Skocz do zawartości

[strzelające kości]

marcin1212

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio mam problem ze stawami. Otóż zauważyłem że przy wykonywaniu najzwyklejszych czynności "strzelają mi kości". Nie wiąze sie to z jakims bólem, ale przypuszczam że tak być nie powinno

Czy możę to być wywołane brakiem jakieś witaminy lub czyms podobnym??

Prosze o porady.

Mam to od wielu lat. W dziecinstwie duzo chorowalem i anginy zniszczyly mi stawy. W wieku 18 lat lekarz powiedzial mi ogladajac przeswietlenia ze w wieku 35 lat bede na wozku inwalidzkim z takimi stawami. Jakos sie na razie nie daje:) Glukozamina, aspirynka, ruch i jakos jeszcze funkcjonuje. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie jest czasami bol po tym jak zmarzne.

Mialem takie problemy w tamtym roku- zbyt siłowa jazda, bez rozgrzewki. W tym roku jak zawsze zaczynalem od rozgrzewki[rozjezdzenie, bez zbytniego przeciazania...ogolnie w miare mozliwosci staralem sie trzymac wysoką kadencje{jedynie szosówka mi na to często niepozwala i czasem sie zdazy ze cos strzeli na podjezdzie}] problem [odpukać] praktycznie zniknął.

Może by tak kolega najpierw rzucił okiem na wyraz "szczelające"...

ooo przepraszam i prosze o poprawienie, pozatym lepiej złożyć raport niż nabijac posta :D

Nie odczuwam żadnego bólu, chorować raczej tez jakoś często nie choeuje żeby to było jakąs przczyną. Pozatym mam dopiero 17 lat..:P

Blue mógłbym przypuszczać że to wina roweru gdyby problem ten wystepował tylko w nogach, ale strzela mi głownie w rękach.

No u mnie problem wystepuje tylko w kolanach... szczegolnie sie nasilił jak biegałem w zimie. Miałem takie jazdy, że ide sobie miastem, nagle mi noga odskakuje i mam konrole tylko do kolana a ponizej juz nie bardzo- musialem sobie nastawić ;D.

czytalem w jakiejs publikacji, ze strzelajace stawy moga byc oznaka nagromadzenia duzej ilosci toksyn w organizmie.

nie wiem czy wiecie, ze kawa z mlekiem ma niedobry wplyw na uklad kostno-stawowy. kazeina ma zwyczaj odkladac sie wlasnie na stawach.

[...]Np teraz byłem w ubikacji robiłem to co miałem robić i tu nagle cyk....:/

Aż się boję spytać co się stało ;>

Rozwiązaniem jest wizyta u ortopedy. To że trochę strzela to nie znaczy że

coś jest nie w porządku. Jak Cię to martwi to idź do lekarza...

Oczywiście zawsze fajnie poczytać jak współforumowiczom

gnaty trzeszczą B) forum dzięki temu się rozrasta... :D

Mam to samo, od jakiegoś czasu dosyć często strzelają mi 'kości'. Podobnie jak kolega marcin1212 praktycznie tylko w rękach, dokładniej w okolicy barków :D Nic nie boli, po prostu leże, ruszam sie i nagle cyk B)

Może kiedyś z braku czasu wybiorę sie do ortopedy :D

Mi zawsze strzelaja jak wstane. Poruszam reka noga zawsze jest trzask trzask :) Potem jak sie po cichu przedzieram przez dom to strzelaja mi kostki itp.. pamietam ze jak bralem glukozamine chyba artreum 500 to nawet kolana mi chyba przestaly strzelac po jakims tam czasie.. teraz nic nie biore i dalej strzelaja niczym armata.

Kiedys szedlem przez dom z rana, przechodzilem obok sypialni rodziców i łupło mi tak jakby nie wiem piszczel ? Poczulem strzal na calej nodze od kolana w dół to sie tata obudził rotfl :]

marcin1212

Wcięło części mojego postu, w którym była informacja odnośnie tematu...

Ja też mam problem ze strzelającymi stawami, problem jest od dzieciństwa. Mogę sobie nawet różne rytmy wystrzeliwać ruszając np stopą albo nadgarstkiem... :P

Niektórzy straszą, że to wczesne stadium reumatyzmu... Ja sam osobiście nie wiem, jak to jest w rzeczywistości, choć przyznać muszę, że na razie żadnych problemów ze stawami, czy ich bolesnością nie mam, jedynie ewentualnie te kontuzjowane kiedyś tam bolały... :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...