Skocz do zawartości

[DH i niepelnospawny]

NorieL

Rekomendowane odpowiedzi

Poprostu zatkalo mnie jak to zobaczylem:

http://www.pinkbike.com/photo/1360150/

http://www.pinkbike.com/photo/1321087/

http://www.pinkbike.com/photo/1360149/

Tutaj filmik, jak do tego doszlo:

http://www.myspace.com/ride_til_you_die

Koles utwierdzil mnie w tym ze wszystko jest mozliwe, wystarczy bardzo tego chciec.

a zauwazylem ze ma reke załamana nie jest niepesłnosprawny ja tez miałem złamana prawa reke i grałem w noge tez sie liczy myslalem ze on jest naprawde niepelno a ten skok myslalem ze tez jedna reke zrobil aon se ja załamal nie widze sensu tego topicu proponuje zamknąc

a sora mu naprawde tareke złamało z rdzenia gręgowego maskara no to widze ze jest ale mniejsza o to dobry jest

a skąd wiesz że to mu się stało a po zatyp w czasie tego skoku co tak zapiszczało

Mathieo a czytales komentarze pod fotkami? Fimik pokazuje jak doszlo do tego ze typek ma reke spralizowana a nie skok bez reki, czytaj prosze ze zrozumieniem. Co do twojego grania w noge, poprostu no comment. Jakbys gral bez nogi moglbys sie tym chwalic...

Mathieo: ty nie filozuj za wiele, tylko najpierw przeczytaj, o co chodzi (jeśli nie znasz języka, poproś kogoś, by ci pomógł), potem pomyśl nad tym, co przeczytałeś, a dopiero na końcu się wypowiadaj. W przeciwnym razie narażasz się tylko na śmieszność.

Uwaga dotyczy całokształtu twoich wypowiedzi na forum.

A dla bohatera tematu wielkie brawa i uznanie.

Pozdrówko mężnym :rolleyes:

Na jednym z pełnometrażowych filmów rowerowych[NWD chyba ktorys,ale glowy sobie nie dam uciac za to :rolleyes:] pokazany jest gość który śmiga freeeride z jedną ręką. [druga to proteza... wpina sie nią tylko w zatrzask przy kierownicy].

A w dziale OK są umieszczone linki do filmików o kurierze z NY który jeździ bez jednej nogi!

Jeszcze też gdzies byl link do chłopaka który śmiga po skate parku na wózku inwalidzkim[pod koniec robil backflipa].

Ogromny podziw dla tych ludzi.

mmmak i Mathieo mam ochote wam zrobić taki "flejma" za wasze wypowiedzi, ze szkoda gadac... ręce mi opadają.

Blue dobrze ze nie dasz sobie glowy uciac bo to nie w nwd a w nsx (north shore extreme) :rolleyes: . W nwd byl typ spralizowany od pasa w dol ktory jezdzil na... no wlasnie nie wiem jak to zazwac. Byl to pojazd czterokolowy, zbudowany na komponentach z rowerow fr. Niezalezne zawieszenie wszystkich kol, jako amortyzatory pracowaly dampery foxa, hamulce hydrauliczne na kazdym kole, Koles mial po dwie klamki na kazdej stronie kiery.

na jednym z grawitacyjnych filmow widzialem w akcji goscia sparalizowanego od pasa w dol. jezdzil na specjalnie skonstruowanym dla niego czterokolowcu do dh. skakał tez z ramp. duzo wczesniej widzialem program w typie naszej dawnej "sondy" czyli programu popularnonaukowego w ktorym bylo pokazane jak powstawal ten wózek dla niego.

kiedys w niemieckiej gazecie widzialem tez goscia jezdzacego maratony - mial proteze przedramienia.

w wałbrzychu jest gosc bez jednej nogi ktory bije rekordy w jezdzie na dlugich dystansach.

No koles dobry..... gdzieś czytałem artykuł o osobie która również jest niepełnosprawna i śmiga dh ale nie posiada jednej ręki.....posiada protezę....i jak śmiga to ma na stałe połączone kierownice z protezą mocowaniem podobnym do spd... podziwiam takich ludzi

• 2 tygodnie później...

Na maratonie w Karpaczu widziałem jednego startującego mającego zamiast nogi protezę. Nie wiem z jakim ukończył wynikiem, ale nie to jest istotne. Ogromnym szacunkiem darzę takich ludzi i wcale nie pasuje mi do nich określenie "niepełnosprawny".

moj kolega z poprzedniej pracy stracil noge w wypadku motocyklowym, tuz przed kolanem. po rekonwalescencji dostal proteze (wykona z aluminium i wlokna weglowego) i smiga na rowerze, ze glowa boli. obecnie uczy tajow angielskiego i na jakis czas zamieszkal w tym kraju, jezdzi sobie do pracy na skladanym rowerku.

• 6 miesięcy temu...

Pamiętam jak i forumowicze wyżej z NSX chłopaka z wpinaną protezą. Tylko właśnie pojawia się pytanie retoryczne, jaki on tam niepełnosprawny. On nawet nie mógłbyć nazywany niepełnosprytnym, bo to co tam wyczyniał mnie wedle ustawy sprawnemu po latach treningu i oswajania się z wysokościami się nie uda... Fakt, miał jedną rękę, ale w zamian co najmniej trzy wielkie, stalowe jaja.

Tydzień temu wylałem sobie na prawą dłoń karmel, czytaj: upiekłem wierzch dłoni. Z jedną ręką jeżdżę jak emeryt się przewietrzyć, bo nałóg w szponach trzyma, ale powiem szczerze, o kant d... stłuc takie jeżdżenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...