Skocz do zawartości

[amortyzator przód] opinie, jaki ?

TocaS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od miesiąca męczę się z kupnem amortyzatora, nie dosyć że wigwam miał urlop to na dodatek nie mają R7 teraz - 100mm.

Niestety nie mogę wybrać niczego innego jak Manitou bowiem w sklepie którym kupuje nie mają takich marek jak RS lub Marcok, a kupuje jeszcze u nich tarczówki hydr i piasty wyjdzie spokojnie 3 koła i to biorę w kredyt.

Jeżdżę lekkie XC do tego pokonuje dziennie minimum 40 km w dni wolne minimum dwa razy tyle.

Jestem ciężkim bikerem bowiem ważę 90 kg.

I co do manitou to jeśli nie mają R7 to zastanawiam się jeszcze nad:

- Relic Super Air Lockout

- Gold Label Series 1

- Stance Static 100

skok 100 mm

ich stronka

http://www.manitou.com.pl/product.php?id=1&uid=4

Napisano

Zgodzę się z Bodźkiem. Gold labele- może i pancerne i lekkie zarazem nie mają żadnej regulacji prócz tłumienia odbicia. Poza tym 15-metrowe dropy chyba nie wliczają się do lekkiego xc :D Stance za to jest pancernym brutalnym kawałem amora- dobrym do fr treetu ale na xc jest za cięzki i chyba nie ma żadnej regulacji nawet o ile mnie oczy nie mylą :D . Bierz relic'a :)

Napisano

Mam nadzieje, że ten Relic okaże się dobrym kupnem bowiem np o Axelu dużo złego słyszałem z tym, że to model o wiele niżej. Na pewno będę z tego Relica bardziej zadowolony niż z RSTka którego posiadam (TnL) a też go ostro katuje z tym, że strasznie coś w nim strzela przy zeskakiwaniu z murka 30-50 cm. Za dużych wymagań nie mam. Zobaczymy co pokaże czas potem wystawie o nim opinie i napisze czy było warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...