kamiel911 Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Witam! Mozecie polecic mi jakis amortyzator 1 " z tlumieniem olejowym i blokada skoku? Naturalnie na kolo 26" . Cena do 400zl. Najlepiej by byl dosc lekki (do 2 kg). Wiem,ze na 1 cal to zbyt duzego wyboru nie ma,ale coz...sentyment do ramy 8-) Co sadzicie o RST GILA TNL? Tutaj znalazlem go z gwintem: http://modem.cyklotur.com..._26_cali,0.html A moze jakies inne propozycje (ta waga nie jest bardzo wazna:)) ? Z gory dzieki:) Acha i jeszcze jedna. Czy amor bardzo zmieni katy? Wczesniej mialem widelec i nie wiem jak to bedzie. Znacie moze dlugosc tej gilii?
TocaS Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Mam TnL na AHEDA i powiem Ci że nie jestem zbytnio do niego przekonany aczkolwiek wszystko zależy jaką jazdę preferujesz, Bowiem mam dwa rowerki drugi bardziej używa siostra i jest w nim zamontowana Gila T7 zero luzów działa jedynie co trzeba to często konserwować golenie, a siostra tylko jeździ rekreacyjnie czyli tylko nabija kilometry, ma przejechane na tym amorku już 2 tysiące i cały czas działa.
kamiel911 Napisano 5 Września 2007 Autor Napisano 5 Września 2007 No ja jezdze w xc, czasem szosa. Taki rowerek relaksacyjny:) Na tym sprzecie skakac nie bede,wiec mocno katowany nie bedzie. Od tego mam BMX-a:)
bartekgib Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 Na 1" wybór jest wręcz minimalny. Ja polecam XCM'a z LO. Można takiego "wyczesać" za jakieś 170 zł. Może i olejowego tłumienia to on nie ma, ale na pewno praca i wytrzymałość lepsza od RST'ka. No i blokada skoku. Co prawda - należy się zatrzymać, żeby ją włączyć, ale to chyba w niczym szczególnym nie przeszkadza. Pozdrawiam ! P.S. Pozostaje Ci jeszcze MX Pro, ale mam wrażenie, że już został wycofany ze sprzedaży ( wręcz znikomy popyt ).
kamiel911 Napisano 6 Września 2007 Autor Napisano 6 Września 2007 Zastanawialem sie wlasnie nad XCM em,ale ten brak tlumienia mnie troche zrazil. Myslicie,ze nie robi to wielkiej roznicy? Znalazlem jeszcze Z3 Hydra: http://www.allegro.pl/item229848285_marzoc...ub_1_i_1_8.html Gosciu proponuje wymiane korony. Co o tym myslicie? Bo na moj gust to z inna korona moze byc niewytrzymale...
hirikawa Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Ja proponuję XCM'a + zalanie olejem. Amor dobrze wybiera małe nierówności terenu, większych niestety już nie. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Zrobiłem na takim 2300km ciężkiego terenu i nic mu się nie stało.
kamiel911 Napisano 8 Września 2007 Autor Napisano 8 Września 2007 a jest zasadnicza roznica miedzy xcm -em a xrc -em LO ? Ktory lepiej wybrac?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.