Skocz do zawartości

[amortyzator przod] gila tnl - prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mozecie polecic mi jakis amortyzator 1 " z tlumieniem olejowym i blokada skoku? Naturalnie na kolo 26" . Cena do 400zl. Najlepiej by byl dosc lekki (do 2 kg). Wiem,ze na 1 cal to zbyt duzego wyboru nie ma,ale coz...sentyment do ramy 8-)

Co sadzicie o RST GILA TNL? Tutaj znalazlem go z gwintem: http://modem.cyklotur.com..._26_cali,0.html

A moze jakies inne propozycje (ta waga nie jest bardzo wazna:)) ?

Z gory dzieki:)

Acha i jeszcze jedna. Czy amor bardzo zmieni katy? Wczesniej mialem widelec i nie wiem jak to bedzie. Znacie moze dlugosc tej gilii?

Napisano

Mam TnL na AHEDA i powiem Ci że nie jestem zbytnio do niego przekonany aczkolwiek wszystko zależy jaką jazdę preferujesz, Bowiem mam dwa rowerki drugi bardziej używa siostra i jest w nim zamontowana Gila T7 zero luzów działa jedynie co trzeba to często konserwować golenie, a siostra tylko jeździ rekreacyjnie czyli tylko nabija kilometry, ma przejechane na tym amorku już 2 tysiące i cały czas działa.

Napisano

Na 1" wybór jest wręcz minimalny.

Ja polecam XCM'a z LO. Można takiego "wyczesać" za jakieś 170 zł. Może i olejowego tłumienia to on nie ma, ale na pewno praca i wytrzymałość lepsza od RST'ka. No i blokada skoku. Co prawda - należy się zatrzymać, żeby ją włączyć, ale to chyba w niczym szczególnym nie przeszkadza. Pozdrawiam !

P.S. Pozostaje Ci jeszcze MX Pro, ale mam wrażenie, że już został wycofany ze sprzedaży ( wręcz znikomy popyt ).

Napisano

Ja proponuję XCM'a + zalanie olejem. Amor dobrze wybiera małe nierówności terenu, większych niestety już nie. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Zrobiłem na takim 2300km ciężkiego terenu i nic mu się nie stało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...