Maniek83 Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Mam duży problem z wyregulowaniem przerzutki przedniej. Miałem wcześniej korbę Deore i przednią przerzutkę XT. Problem polega na tym że koniec przerzutki po wrzuceniu na najwyższą zebatkę jest bardzo blisko ramienia korby (2-3 mm). Gdy uda mi się wyregulować przerzutke tak żeby nie obcierała p łańuch to koniec przerzutki obciera wtedy o ramie korby. Myslałem ze jest to wina korby, ale po zmianie korby na XT problem się powtórzył. Jak myślicie co możę być nie tak? Czy to wina przerzutki, a może ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Na moje oko za krótka oś suportu... Jak masz HT2 to może którejś podkładki nie daleś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek83 Napisano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Kupilem nową korbę XT 2008, długość mufy mam 73mm, więc założyłem jedną podkładkę po prawej stronie tak jak było w instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 A przerzutka na pewno jest ustawiona równolegle? I na odpowiedniej wysokości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek83 Napisano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Tak równolegle, a wysokość w przypadku tego problemu nie ma znaczenia. Zrobie zdjęcie później i prześle, bo teraz nie mam jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.