astronaut Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witam! Chciałbym się spytać czy miał ktoś styczność z nowymi hamulacmi serii XT. Chodzi mi konkretnie o klamki BL-M770 i same szczęki BR-M770. Mam okazje wyrwać cały komplet na 2 koła za 240zł + wysyłka ale jakoś nie jestem przekonany.... Może jakby ktoś znał realną wage to by mi pomogło w mysleniu. O ile (w sensie czy sie opłaca dokładać) takie XT są lepsze od.... dajmy na to AVID SD7 czy Shimano LX poza oczywiście prestiżem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 zajrzyj do działu testów -> hamulce. tam ktoś napisał temat że kupił i ma je w domu ale nie jeździł. temat jest zamkniety co by ci bylo latwiej szukac. mozliwe ze juz sprawdzil i sie przejechał na nich. O właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 To mój temat. Jak zwykle zamknięty przez odi`ego. Uczepił się chyba mnie. Ale to akurat moja i jego sprawa. Nie robiąc ot wracam do tematu. Hmm... Waga: Nie znam ale pewnie mała jak na tą klasę vałki Wygląd: Na żywo wyglądają 100% lepiej Regulacja: Banalnie prosta. Niby zbudowana jak inne vałki ale jednak regulacja zajęła mi chwile. Siła hamowania: Do moich starych hamulców (deore) są bez porównania lepsze. Inne: Nie czuje teraz efektu gumowej linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 To mój temat. Jak zwykle zamknięty przez odi`ego. Uczepił się chyba mnie. Ale to akurat moja i jego sprawa. Nie robiąc ot wracam do tematu. Hmm... na priv masz już wiadomość dlaczego temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astronaut Napisano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Hmmm... no kurcze fajnie byłoby poznać tą wage. Mam jeszcze takie pytanie... te XT (LX w sumie też) mają wymienne okładziny. Czy jest to rzeczywiście przydatne czy zwykły to marketing i lepiej wymieniać całe klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Lepiej okladziny. Sa wydajniejsze, ekonomiczne i maja 100x wieksza sztywnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 no właśnie. jak sie przypatrzyłem przy okazji czyszczenia łańcucha, to sie okazało, że klock mi sie nieźle gną. no ale na szczęście niedługo kroją mi sie sd7 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Małe pytanko do autora topicu - czy chodzi ci o te Xt 2008? http://allegro.pl/item231244769_nowe_v_bra...ze_hamulce.html Jeśli tak to cena 240pln za komplet wydaje się nieco wysoka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 z klamkami placi 240 zl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ops zwaracam honor, zauważyłem że gadaliście o hamplach, myślałem że o same zaciski chodzi. A każdy wie że z cenami XT teraz różnie bywa ;] raz korby po 600 raz po 450. Przepraszam bardzo w takim razie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.