Skocz do zawartości

[Humor] Zagadka

Xsystoff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rama: Mielec;

Obręcze: Mavic X 517 Ceramic;

Hamulce: Avid Juicy;

Pancerze, opony: Nokon

Pozdrówko typujące :D

PS. Szprychy: Richman;

Piasty: Reborn Bloodlines

Manetki, przerzutki: Sh. Saint?

Napisano

Zgadza się, Wojtas ma chyba rację - tak trochę strzeliłam z tymi oponami :D

Pozdrówko usprawiedliwiające się :P

PS. A pedałki to Fishbone Bite Me?

PS 2. ...czy może Dartmoor Bloody Mary?

Napisano

Tak same trafne odpowiedzi,

z pedałami chodziło mi o ns leg eaters ale bloody mary pasuje bardziej do opisu.

Manetki i przerzutki to xt

Jeszcze tylko mostek i sztyca:) Z mostkiem możecie mieć duże problemy. Nie jest to mike tylko inny niebezpieczny.

Napisano

Czyżby sztyca to był Promax Extra Light? Takie luźne skojarzenie miałem ;)

A poza tym ogłasza sie co następuje: Jutro ww wczesnych godzinach popołudniowych nastąpi oficjalna prezentacja drugiej części rebusów rowerowych w ilości co najmniej siedmiu, chyba że do tego czasu wymyślę coś jeszcze :D Niniejszym uprasza się o powstrzymanie się od podawania nowych zagadek do tego czasu. A jeśli takowe raczą pojawią się jednak, należy je spiesznie rozwiązać, coby rebusy moje na środek zabawy nie przypadły.

Napisano

Tylko został ten nieszczęsny mostek. Mogę powiedzieć, że za daleko szukacie. Poskładajcie to co powiedziałem o mostku do kupy to zgadniecie.

Kiedyś w internecie była strona z zagadkami. Stworzyła ją grupa polaków. Cały proces polegał na odnajdowaniu ukrytych haseł na obrazkach wyszukiwarki. Tylko nie pamiętam jak nazywała się ta strona zais riddle coś takiego. Zna to ktoś?

Napisano

Chyba nawet jeden Polak. To był ZestRiddle. Obecnie niestety nie działa. Fajnie by było, jeśli ktoś kiedyś by tę zagadkę reanimował.

Jest jeszcze jedna, najstarsza chyba, internetowa zagadka. naprawdę wciągająca i trudna.

NOTPRON

To na niej był wzorowany Zest.

Istnieje jeszcze coś takiego, co się zowie

M.O.T.A.S. - Mystery Of Time And Space

Gra ta łączy w sobie elementy gier typu Escape (w sumie to był właśnie pierwszy escape) oraz przygodówek typu point'n'click.

Serdecznie polecam, bo naprawdę trzeba wysilić szare komórki, aby przejść każdy kolejny poziom. Jednocześnie nie ma tam zagadek bezsensownych typu "użyj siekierki na babci, aby dostać oponę", jakie to czasem występują w klasycznych grach przygodowych (kto pamięta gry LK Avalon, ten wie ;) ).

Napisano

Rozwiązanie jest łatwiejsze niż myślicie.

Ecia ma racje to już było.

Firma nie jest bardzo znana w Polsce, robi np. zastępcze klamki do juicy

Jeśli dalej nie wiecie szukajcie na pinkbiku

Napisano

Skoro to były rebusy, ja wkleję zagadkę słowną:

Rama: Kubańskie rytmy

Mostek i sztyca: Twórcy znają się na rzeczy, ale nie na alfabecie

Rogi: melodyjne i barwne

Koła: odległa klasyka

Amor: indiański wódz i R krasnoludków było w tej bajce

Siodło: prawie jak ponaddźwiękowy samolot Marka

Opony: budzą grozę, niczym wąż

Hamulce: podobno Maxymalnie Profesjonalne, ale ja w to nie wierze.

Pedały: główny konkurent Japończyków, ten sam system. Ex.....

Przerzutki, manetki: duża zawartość C

Korba: święta rzecz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...