Fifi Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Hiszpania: BH, Orbea, Specialized, Scott, Merida, KTM, Trek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firestorm Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Jelenia Góra Kellys Author Giant no i jak na lekarstwo ale czasem się pojawiają Scotty pisze o nich bo to mój rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Obecność autoryzowanych dealerów rzeczywiście determinuje markę najczęściej widywanych rowerów. Oczywiście dominują makrocashe, ale w powiecie słubickim najczęściej jeżdżą Authory i Kellys'y. Rzadko widuje się rowery innych marek, a jeśli jest to np. Specialized to na prawie na pewno przyjechał z Frankfurtu n/Odrą lub jego okolic bez wiedzy i zgody jego niemieckiego (byłego) właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgentOrange Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Jeśli chodzi o Trójmiasto, to: Na pierwszym miejscu Kelly`s, potem długo długo nic. Następnie Giant i Author. Jeździ kilka Merid, ale to zdecydowanie najtańsze modele. Tych z wyższej półki widuję pojedyncze sztuki. Ostatnio widziałem bajkera na fajnej beżowej TFSce. Rzuciło mi się też w oczy kilka Feltów. A poza tym - sporadycznie widuje się różne marki jak Scott, Cube, Kona, GF, Specialized. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lajcik Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Zauwazylem ze na Dolnym Slasku Felty zdecydowanie dominuja (bliskosc dystrybutora Harfy ?? XD), za to na pomorzu: 1.Author 2.Kelly's 3.Kross (lepsze marki to raczej pojedyncze sztuki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 U mnie oprócz makro jeżdżą Meridki. Trochę mniej jest Giantów i Kellysów. I tylko 3 Kony na całe miasto... w tym jedna moja... Ostatnio widziałem też jeden rowerek Santa Cruz. Nie wiem skąd się tu wziął. Tak ogólnie to w moich stronach rower nie jest jakoś za bardzo popularny- nawet nie mam z kim jeździć. A KONA nigdzie nie dominuje hurra!!! I z czego tu się cieszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Moje obserwacje w Krakowie (od najczęściej spotykanych do najrzadszych):Giant, Merida, Kross, Kelly's, Ghost, Trek, Author, Unibike, Romet + bardzo rzadko (pojedyńcze egzemplarze) Specialized, Cannondale, GT, Mongoose, Lapierre. Jak ktoś wcześniej napisał, mimo iż są 2 Decathlony w Krk, Rockriderów nie widać. I oczywiście rowerki miejskie, składaki, i makrokesze.Moje okolice:Dominują makrokesze i stare składaki, widziałem kilka Giantów, Kelly'sów, Rockridery, tańsze Krossy. Jeden, dwa egzemplarze: Merida, Author, Ghost, Unibike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM85 Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Szczecin - Bardzo popularna jest Merida i to jakaś masakra Oczywiście są inne marki, ale co chwila tekst o też masz Meride fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 nowy targ - wiekszosc to meridy ale nie ma sie co dziwic, najlepszy mechanik i najlepiej wyposazony sklep handluje tylko meridami oprocz tego widzi sie troche kellysow, giantow i nawet jest kilka rowerow kona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Bydgoszcz - sporo jest Kellysów, Merid. Za to mój No Saint Urian jest chyba jedyny w mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielko Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 U mnie w małym miasteczku w świętokrzyskiem przeważają krossy choć dużo ich nie jest. No i na drugim miejscu postawiłbym na markeciaki z Makro z Kielc i włoskie rowery Atala Jest również kilka rowerków ze Słowacji - Kellysów Jest także jeden scott i author. Przeważają rowerki crossowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A ja we Wrocławiu widziałam jak na razie tylko jednego Felta... no może dwa Ja widzę to tak: 1. Kellys 2. Author 3. Kross 4. Unibike 5. Giant Widziałam też parę Scottów. Moja ocena nie jest obiektywna, ponieważ nie jestem w stanie ogarnąć całego miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A ja we Wrocławiu widziałam jak na razie tylko jednego Felta... no może dwa To masz szczęście, bo gdzie nie popatrzę tam Felt, aż mnie mdli jak widzę kolejnego. Ale co zrobić, jak Harfa każdemu wciska Felta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 W mojej okolicy (tzn. Trzebinia, Chrzanów, Piła Kościelecka) jeździ dużo Krossów ( w Chrzanowie i Trzebinii są dealerzy ;P), Giantów (razem z Krossami się sprzedają pod jednym dachem), GTIX'ów (je można nawet w sklepie mięsnym dostać, tyle tego badziewia jest u nas -,-). Sporo jeździ innych makoreszów (Tesco jest blisko ). Kellysów niedużo, ale się zdarzają, o dziwo widać kilka droższych modeli Meridy (o dziwo w takiej dziurze są 3 Meridy karbonowe ). Co ciekawe, kilka(naście) Peugeotów jeździ po okolicy (głównie kolarki i holenderki z lat 90", ale w dobrym stanie - sam serwisuje 2 z nich ). Ogólnie najwięcej jest (z markowych i mniej więcej w tej kolejności): Krossów, Giantów i Merid BTW, GTIX'a to nawet nie tykam śrubokrętem, zaś serwisuję amatorsko (czytaj, smaruję, czyszczę tam, gdzie Kowalski się boi włożyć szczotkę - pod kasetą, suport, etc, reguluję i jak trzeba naprawiam) kilka Krossów i Gianta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 To masz szczęście, bo gdzie nie popatrzę tam Felt, aż mnie mdli jak widzę kolejnego. Ale co zrobić, jak Harfa każdemu wciska Felta. Jeszcze kilka lat temu wciskali każdemu Meridy We Wrocku sporo też jeździ Treków i Kellysów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 W Łodzi spotkałem sporo Kellysów, Zdarzają się MaGnumy. Poza tym Giant, accent,unibike to pojedyncze sztuki. Jest przerażająco dużo makrokeszów. Widziałem 2 "GTI fx600", trochę "Horizonów" z Carrefoura i inne nie wiadomo co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemolinko Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A u nas to meridek najwięcej co chwile widać jakąś podobnie jest z authorami. A z makrokeszy to kross i grand Apropo makro to ostatnio byłem w tesco był full za 350zł podchodzę do niego chciałem zobaczyć jak się ugina amorek a tu zdziwienie jak sztywny widelec i gripy plastikowe aż od dotykania ręka bolała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 W Kielcach zdecydowanie najwięcej Kelly'sów z Go Sportu. u nas tak samo zdarzają się jeszcze unibike authory czasem jescze krossy trochę ludzi jedzie na konach i ("reszta") na horizonach itp. z tesco czy z reala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gofe111 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 U mnie we Wrocku jest w tym roku wysyp makrokeszów jest ich chyba najwięcej, drugie w kolejości są Giant'y i Decathlony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 U mnie w mojej wsi Jest 16 Dartmoor'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Wczoraj przejechałem się ścieżką rowerową z Kalinowszyzny nad Zalew (kto z Lublina ten wie, dla reszty: 11 km w jedną stronę) i tak: kilka rowerków Merida, po jednym Treku, Scocie, Cube, pan dziadek na jakimś Krossie trekingowym, i masa makro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 w poznaniu dominacja kellysow raczej , bynajmniej tak wynika z moich obserwacji tutaj na forum kross level to popularny temat ale w poznaniu nie spotkalem jeszcze nikogo na lvl a4 a o wyzszych nie wspominajac jezdze samotnie moim krossikiem a4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madison Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 pomiędzy Krakowem a Zakopanem>: Kona - dosyć często Giant czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeJot Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 W Puławach (woj. lubelskie) jak i w okolicach dosyć często spotykaną marką jest Merida. Może dlatego, że sam posiadam Meride i rzucają mi się w oczy. Pod moją szkołą teraz codziennie stoi około 20-30 rowerów i śmiało stwierdzam, że czasem 40% to Meridy. Widzę też sporo Krossów i Giantów. Raz chyba Unibike widziałem. Reszta to szroty z supermarketów... Merida "rządzi" w Puławach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 A u mnie w okolicy zdecydowanie prowadzi pod względem ilości Giant, to chyba wynika z dostępności tej marki w kilku sklepach w okolicy, sporo jest też merid, whellerów, GT, Kona, rzadkością jest napotkanie KTM-a, Birii czy Scotta. A co do makrokeszów to nie zaliczam ich do grupy rowerów tylko do urządzeń kulturystyczno-masochistycznych, jeździ na nich ten kto lubi ból i ćwiczenia siłowe, dlatego nie zajęły zaszczytnego pierwszego miejsca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.