marcin1212 Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam. Ostatnio mam problem ze stawami. Otóż zauważyłem że przy wykonywaniu najzwyklejszych czynności "strzelają mi kości". Nie wiąze sie to z jakims bólem, ale przypuszczam że tak być nie powinno Czy możę to być wywołane brakiem jakieś witaminy lub czyms podobnym?? Prosze o porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Może by tak kolega najpierw rzucił okiem na wyraz "szczelające"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guit Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Mam to od wielu lat. W dziecinstwie duzo chorowalem i anginy zniszczyly mi stawy. W wieku 18 lat lekarz powiedzial mi ogladajac przeswietlenia ze w wieku 35 lat bede na wozku inwalidzkim z takimi stawami. Jakos sie na razie nie daje:) Glukozamina, aspirynka, ruch i jakos jeszcze funkcjonuje. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie jest czasami bol po tym jak zmarzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Mialem takie problemy w tamtym roku- zbyt siłowa jazda, bez rozgrzewki. W tym roku jak zawsze zaczynalem od rozgrzewki[rozjezdzenie, bez zbytniego przeciazania...ogolnie w miare mozliwosci staralem sie trzymac wysoką kadencje{jedynie szosówka mi na to często niepozwala i czasem sie zdazy ze cos strzeli na podjezdzie}] problem [odpukać] praktycznie zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Może by tak kolega najpierw rzucił okiem na wyraz "szczelające"... ooo przepraszam i prosze o poprawienie, pozatym lepiej złożyć raport niż nabijac posta Nie odczuwam żadnego bólu, chorować raczej tez jakoś często nie choeuje żeby to było jakąs przczyną. Pozatym mam dopiero 17 lat.. Blue mógłbym przypuszczać że to wina roweru gdyby problem ten wystepował tylko w nogach, ale strzela mi głownie w rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 No u mnie problem wystepuje tylko w kolanach... szczegolnie sie nasilił jak biegałem w zimie. Miałem takie jazdy, że ide sobie miastem, nagle mi noga odskakuje i mam konrole tylko do kolana a ponizej juz nie bardzo- musialem sobie nastawić ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 czytalem w jakiejs publikacji, ze strzelajace stawy moga byc oznaka nagromadzenia duzej ilosci toksyn w organizmie. nie wiem czy wiecie, ze kawa z mlekiem ma niedobry wplyw na uklad kostno-stawowy. kazeina ma zwyczaj odkladac sie wlasnie na stawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 NO kawy raczej też nie pije. Troche mnie to wkurza zwłaszcza jak sie na to zwraca uwage. Np teraz byłem w ubikacji robiłem to co miałem robić i tu nagle cyk....:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 [...]Np teraz byłem w ubikacji robiłem to co miałem robić i tu nagle cyk....:/ Aż się boję spytać co się stało ;> Rozwiązaniem jest wizyta u ortopedy. To że trochę strzela to nie znaczy że coś jest nie w porządku. Jak Cię to martwi to idź do lekarza... Oczywiście zawsze fajnie poczytać jak współforumowiczom gnaty trzeszczą forum dzięki temu się rozrasta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Np teraz byłem w ubikacji robiłem to co miałem robić i tu nagle cyk....:/ gdybys trzymal rece przy sobie podczas pobytu w toaecie to wszystko byloby w porzadku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 No wybiore sie z tym raczej. Myslałem poprostu że może to być wina braku jakichś witamin... No przecież oczywsite że skoro byłem w łazience to musiałem trzymać rece przy sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmol Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Mam to samo, od jakiegoś czasu dosyć często strzelają mi 'kości'. Podobnie jak kolega marcin1212 praktycznie tylko w rękach, dokładniej w okolicy barków Nic nie boli, po prostu leże, ruszam sie i nagle cyk Może kiedyś z braku czasu wybiorę sie do ortopedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 chlopaki, proponuje znalezc sobie stale partnerki, a wtedy zniknie problem strzelajacych barkow i nadgarstkow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 sintesi zboczuchu. Taki stary a taki głupi (created by:) moja mama) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 wiem to z autopsji! teraz juz troche podroslem i nic mi nie doskwiera! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmol Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Nadgarstki mi nie strzelają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Sintesi co ty tymi kościami robisz swej kobiecie? Ja przy swojej takich zastosowan nie znalazlem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 gramy w kosci na pieniadze albo ona robi mi przerzut przez ramie i mowi : "kosci zostaly rzucone!" musisz sprobowac ze swoja lepsza polowa, to naprawde fajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Np teraz byłem w ubikacji robiłem to co miałem robić i tu nagle cyk....:/ Zemdlałeś od nadmiaru przyjemności?? Ja tak czasem mam, że z przyjemności mi zaczyna powieka drżeć. A na stawy dobre są sery typu twaróg. Kolega piłkarz poleca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Mi zawsze strzelaja jak wstane. Poruszam reka noga zawsze jest trzask trzask Potem jak sie po cichu przedzieram przez dom to strzelaja mi kostki itp.. pamietam ze jak bralem glukozamine chyba artreum 500 to nawet kolana mi chyba przestaly strzelac po jakims tam czasie.. teraz nic nie biore i dalej strzelaja niczym armata. Kiedys szedlem przez dom z rana, przechodzilem obok sypialni rodziców i łupło mi tak jakby nie wiem piszczel ? Poczulem strzal na calej nodze od kolana w dół to sie tata obudził rotfl :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Jak chcecie to poczytajcie http://www.lukasza.pl/kolano.html Ale nie bierzcie tego za bardzo do serca bo będziecie jeszcze bardziej chorzy . Ale jeśli oczywiście problem jest poważny to trzeba udać się do ortopedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 marcin1212 Wcięło części mojego postu, w którym była informacja odnośnie tematu... Ja też mam problem ze strzelającymi stawami, problem jest od dzieciństwa. Mogę sobie nawet różne rytmy wystrzeliwać ruszając np stopą albo nadgarstkiem... Niektórzy straszą, że to wczesne stadium reumatyzmu... Ja sam osobiście nie wiem, jak to jest w rzeczywistości, choć przyznać muszę, że na razie żadnych problemów ze stawami, czy ich bolesnością nie mam, jedynie ewentualnie te kontuzjowane kiedyś tam bolały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Hehe...strzelajhące kości to mam od dawna , a wszystko przez rózne kontuzje. Oba nadgarstki, bark, kolana, kostki i nawet klatka piersiowa kiedy sie przeciagne, po wypadku mi tak zostało . ALe jakoś się tym nie przejmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
End Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Mi tylko w lokciach i nadagrstkach strzela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 co was napadlo? piszecie o powaznym problemie strzelajacych kosci i za kazdym razem dodajecie znak " " ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.