Skocz do zawartości

[opony] Dębica Tygrys

Bartold

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No cóż ja zawsze kupuję sobie opony ,,Tygrysy" ze względu na małą cenę i wcale nie słabą jakość ( moim zdaniem ). Nie jeżdzę ani ekstremalnie ani specjalnie daleko.. te opony na takie uzywanie są w sam raz. Całkiem nieźle sprawują się w terenie jak i po szosie, nie odczuwam jakichś niedogodnień. Co Wy o tych oponach sądzicie?

za chwile dodam link do fotki bo w necie nie ma ( po wpisaniu w google DEBICA TYGRYS wychodzą jakies inne opony )

CHCIAŁEM EDYTOWAĆ POST !

Ale raz edytowałem, a teraz chce edytować 2 raz zeby dać link to nie działa... W każdym razie tu jest link do opony Dębica Tygrys

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/600b8170fb837337.html

Napisano

nie slyszalem o nich dobrych opinii.

jak nie przywiazujesz uwagi do masy, oporow toczenia itp to powinna wystarczyc.

Pozdro.

Napisano

O kurcze - to takie opony można jeszcze kupić :D ? Za ile ? ? ? Ja kiedyś miałem Dębice Delfiny II i miała strasznie prostokątny profil, przez co od jazdy do gleby niedaleko było .... Pozdrawiam !

Napisano

A to nie jest przypadkiem tak, ze debice wykupil CST ?? Tak slyszalem w jednym rowerowym, ale nie zweryfikowalem tej informacji ;)

Napisano

Cheng Shin Tire polską dębicę? Chyba żartujesz;][tj nie wiem ,ale wydaje mi się to niedorzeczne]. Chociaż dziwi mnie fakt że na ich www nie ma opon rowerowych, ale może nigdy nie było? ;]

Napisano

Ja w moim miejscowym sklepie widziałem oponki CST, ale ze znaczkami Maxxis'a. Dębica produkuje widocznie oponki, ale jedynie te "tańsze" + naprawdę mało tych oponek wyjeżdza z ich fabryki. Pozdrawiam !

Napisano

Z tego co słyszałem to Dębica jednak nie produkuje już opon rowerowych. To co jest w sklepach to są resztki magazynowe.

Blue - jeszcze rok temu na ich stronie była prezentacja opon rowerowych.

A co do Tygrysa to mam Tygrysa 2 i używam tylko w zimie w przednim kole.

Napisano

Witam

Jeździłem na Tygrysach w zimie. Na ulicy leżała dość gruba wartwa świeżego śniegu (10 do 15 cm). Jazda nie należała do przyjemności, rower cały czas zarzucał, szczególnie tyłem. Śladem nie była linnia prosta ale zygzak pijaka. Nie mam porównania do innych opon, ponieważ Tygysy były jedynymi jakie wypróbowałem w takich warunkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...