wrubel Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 muszę zmienić połamaną manetkę żeby przepuścic linkę przez manetkę muszę ją jakoś odczepić od korony. pytanie: Jak? co mogę tam zepsuć, jak sie do tego zabrać? ratujcie
pudeleQ Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Mam D-RLa ale mocowanie linki od manetki jest chyba takie same. Zdejmij taki plastikowy kapturek i zobaczysz taki bolec z wkręconą śrubą na imbus, odkręcasz imbus i wyjmujesz linke.
wrubel Napisano 3 Września 2007 Autor Napisano 3 Września 2007 jutro po szkole wstawię zdjęcia dziś już nie mam siły zobaczymy, czy to wygląda tak samo
thomash Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 Ściągasz taką plastikową osłonkę, pod nią masz malutką śrubkę ale u mnie akurat nie na imbus. Odkręcasz ją, ściągacz końcówkę z linki i możesz ją spokojnie wyciągnąć od strony manetki.
wrubel Napisano 4 Września 2007 Autor Napisano 4 Września 2007 nie działa mi aparat, nie zrobię zdjęć.. u mnie osłonka sprawia wrażenie metalowej, a linka jest przymocowana do takiego metalowego elementu który się razem z nią rusza temu elementowi brak jakiejś śrubki... odkręcenie metalowej osłonki wiele nie da, bo ona jest jednolita z czterech stron... ech, dziwnie to wygląda wogóle... zróbcie zdjęcia swoich to zobaczymy, czy mamy to samo to wtedy będe Was słuchał krok po kroku dzięki za wszelką pomoc w depresje wpadłem jak złamałem manetkę i usłyszałem że nowa 120zł pozdrower!
thomash Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 Chodziło mi o ten plastik osłaniający cześć która rusza się razem z linką, nie odkręcanie całej blokady z goleni. Ten metalowy element który rusza się wraz z linką powinien mieć na górze małą śrubkę na płaski śrubokręt.
wrubel Napisano 4 Września 2007 Autor Napisano 4 Września 2007 narysowałem jak to wygląda wyszedł mi ten rysunek dosyć dokładnie http://img254.imageshack.us/img254/6430/blokadayk1.jpg na tym ruchomym elemencie jest czarne kółko zdawac by się mogło, że to śrubka na imbus 2mm, ale nie, kółko (patrzyłem baaaaaaaaaardzo dokładnie) Wy macie coś takiego? bo może mamy np. model z innego roku (ja mam 2006) i to jest zupełnie inna bajka albo macie innego axona w którym wygląda to kompletnie inaczej?
MarcinKowalczyk Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 Na tej ruchomej części masz taki mini. albo nawet nanootwór na imbus. Odkręcasz go i wyjmujesz linkę. A manetkę zastąpisz bez problemu nawet starym sisem, takim http://www.cyklotur.com/img/530/53047764.jpg i będzie to działać. Taką manetkę nową dostaniesz za jakieś 5zł, używkę powinni ci dać w serwisie za free.
wrubel Napisano 4 Września 2007 Autor Napisano 4 Września 2007 nanootwór... poszukam a ja manetke mam mniej burżujską niż SIS bo stare szimano BEZ INDEKSACJI dzięki wielkie!
MarcinKowalczyk Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 I udała się operacją z implantem manetki?
wrubel Napisano 6 Września 2007 Autor Napisano 6 Września 2007 nie udała się, bo za cholerę nie mogę znaleźć tej śrubki na nanoimbus na tym ruchomym elemencie. wierzcie mi, szukam arcydokładnie ale nic to nie daje... podejde do jakiegoś serwisu żeby mi to odkręcili, bo nie widze tam śrubki! :/ ale to dopiero jak wyzdrowieje...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.