Skocz do zawartości

[pompka]jaka? musi być mała, do ramy i dobrze pompująca

Mathieo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż to szukam dla siebie odpowiedniej pompki wczoraj kupiłem pompkę authora twin II za 32 zł myślałem ze to będzie coś męczyłem sie z przymocowaniem jej do ramy a przy pompowaniu uciekało dużo powietrza oddałem ją a teraz poszukuje odpowiedniej dla siebie pompki cena do 30 zł a najwazniejszy żeby dobrze pompowała żeby powietrze z niej nie uciekało przy pompowaniu, ( nie polecam tej pomki authora mówiąc nawiasem)

a jeszcze coś jak ma być na allegro to żeby 30 zł to wyszło razem z przesyłką:D

Osobisicie polecam pompke Decathlona wraz z zestawem otrzymasz takze uchtywy i srubki do mocowania.Jak dla mnie pompa spisuje sie idealnie nic nie ucieka , trzyma sie mocno.A i wszegolnosci przemawia za nia cena... osobiscie zaplacilem za nia 10zł :) Polecam

W tej pompce także jest uchywt i śrubki do mocowania - ale śrubki są gówniane - plastikowe. Nie polecam ich bo mi się połamay przy próbie zamocowania. Ostatecznie przyczepiłem uchwyt pod koszykiem na bidon metalowymi śrubkami, które razem z nim (koszykiem) dostałem. Co do działania pompki - powietrze nie ucieka, pompka trzyma wentyl mocno, ma gumowe zaślepiki żeby podczas jazdy brud nie dostawał się do środka pompki. Jak na swój rozmiar bardzo szybko można takową "nabić" koło od zera (sprawdzone). Generalnie polecam. Sam uchywt do mocowania też jest porządnie zrobiony, mocno trzyma pompkę, więc nie ma obawy że zgubimy ją po drodze. Jedyny minus to te nieszczęsne śrubki (swoją drogą nie wiem co za kretyn wymyślił plastikowe śrubki - to już wolałbym dopłacić 2 zł i mieć normalne metalowe). Jakby co to mogę dorzucić fotki jak to wygląda u mnie.

A ja głupek kupiłem pompkę SKS'a która kosztowała mnie 50zl, a siłę pompowania ma iście żałosną. ;/ Jak to wygląda w tych authorach? Da rade tam jakoś wbić ~~2 atm żeby dojechać do domu? A może da rade nawet więcej?

auhorów nie polecam mialem twin II istne gówno dlateog poszukuje jakies pompki mała i tania jak ty ale authora modelu twin II ci nie polece nie dało sie tym w ogołe napompowac detki samej masakra moze inne modele sa lepsze ale ta ktora ja mailem istne gówno

wozisz ze sobą 2 naboje i sprawa załatwiona i jak nie chcesz się namęczyć to pompka na naboje CO2 to najlepsze rozwiązanie, poza wygodą pompowania dochodzi jeszcze mniejsza waga oraz dużo mniejsze rozmiary w porównaniu do tradycyjnych pompek.

nie nie naboje odpadają a jak ktoś kumpel spyta mnie podpompujesz mi koła a ja na to za 3 dyszki to hcyba mnie wysmieje naboje odpadają na pierwszym starcie

już powoli zaczynam się decydować nad pompką taką jaką ma mad max

mad max mam jeszcze pytanie do ciebie tą pompke to się na etyl nakreca czy taka plastikowa dzwigienka jest i sie ją od tyka i mapie i zaciska czy jest takia obwodik który się odkreca a nastepnie przykreca i pompu pompu..

Mam taką pompke jak ma madmax i też Ci ją mogę polecić, a pompke nakłada się na wentyl i zaciska dźwignie i jest szczelna :) już nigdy nie kupie sksa :) ten author aap one się sprawdza w 100 %

a co do kosztów naboi http://allegro.pl/item239073212_naboje_co2...a_10_sztuk.html

czyli sztuka wychodzi za 1,69 tylko nie dam sobie głowy uciąć, że pasują do tej pompki ale chyba wymiar jest standardowy

Gość BarteX88
W każdy razie nie polecam SKS Infusion TT, sh*t totalny.

Popieram, w ogóle nie jest sztywna bocznie. I do tego ta rączka sprawia wrażenie jakby miała za chwilę odpaść. Ale pompuje dobrze ;)

Mathieo - jest tak jak pisał kamyko. Zakładasz sobie na wentylek, zciskasz i jazda. Szybko, łatwo, sprawnie. Bez zabierania dodatkowych naboi i innych rzeczy. Ja sprawdziłem tą pompkę w akcji i mogę ją polecić z czystym sumieniem. BTW - właśnie mi się przypomniało że Sąsiad swojej (ma taką samą) używa już rok i też nie narzeka. Generalnie nie mam porównania z SKSem czy Authorem, ale z tej jestem zadowolony i ją polecić mogę.

Author Pumps One :) Zapłacone 23zł, pompa działa już ponad rok, ciągle ze sobą woże,często spuszczam wpuszczam powietrze, zmieniam wentyle(wejścia) więc najlepsza . Szybko powietrze nabija nie ma oporów, łatwo zmienia się wejście pompujące. POLECAM

Osobisicie polecam pompke Decathlona wraz z zestawem otrzymasz takze uchtywy i srubki do mocowania.Jak dla mnie pompa spisuje sie idealnie nic nie ucieka , trzyma sie mocno.A i wszegolnosci przemawia za nia cena... osobiscie zaplacilem za nia 10zł ;) Polecam

Polecam w 100%!

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...