Astropath Napisano 7 Września 2007 Udostępnij Napisano 7 Września 2007 W Białymstoku standard: Giant, Merida, Kelly's; czasem Trek i Author. O dziwo jest też sporo Gary Fisherów :| coraz widzę kogoś nowego na niebieskim GFie. Chyba, że to liczne rodzeństwo o mocno zróżnicowanym wieku użytkuje jeden rower :/ Z dirt/street najbardziej się rzucają w oczy Leader Fox, DM i chyba BOP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Riqar - ale to że ktoś zna Nm swojego wozu i przy jakich obrotach najwyższa wartość się kończy + przełożenie każdego biegu to nie zawsze znaczy, że ktoś jest pasjonatem. Znam kilka osób ( już podam przykład komputerów ) - wiedzą wszystko o parametrach swoich kompów ale jak idzie co do czego usiąść i zainstalować np. Aresa ( coś jak eMule ) - klapa. Podobnie jest u Nas. Kupi sobie jakiegoś full'a z "dobrym wpyasem" + kask fullface + zółwia, ale przyjdzie co do czego skoczyć z dropu - 'Ojjj mamusiu ja się boje'. I jestem przekonany, że wiele osób jeździ na rowerze tylko dla pokazu. Nie każdy, kto w Polsce ma Scoot'a LTD to zapaleniec rowerowy. Zrobi 10 km po mieście i już szpan. Mój rower nie jest piękny, z przodu inna obręcz i z tyłu też, opony z białymi paskami ale co z tego - kiedy tak dobrze mi się na nim jeździ. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Elbląg - Delta, GTIX i inne:P a poza tym to Gianty i Meridy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 12 Września 2007 Udostępnij Napisano 12 Września 2007 MiastoŚwiętejWieży (chilli Chen100hoffa ): klasa robotnicza (bez urazy, sam długo w takiej jeździlem i się nie wstydzę!) - Kellys, Giant, klasa średnia - Author, klasa wyższa - Merida (np. magnezówki czy wyższe HFXy), parę Giantow XTC też jeździ, dirt/street - masa Dartmoorów SS (zwłaszcza z SR Duro na przedzie , SF jakby zdecydowanie mniej), dużo NS i DunConów. BMX - Authory i EasternBikes, i bodajże jeden Hoffman inne - Krossy FR (ale te to chyba wszędzie są, z tym że jeszcze nie widzialem ani jednego FR2na 2007! Wszystkie jeszcze z RS Pike z przodu!). Fulli nie wypisuje, bo wśród moich znajomych chyb każdy ma inną ramę (Orange, Sapim, Author ARh, Kona, Giant AC, swego czasu nawet jedno Norco...) a "nieznajomych" widuję bardzo rzadko. Uwagi - mimo obecnych w Cz-wie dealerów, jakoś mało widuje się np. Scottów, Accentów, stosunkowo też niedużo KTMów czy Merid z "niższej półki". Z tym, że to są tylko obserwacje i jeśli ktoś ma ramy innych producentów, bądź poczynił odmienne obserwacje, niech pisze! PS. Marek typu Activei innych martektowych wynalazków specjalnie nie opisalem! PS2. Z forum wynika, że masa ludzi ma Krossy Levele A4/A6, a ja widziałem osobiście jednego (!!!) A6 i to tylko na serwisie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 14 Września 2007 Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jakoś nie zauważyłem żeby ktoś napisał o stolicy. To ja napiszę bo mi przyszło mieszkać w tym syfie . Generalnie przeważają marki ze skiteamu ze wskazaniem na garego i kone (specówi i cube'ów mało). Dużo jeździ giantów, authorów i coraz więcej kellysów. Czesto spotyka się treka i scotta. Merid i GT raczej mało. Czasem można dojrzeć jakis rarytas w stylu cannondale. Generalnie zauważyłem cieszącą mnie tendencję - coraz mniej makrokeszy (chyba że dzieciarnia na hiper mega fulach za 300). Sporo też się pojawiło lanserskich rowerów holenderskich (panie z koszyczkiem kapelusiku i sukieneczce wyglądają na tym bosko ). Napisze też o Lublinie z którego pochodzę. Tu na nieszczęście zagłębie makrokeszu. Z markowych najwięcej authorów i giantów. Coraz więcej kellysów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Okolice Wałbrzycha i sam Wałbrzych są pełne rowerów. Z tych tańszych i średnich to Kellysy, Authory, Meridy, Gianty, Gary Fisher {700-3000zł} W klasie wyższej są - Radony, Gary Fisher Kumpla, Gianty Xtc {nawet kilka}, nieliczne Kellysy, 2 Cuby {w tym jeden mój }, są też wyscigówki Meridy Spośród rowerów które widziałem na zawodach, a których nie widzę na codzien są: Poisony, Apache, Krossy, Cannony. Jeżeli chodzi o szosowe to jest ich mało ale większosc stanowią tzw. średnie rowery treningowe {1500-2500} wśród których są: Kellysy, Cube, Giant, Author Jest też kilka bmx - Mongoose. Dualówek też sporo jezdzi ale ja się na nich nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Chyba moje miasto to misto najbiedniejsze w rowery -Mój Kross ( a jak ) -Kross Level A6 -Jakiś Cube na XT i RST Omni -Biria RS kumpla na sztywniaku -Author A-Gang na MZ Race -2 Kony ( jeden koleś mieszka w Iławie i w Gdańsku na zmianę ) -kilka szosówek w tym jedna wiem że na Accent'cie Via Montanna Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Co dziwne - ja w Wałbrzychu nie zaobserwowałem obecności szału na Krossa A6 {miałem taki szał w swojej głowie kiedyś}. Teraz, mozna stwierdzić ze w Wałbrzychu najłatwiej kupić Kellysa i Felta za sprawą dystrybucji tych rowerów w dwóch najważniejszych sklepach. Do rodzynków w sklepach mogą należeć - Kony, Gary Fishery, Cube, Unibike Dosc dużo jezdzi także crossów i trekkingów, które znakomicie sprawdzają się w roli roweru szosowego na tragiczne Wałbrzyskie drogi. Jazda po nich szosówką to ewenement, chociaż jest takie miejsce gdzie jest droga płaska jak stół i jest rajem dla trenowania jazdy po szosie {Wałbrzyska Strefa Ekonomiczna} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana frog Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 W Krakowie rowerków sporo, a dominują "typowe": Author (dużo nowych pojawiło się koło czerwca/lipca), Merida, Giant, Kross, Kelly's, Unibike (wydaje mi się, że w tej kolejności; o czymś zapomniałem?). Ze starszych zwróciły moją uwagę rachityczne Wheelery... Po mieście sporo osób pomyka badziewnymi, rdzewiejącymi, dziwnymi... Czemu się nie dziwię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejpok Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Gliwice i okolice to przede wszystkim Authory (Velo) , Kellysy, Meridy reszta marek to pojedyncze perełki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuhru87 Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 A ja rowery, poza swoim, czy to w trasie czy w mieście (a dokładniej w Wejherowie) widuję bardzo żadko. Ale może po prostu takie moje szczęście? Nie bywam w odpowiednich miejscach o odpowiednich porach ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 W Opolu najwięcej widać Merid'y, Kelly'sy, Author'y, Giant'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Mi w oczy rzuca się dużo Merid. Zdecydowanie jedna z dominujących marek, co zresztą widać po poprzednich postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Poznań 1 - Kellys 2 - Author 3 - Giant, Merida 4 - Trek 5 - Kross 6 - Cube, Scott 6 - Pojedyńcze wyrostki Kona, Spec, GF, Unibike , accent Widzę, że najwięcej jest Kellysów i potem się mówi, że są najczęściej psującymi się rowerami, ale stosunek sprzedaży rowerów marki Kellys do innych jest wysoka i potem tak to wypada, a przecież inne ramy też się psują, pękają Spece. Boplight'y, i inne marki tylko o tym się rzadziej słyszy, bo dużo Ludzi na tego typu markach nie jeździ; na forum parę fotek było przecież. Co nie zmienia faktu, że i tak wymieniam ramę Ps. Siedziałem sobie nad poznańskim jeziorkiem strzeszyńskim i tak tylko wypatrywałem - rower nr: 1 Kellys 2 Kellys 3 Author 4 Kellys 5 Kellys 6 Kellys 7 Author itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 W Otwocku najwięcej rowerów Merida, potem -Wheleery -Kelly'sy -Treki -może 2 gary -i kilka b'twinów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rappid Napisano 5 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 z tego co zauwazylem to: mtb: 1. spec 2. giant 3. trek road: 1. trek 2. giant 3. lapierre cork/irlandia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 5 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 U mnie we wsi^^ to tak: Najwiecej Leader Foxow, potem jeden Scott ( od brata), Ghost, Dartmoor, 2 kellysy i merida:P Leader FoX przeważa w 75% -.- Muszę zmienić ramę bo za dużo ich jest^^ <joke>( chyba ze na Cube'a <zakochany>) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 U mnie w mieście wszystkiego po trochu. Mało jest rowerków marki kona (stinky jednak i hahhana kiedyś była). Najwięcej jest giantów, kellysów, merid, krossów są ze 3-4 Gary Fishery. Focus kumpla. Nie spotkałem się jeszcze nigdy na szlaku z feltem i leader foxem (oprócz dragstarów:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba003 Napisano 15 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Umnie w nidzicy w sumie jest mało rowerów ale najwiecej krossów wiecej starych niz nowych ale to z powodu ze jest autoryzowany serwis kross'a;) ale w tym serwisie maja tylko stare hehe, jest kilka giantów, jeden kelly's i jeden gary a takto ludzie jezdza na jakis markach mniej znanych:) i wheelery ze dwa są (wszystko policze na palcach bo moje miasto ma 15tyś mieszkancow:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 15 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 a natomiast u mnie w mieście jest jeden kross a6(właściciel: miechu ), mój hexagon, jedna meridka sąsiada i reszta to w większości makrosh*ty... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 17 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Relacja z Trzcianki: Tysiące makrokeszy, mało jednak widać Kross'ów z sieci sklepów Terg. Kilka Unibike'ów. I uwaga - jeden jedyny Kelly's w całym mieście - zgadnijcie kto go ma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 17 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Rowerów poniżej 800zl jakoś nauczyłem się nie widzieć. A powyżej tej ceny w Zielonej Górze króluje Giant- sam mam 2- żaden od lokalnego przedstawiciela Potem Authory- całkiem sporo Velo ma u nas 3 sklepy Kelly's, GT, Merida, Kona, inne których nie pamiętam i dwie Birie (pod marką Germatec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 17 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 U nas w Rybniku chyba Merida z powodu MTB silesia Rybnik (klub który jezdzi na meridach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
btrx Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Sieniawa - makrokeszy z 1000, kilka magnumow z wyzszych polek, chyba trzy authorki (w tym jeden sam pomagalem wybrac ) i unibike moj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksuper Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 u mnie, gdzie są dealerzy gianta i kelly's a to tylko to. (Świdnik) wtajemniczony kumel ma kone, ja ktma, a inny znajomy wheelera. ale głównie to tak jak piwałem na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.