coiler Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A w Białymstoku najwięcej chyba Giantów, Merid, Treków i ostatnio coraz więcej rowerów Orbea. I oczywiśćie od groma delt i longway z auchana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 U mnie, czyli w Skierniewicach zdecydowanie prowadzi Author, dalej Giant a jeszcze dalej inne marki. Ale to zapewne będzie się zmieniać bo najlepszy w mieście sklep rowerowy chyba zakończy współpracę z Authorem a przestawi się na co innego. U nas w zasadzie dwa sklepy promują Authora, jeden Whellera i następne dwa maja "przekrój mieszany". Co cieszy to to, że ludzie stosunkowo sporo kupują w sklepach. W Tesco kupowane są głównie "super wypaśne" fulle dla dzieciaków. BTW. Jak byłem w tym roku we Władysławowie i jechałem sobie na hel to mijali mnie samiludzie na Trekach i Scottach. Aż mi sie gęba smiała do tych rowerków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Poznań - kellys, author,merida, pozniej marki skiteamu gary,cube często widać spece, kilka niskich modeli Cannondale, treki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafi Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W Tychach i okolicach dość często można spodkać bikerów na LeaderFoxach, po za tym to Authory, Gianty, Meridy, ,Kellysy, Krosy i nadal sporo makrokeszów :/ pozostałe marki też sie zdarzają ale nie jest ich aż tak dużo jak tych powyższych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Bije się w piersi, zapomniałem że strasznie dużo jest u nas Kellysów, ale tylko w dużych miastach (Poznań i Bydzia), ale w "terenie" już tego nie ma (prawie). Sporo osób podaje też Krossy, ale mam wrażenie że często liczycie te tańsze. Bo jesli idzie o serie Level to ja widuje tego jak na lekarstwo. Na 1 Krossa (sklepowo wartego powyżej 1000 zł) widuje ze 30 rowerków innych znanych marek. Pewno dlatego, że Kross sprzedaje droższe biki "od wczoraj" a inne marki już ponad 10 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Głownie kellys i treki. Raz za czas jakas merida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Bije się w piersi, zapomniałem że strasznie dużo jest u nas Kellysów, ale tylko w dużych miastach (Poznań i Bydzia), ale w "terenie" już tego nie ma (prawie). Hmm rozumiem twoje stwierdzenie "w terenie". Tymniemniej u mnie jak smigam po górach w lesie to najczęściej widze fulle,ale to pełna mieszanka marek - od gianta do santacruza itp[ehhh te beskidy ]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kross, Merida, Author.. głównie te w Mysłowicach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 To zależy. Z moich obserwacji wynika a mieszkam w Krakowie że w parze z rowerem w wiekszosci idzie zamoznosc finansowa I tak: Na blokowiskach:gtix giant(bardzo czesto-tylko te starsze modele) i author Na osiedlach domkow jednorodzinnych i malych miasteczkach(gdzie blokow sie nie spotyka-np zabierzów ) Meridy(strasnie duzo osob w starszym wieku na nich pomyka) kellysy przewaznie scarpe salamander i....zapomnialem nazwy Poza tym czesto widuje sie authory whellery kony(skacza w lesie na kmicie) i kolarzówki na ktorych sie nie znam . Na wsiach: Romety Gtix i bez imienne. W olszanicy(duza wies ) pomykaja dwa najnowsze stevensy. Ale reasumujac:Coraz rzadziej widuje sie makrokesze w Krakowie. Ludziom nie chce sie tego ciezaru na 8 pietro w bloku dzwigac to kupuja cos lzejszego. W lasach na sciezkach rowerowych czy gdzies dalej od blokoiwsk makro sie praktycznioe nie spotyka(uwiezcie mi) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esc0bar Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Slupsk to w wiekszosci makrosh*ty. Z normalnych rowerow mozna wymienic pojadzy firmy: Giant, Author, Kross. Inne marki zdarzaja sie takze, ale to raczej sporadycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 na moim jednorodzinnym osiedlu widzałem GT a dlatego że moja "wieś" jest przelotna na jezioro steklno i to chyba tylko dlatego czesto tu pomykają rowery -3 gtix miałem kiedyś go ale sprzedalem takiej malej ropieszczonej debilce za 200 zl - 1 GT w przelocie -1 merida tylko ja mam meride z gryfina i pniewska heh - kross dosc czesto ale te makrokeszowe np sfx 500 kumple mi wmawial ze jest to super rower ale później go olałem i już z nim nie pomykam - 2 kelly's na rajdzie rowerowym -1 unibike na rajdzie -3 active taki lepszy makrokesz - nie wiem il;e ale chyab ze 3 grandy i dużo makrkoeszów a i jeszcze 2 gianty widziałem yukona i rocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam. W moim mieście dominują Kellysy, mam Ja, mój kolega i kuzyn. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 W Zielonce mnostwo rowerow z "wroblami" w napedzie. Rower niepiszczacy..to ewenement :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 w krotoszynie jest masa kelly'sów. pobliski (30 km) sklep je sprzedaje, a jego sprzedawcy są ich fanami więc przenosi się na miasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybuch Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 u mnie, tzn w trójmieście, wydaje mi się niestety że dominują makrokesze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 w krotoszynie jest masa kelly'sów. pobliski (30 km) sklep je sprzedaje, a jego sprzedawcy są ich fanami więc przenosi się na miasto. W Jarocinie jest masa Kelly'sów. pobliski (7 km) sklep je sprzedaje, a jego sprzedawcy są ich fanami więc przenosi się na miasto. * A poza tym to ogrom tanich Krossów (Best, Grand) i Rometów (Delta) oraz badziewia w stylu "full za trzy paki... i to z tarczami", czyli krótki przegląd prze ofertę jarocińskich sklepów. *Mowa o tym samym sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 W Koszalinie od groma i jeszcze troche Authorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Tak jak Michal napisal , w Rzeszowie jest od groma BH . Ostatnio zauwazam tez duzo nowych Kellysów ( ilosc naklejek na ramie rzuca sie dosc mocno w oczy , moze to tez dlatego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ostrów : Author, Merida , Unibike się czasem trafi . Do tego czasami Giant , Scott, jakaś Biria O full makro to nie piszę bo po co.... M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 W Tychach sporo Authorów, są też Meridy, Gianty, Gary Fishery, Krossy, Kellysy. Ogólnie jest zróżnicowanie marek. Ale jest jeden taki szczególny Author Traction, czarny, z krzywouformowaną dolną rurą! Mój! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 U mnie dominuje MERIDA. Później Krossy i jakieś inne marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josearkadio Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 W Puławach jeździ się na Meridzie. Sporo tańszych modeli ale jest kilka za około 5000, zdarzają się także Carbony. Z lepszych rowerów innych marek jest jeden rodzynek Specialized S-Works a w klubie szosowym chłopaki śmigają na carbonowych Colnagach - piękny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Zauważyłam, że w Zielonce jeździ też sporo starych Schwinnów. Widocznie kiedyś musiał być gdzieś w okolicy sklep z rowerami tej marki. Pozdrówko spostrzegawcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Września i okolice to raczej Kelly's (jest tam sklep w którym głównie Kellysy sptrzedają i trochę z Meridy), ale widać też Meridę i Gianty. Od czasu do czasu pojawi się też coś z Authora i Treka. Biera & Wojtasin - czyżby mowa o sklepie w Golinie? Też tam kupuję - ale muszę przyznać, że sklep solidny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 U mnie (Dąbrowa Górnicza) w mieście jakieś 75% rowerów to Kelly'sy. A reszta to wszystkiego po trochu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.