Myszek Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 jak myslicie, ktore spodnie bylyby lepsze ? biemme effect, emergy windstoper czy accent bora ? moze jakies inne ? do 230.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 nie jak zwał tak zwał tylko taka jest nazwa i już ostatnio widziałem w makro całkiem fajne długie spodnie activa z przód membrany za 80zl chciałem już kupić, tylko nie było małych rozmiarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A ja własnie odebrałem z poczty spodnie Accent Verano i rękawiczki Accent Thermal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 O właśnie, mógłbyś napisać jak te Verano się sprawują, mój kumpel niby ma ale z tego co widziałem to miał je raz a sobie, nie spytałem jak się sprawowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Gdzieś na forum jest krótki opis tych spodni, a osobiście nie wiem jak sie sprawują, bo dzisiaj nie było okazji do testów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Mam pytanie (a właściwie prośbę) do użytkowników kurtek MountX Maraton: jakie są wymiary tej kurtki (szzerokość między pachami, długość p/t, długość rękawów) w rozmiarach M, L, XL? Poszukujemy aktualnie dla Rycerza wiatrówki - i w realu nic sensownego w sensownej cenie nie możemy jakoś znaleźć... tym bardziej, że Mój Rycerz - podobnie jak ja - jest dość nietypowy w rozmiarze: długi i chudy. W większości dotychczas zbadanych przypadków M-ki mają za krótkie rękawy, a L-ki już na nim wiszą ... Dodam, że koszulka kolarska o szerokości 50 cm między pachami pasuje na niego idealnie. Jaki zatem powinien być odpowieni rozmiar (zwłaszcza szerokość) kurtki dla niego? Ten Maraton bardzo nam się podoba, ale w realu jeszcze nie udało nam się nań trafić - a co za tym idzie, przymierzyć... Pozdrówko w potrzebie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Pozwolę sobie zacytować maila, którego otrzymałem niedawno od sprzedawcy "Oto dokładne wymiary kurtki Maraton Rozmiar XXL Dł przodu 67 cm Dł tyłu 93 cm Obwód klaty 126 cm Dł rękawa po zewnętrznej 97 cm Dł pacha-nadgarstek 62 cm Rozmiar XL Dł przodu 64 cm Dł tyłu 90 cm Obwód klaty 122 cm Dł rękawa po zewnętrznej 93 cm Dł pacha-nadgarstek 60 cm Rozmiar L Dł przodu 61 cm Dł tyłu 87 cm Obwód klaty 118 cm Dł rękawa po zewnętrznej 88 cm Dł pacha-nadgarstek 58 cm Rozmiar M 58 cm 84 cm 114 cm 83 cm 56 cm" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dzięki serdeczne - tego nam było trzeba ! Niestety, na mój mail z prośbą o te wymiary, wysłany ponad miesiąc temu na adres kontaktowy firmy MountX, odpowiedzi nie mam do dziś... Pozdrówko z wdzięcznością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Nie ma za co Mi z pomocą przyszedł sprzedawca z allegro - odpowiedź była błyskawiczna (24 minuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadi90 Napisano 22 Października 2007 Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jak chronicie głowe w chłodne dni, czy zda się coś takiego jak opaska na uszy, bo chyba w nie najbardziej wiatr naparza, a jakos w czapce do kitu by sie jeździło. Używa ktos takiego czegoś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 22 Października 2007 Udostępnij Napisano 22 Października 2007 na bardzo zimne dni mam cos w rodzaju obcislej czapki, ktora fajnie lezy pod kaskiem i dobrze trzyma cieplo. na chlodna pogode, okolo 7-12 stopni zakladam pod kask czepek plywacki wykonany z lycry. spelnia swa role wrecz idealnie, zapewniajac ochrone przed wiatrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Con Napisano 25 Października 2007 Udostępnij Napisano 25 Października 2007 http://www.allegro.pl/item260669843__od_2k...ddychajaca.html mam odnośnie tej kurtki pytanie. Jak dobrać rozmiar bo nie chcę w ciemno kupowąc. A ten sprzedawca nigdzie nie podaje jaki wzrost, długość rękawa itp. do jakiego rozmiaru. Jeśli ktoś może to niech mi doradzi mój wzrost to 167 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Października 2007 Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Zajrzeć na poprzednią stronę tego tematu Pozdrówko pod sam nos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 26 Października 2007 Udostępnij Napisano 26 Października 2007 uzywalem szukajki ale nic konkretnego na temat tych ciuchow nie bylo. chce sobie kupic jakis spodnie na zime, kurtke, koszulke termoaktywna, ochranicze na buty i moze jakas bluze jeszcze. nizej podalem swoje propozycje. mam mniej wiecej tyle kasy ile kosztuja poszczegolne ciuchy ale jesli naprawde warto to moge dolozyc troche. ochraniacze - http://allegro.pl/item255916698_ochraniacz...li_neopren.html kurtka - http://allegro.pl/item256710007_windstoppe...no_rozm_m_.html spodnie - http://allegro.pl/item258947457_rogelli_bi...kladka_r_m.html koszulka - http://allegro.pl/item259604734_hit_sezonu..._hannah_42.html do tego moze jeszcze czapka biemme - http://allegro.pl/item259472304_czapka_pod...ind_stoper.html bluza - tutaj nie mam zadnych propozycji, ile kosztuje w miare dobra bluza? i co sadzicie o tych ciuchach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 kurteczka ok mam taką i jest spoko (ale ona dla mnie jest na naprawde chlodne dni ) co do reszty to nieposiadam nic z tego więc sie nie wypowiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Mam prawie identyczną czapkę biemme i spisuje się idealnie. Kurteczka rogelli wygląda na ciepłą więc zrezygnował bym z bluzy, koszulka termoaktywna i zwykła koszulka rowerowa na nią i na to kurteczka powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Con Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 http://allegro.pl/item258947757_rogelli_ar...bieska_r_s.html Co myślicie? Sama ta wiatrówka i pod to polar wystarczyłaby na zimę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2007 wg mnie tak sobie, bedziesz totalnie mokry pod spodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwiSssteR Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 mam niezły problem;/ otóż sprawa rozchodzi się o moją niewymiarowość... musze zakupić spodnie na jesien zime... myslalem nad spodniami Accent Verano no i cholera nijak w zadne wlezc nie wleze... i co tu zrobic ?? sa jakies inne portki takie na zime luzniejsze z lepsza rozmiarowka ?? czy wszystkie na rower sa dla chudziutkich i wysokich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Zobacz na ofertęfirmy Jeantex, mają w ofercie kilka róznych modeli luźnych spodni na rower. Ja mam ich spodnie Urbino. Tyle tylko, że pod nie muszę coś zakładać bo o ile chronią przed wiatrem to przed zimnem już nie. Ale kalesonki termoaktywne dają radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Co do tych Verano, to mi tez jakoś niespecjalnie leżą. Tylko, ze dla mnie na długość są w sam raz, a w pasie sporo za duże. Także nie wiem, czy są tylko dla "dla chudziutkich i wysokich". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwiSssteR Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Wiesz chodzi o to ze aktualnie mam 95 w pasie... przy wzroscie 167cm... cholerka problem kiedys sie rozwiaze... tzn daze do tego... bo mialem kontuzje kolana dwie operacje na nie przytylem 20 kg i cholera zrobil sie problem z doborem ciucha... w te wakacje zakupilem rowerek a nie jezdzilem ladnych 5-6 lat... no i w tej chwili przerwalem jezdzenie bo nie mam ciucha odpowiedniego... no i hmm... w obcislych nie za specjalnie chyba bym sie czul dlatego chcialem cos luznego... ehh kurde same klopoty a ja chce jezdzic i miec mniej o te 20 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Mając 95cm w pasie spokojnie "wbiłbyś" się w Lke. Mógłby być trochę kłopot z długością nogawek, ale zawsze można je podwinąć, albo coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwiSssteR Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 tzn mierzac podany rozmiar na stronie producenta to nie za bardzo by to wygladalo... caly sesn spodni by ucierpial a i po co... rzepy sciagajace przy nogawkach ja bym mial hmm 20 -30 cm pod stopa...wiesz skoro mam wydac kaske na jakas rzecz to fajnie aby spelniala swoje zadanie a nie ze mam sie w tym "meczyc"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudus Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Jezeli ktos ma problem z rozmiarami kurtki maraton i innych ciuchów termoaktywnych to najlepiej jechac do Suchego Lasu w 2kołach mają pełna rozmiarówke bo w tej samej hali jest magazyn mount-x Na ich stronie jest mapka dojazdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.