siwyex Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Oficjalny koniec projektu : Brake (Front): Avid SD5 + Alu bolts + klocki Jagwire 171g Brake (Rear): Avid SD5 + Alu bolts + klocki Jagwire 174g Brake Levers: Avid SD7 - 174g Cables : XTR + Shimano - 145g Cassette: Shimano XT - 260g Chain: Shimano XT- 277g Crankset: Truvativ stlyo- 895g Derlr (Front): Sram 7,0 - 118g Derlr (Rear): Shimano xtr + Alu bolts - 202g Fork: Manitou Skareb - 1518g Frame: Merida Magnesium Elite 20" + Alu bolts - 1715g Grips: Boplight - 14g Handlebar: Ritchey Pro - 139g Headset: (Stery) Cane Creek - 78g Top Cap : Cane Creek + Alu bolts 14g Pedals: XPEDO - 197g Seat: Selle Italia SLR XP - 164g Seatpost: Smica + Alu bolts - 207g Seatpost clamp: PRO + Alu bolts - 21g Shifters : Sram Rocket - 194g Skewers: BBB - 69g Spacers: brak Stem: Smica - 106g Tire (Front&Rear): Maxxis FlyWeight - 638g Tubes: Maxxis Flyweight - 186g Wheel Front: 814g -Hub: XT -Rim: Mavic X225 -Spokes: xxx Wheel Rear: 1024g -Hub: XT -Rim: Mavic X225 -Spokes: xxx RAZEM: 9,490g Fotki : Niestety niezbyt dobrej jakości i jeszcze w domku... W najbliższym czasie zrobie coś porządnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK! Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Siodełko wygląda jak wyrwane z bolidu lalki barbie Pancerz tylnej przerzutki IMO za długi troszke a tak to fajny rower, a jak sie Black sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Praca tylnej przerzutki jest znakomita, więc to czy jest ciut dłuższy nie robi mi różnicy... Siodełko faktycznie wygląda na różowe ale w rzeczywistości to jest takie bardziej bordowe... Black sprawuje się świetnie i dlatego ciągle go trzymam, a jak widać jest troszkę cięzki. Jak zrobie fotki aparatem to zobaczycie prawdziwe oblicze Magneza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Bardzo fajny rower. Podoba mi sie malowanie tej ramy. Tez mam Blacka i jestem zadowolony. Ostatnio zalozylem sobie do niego blokade. Kosztowala 25zl. Super sprawa. Jedna rzecz tylko mi sie nie podoba... siodelko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Fajny sprzęt, mam "prospekt" (kiedyś modne słowo ) o nim. Tak zachwalali ramki "Magnesium" że takie to lekkie, a tu "aż" 1758 g? Myślałem, że choć do 1600 g z tym zeszli. Tak patrzyłem jak ty zeszłeś do tych 10,6-10,8 kg, skoro ja mam podobne wagi (ramy, amora, i reszty), a mam 11,1-11,3 kg I w zasadzie, jedyna większa różnica to słynne Maxxis FlyWeight Miła w dotyku taka ramka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Miła i to bardzo Fakt ramka ciężka ponieważ to rocznik 2004 i rozmiar 20" Rocznik 2003r był o jakieś 200-300g lżejszy... Wszystkie cześci mam zważone więc nie ma mowy o pomyłce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Rama krossa przy 19 calach ma podobna wage hahaha A tak na serio gratuluje rowerku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Po roku doszli do wniosku, że rama ma przytyć 200-300 g? A może modele z 2003 pękały i mase zwiększyli przez to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Całkiem mozliwe że te wadliwe modele, które pękały były lżejsze i to był główny powód... Nie wiem jak to jest ale rama na light bike o tym samym rozmiarze tyle ze z 2003r waży 1580g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ten róż.... wiem już dlaczego to siodełko tak tanio dorwałeś Jak się na nim jeździ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Bo to damski model! Wilku by już je sprzedawał ps. szkoda wilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Jak tlumi drgania magnez? Waga rispeskt, a siodelko wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 bardzo lekkie pancerze, aż zadziwiająco lekkie fajnie sie prezentuje ogólnie tych kapci masz zamiar używać na co dzień ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Opony będe miał tylko na wyścigi/maratony gdyż szkoda troszkę Magnez bardzo fajnie tłumi drgania w porównaniu do sztywnego cannona... To nie róż chłopaki To jest fota siodła z aparatu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Wg mnie to bardziej czerwony niż bordowy ;] ale co ja będę się produkował, tak czy inaczej wg mnie fajne. Świetny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 @ Siwyex, Flyweighty na maratony wyścigi ?? hmmm, myśle że nie jest to dobre posunięcie... Rowerek byłby spoko tylko ta ramka mi sie nie zabradzo podoba... Ale to nie mnie ma sie podobać pzdr. P.S A siodełko nawet jakby było różowe to by było bardzo fajne, takie nie powtarzalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ale gdzies czytałem, że jak jest obwódka na kantach w jaśniejszym kolorze (a czerw jest jaśniejszy od czarn) to znaczy, że to damskie siodło. Potem dużo osób się z tego smieje na wyścigach. Takie tam ploty. Przypomniało mi się, że tez kiedyś miałem coś z magnezu (niby). Ten tani amorek, XCR chyba, ma niby dolne golenie z magnezu I nie wiem czy to moja autosugestia, ale faktycznie inaczej brzmiało, jak się w nią pukało u dołu, i ciut inna w dotyku jakby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Praktycznie każdy amor ma dolne golenie z magnezu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2007 No to przedwczesna premiera zdjęć z aparatu mojego Magneza Tyle że stoi na treningowych gumach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 8 Września 2007 Udostępnij Napisano 8 Września 2007 dziś obadałem maszynke na żywo :] siodło takie ni w 5 ni w 10. ani czerwone ani różowe. ogólnie ładnie sie prezentuje.:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 8 Września 2007 Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Nie boisz sie ze rama sie utleni w miejscach przetarcia lakieru czy odprysku lakieru? Magnez szybko sie z tego co wiem utlenia. Zmien koszyczki na bidon. Mozna dorwac aluminiowe 31 gram za 27zl + wysylka. Rogi no i zacisk sztycy... Oni go z zeliwa zrobili czy olowiu ze taki ciezki? No chyba ze to na motylka jest... Zreszta na zaciskach kol tez mozna 60 gram zyskac. A wszystko jeszcze nie tak duzym kosztem. @Sixer - dlaczego nie jest dobrym posunieciem danie Maxxisow na zawody? Ps: A w ogole to nie wiem dlaczego liczysz ze wazy 10.6 jak wazy wiecej (rogi, koszyczki). Dla mnie liczy sie waga roweru gotowego do startu. Czyli razem z rogami i koszyczkami. No i razem z licznikiem i kabelkami do licznika chyba ze jezdzisz bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Liczę 10,6 czyli rower gotowy do jazdy itp. Podałem także wagę z dodatkami, która i tak jest w porządku... Na razie nie mam zamiaru odchudzać już nic, może jak mi się uda to w niedługim czasie wymienie blacka na jakiegoś lżejszego amorka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Gdzie dorwales te siodelko ;> Strasznie by mi pasowalo do ramy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Te siodełka czasami można kupic na allegro.W tej chwili jest jedno za 99zł. ale szare a nie czerwone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.