Maciek764 Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Jak zakręce tylnim kołem powoli to lekko się przycina i pod obciązeniem wydaje mi się też że szybciej zwalniam... Możliwe że to krzywa oś? Mam wolnobieg nakręcany i nie pływa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Jeśli masz piastę z kulkami i kontrami to zapewne na bieżniach (czy to w korpusie piasty czy w konusach) powstały wżery - powodują, że koło pracuje nierówno i powstaje wrażenie przycinania. Rozwiązaniem jest wymiana bieżni (a przy okazji kulek) na nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Bieżni czyli piasty? Ale przejechałem dopiero 2600... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 bieznie są czescia korpusu wiec nie zmienisz ich. ale jest szansa ze sypnely sie kulki i konusy - jakos tak czesto bywa ze bieznie zostają oszczedzone a elementy ruchome czyli kulki i konusy dostają w tyłek. jesli tak jest i dostaniesz te elementy to je wymien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A jest szansa że na gwarancji mi to uznają? W piastach na bank jest jeszcze smar i nie mają luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Zużywanie się łożysk jest normalne, choć fakt, że padły szybko. Możesz oddać koło do serwisu, powiedzą co jest nie tak i czy podlega to naprawie gwarancyjnej. Jeśli nie to koszt nowych konusów i kulek nie jest wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.