaznia do wyplaty czegokolwiek z twojej polisy oc (jesli masz dosc oleju w glowie by ja posiadac) i w tej sytuacji masz utrzymanka/ow na cale dorosle zycie. w wolnej chwili poczytaj sobie o ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym... http://www.ufg.pl/ , http://forum.scigacz.pl/about4928-0.html ...taka lektura do poduszki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dobrze wiem o czym mówisz sintesi... Rozumiem, ale my rozmawiamy o czymś całkiem innym (ile płacę za śmiganie bez prawa jazdy A mając A1, nikt tu nie wspominał o wypadkach czy innych kolizjach bo to jest sprawa jasna...) Ale koniec tego tematu jak chcecie to mozemy prowadzić taką dyskusję w dziale OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Mam plan przez zime zejsc z meridy do 9.5kg, mam na to 500zł co planujecie zebym wymienił ? Na pewno wymieniam mostek/kierownice/sztyce/pedały/manetki... Zostanie mi troche kasy (200zł) i tutaj brak pomysłu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 .Sztyca - z tego co widze możesz pozwolic sobie na Accenta http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&k=21 . Mostek-Smica ona konkuruje wagowo z Syntace F99 ! http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=270782142 Pedały - Ritheye Pro V4 konkurują wagowo z Crankami ,są ze stali i mają niski profil-dodatkowa korzyśc dla wydajności pwdałowania. Można też poczekac za nowymi Lookami . Tu masz bardzo dobrą cene http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=45&l=pl.Zaciski-chocby takie http://cgi.ebay.pl/Amoeba-Titanium-MTB-Ske...9QQcmdZViewItem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Hmm... za te 200 zł możesz zmienic szprychy na Dt revolution 96 zł za 32 sztuki. Teraz masz jakieś no name pewnie stalowe wiec trochę wagi byś stracił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A przeplecenie etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Manetki sram 7.0 175 gr z linkami i na tył Srama 9.0 Sl jak byś wyrwał ;-) koszt ok 300 zł, oraz szprychy Szprychy Sapim Laser koszto ok 160 zł za komplet na 2 koła i za reszte może jakięs lekko uzywane lekkie zaciski koł (sprzedaj xt) i kasy powinno wystarczyć i naprawde ładnie odleci No albo wyrwać coś takiego http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=140163566858 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A wiec tak manetki mam juz zamówione (sram rocket gripshift - 194g), mostek, sztyca juz jestem w trakcie załatwiania (smica) i mam w planie pedały (exustar), oraz zaciski BBB... W kołach nic nie zmieniam bo to nie ma sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 23 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 no nieweim czy tak do końca nie ma sensu no chyba że masz jaieś ciekawe szprychy i nyple, bo ja po zmianie na Dt revo z nyplami zyskałem ok 70 gr na jednum kole! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Nie ma sensu dlatego ze jak zmienie to całe koła ale nie teraz bo słuza mi bardzo dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Tak wyglada projekt i te czesci ktore sa wypisane (pogrubionym drukiem) juz sa zakupione... Teraz tylko kierownica i alu sruby...No i przy zakładaniu gripów zostana sporo skrócone chwyty i waga tez spadnie... Zrobiłem to co chciałem czyli <9.5kg Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid SD5 175g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid SD5 182g Brake Levers: (klamki) - 174g Cables : (linki + pancerze) XTR + Shimano - 123g Cassette: (Kaseta) Shimano XT - 260g Chain: (Lancuch) Shimano XT- 277g Crankset: (Korby) Truvativ Stylo - 895g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Sram 7,0 - 118g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)Shimano xtr- 204g Fork: (Widelec) Manitou Skareb - 1518g Frame: (Rama) Merida Magnesium Elite 20" - 1727g Grips: (Gripy) Boplight - 32g Handlebar: (Kierownica) Ritchey Pro - 149g Headset: (Stery) Cane Creek - 78g Pedals: (Pedaly) xpedo TI/TI - 197g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR XP - 164g Seatpost: (Sztyca) Smica - 223g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) PRO - 24g Shifters : (Manetki) Sram Rocket - 194g Skewers: (Zaciski kol) BBB - 66g Stem: (Mostek) Smica - 106g Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Maxxis FlyWeight - 638g Tubes: (Detki) Maxxis Ultralight - 186g Wheel Front: (Kolo przednie) 814g -Hub: (Piasta) XT -Rim: (Obrecz) Mavic X225 -Spokes: (Szprychy) xxx -opaska: Michelin Wheel Rear: (Kolo tylne) 1023g -Hub: (Piasta) XT -Rim: (Obrecz) Mavic X225 -Spokes: (Szprychy) xxx -opaska: Michelin 9,547 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Pedały z LB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Zgadza sie Juz zakupione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Zaciski BBB nie ważą 66g tylko 70g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Może tuningowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Mała u-waga :Nie ma takiego czegoś jak hamulec Fr5 . A pedały fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Te zaciski tyle waza... zrobie foto na wadze... Z hamulcem fakt mały bład ale teraz nie umiem edytowac posta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 podmienione, acz nie jestem pewien czy sd5 czy 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 @ Siwyex, sądze, że nie opłaca sie kupować zacisków bbb za taką kase, no chyba ze masz taniej czy cuś. Na allegro są zaciski Bop'a za 20 zł 66g I są krótsze niż bbb, bo te bbbiki szerokie sa bardzo i oska wychodzi poza nakrętkę... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Serio tylko 20 zeta? Taniocha... tylko żeby były! A jeśli BBB są za długie, wystarczy szlifierka kątowa albo mały brzeszczocik Swoją drogą: tuning zacisków BBB http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=34567 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Na allegro są zaciski Bop'a za 20 zł 66g Gdzie ty te zaciski widziałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.