evo Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ostatnio pojeździłem sporo po kraju a także poza naszymi granicami i zauważyłem spore zróznicowanie w popularności danych marek bików. Czasem wystarczy pewno 1 sklep danej marki w okolicy, i już tych rowerków w danym terenie jest więcej. Może stworzymy taką małą mapkę najpopularniejszych marek w waszych miastach czy nawet państwach Głównie chodzi o rowerki MTB (i ew. crossy) i te powyżej 800-1000 zł, bo chyba niezależnie od kraju i tak najwiecej jest tych tanich (lub miejskich), więc te pomińmy. Z moich obserwacji wynika, że w WLKP i Kujawach (Poznań, Gniezno, Bydgoszcz) dominują: - Authory (chyba najwięcej) - Giant - Kross (wcale tak dużo tych droższych nie ma) - Unibike (w większych miastach) - Merida (nie za dużo, ale się widuje) reszta to prawie pojedyńcze sztuki mam wrażenie We Włoszech zauważyłem, że prawie nie widać Giantów. Widziałem za to sporo Treków czy nawet GT i sporo Decathlon`ów z tych tańszych. Jak to wy widzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 U mnie w Tczewie widzę dosyć często widzę tanie modele Meridy, żadko tanie Gianty i Authory. Unibike żadnego. Krossy często są tylko ale te makrokeszowate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 u mnie na sklepie sprzedawcy maja meride gianta kellysa. reszta sprowadzana jest na zamowienie lub stoi pojedynczo w sklepach. i taka jest proporcja na ulicach. najwiecej kellysow pozniej merida i giant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek9999 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A w mojej okolicy ... GTIX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 U mnie zdecydowanie Kellys, a wynika to z tego, że są tylko 2 większe, autoryzowane sklepy. I ten największy bardzo zachwala (promuje) Kellysy, czego sam byłem świadkiem (namawiali mnie na Salamandra). Innych marek jest już mniej, ale widuję po kilka sztuk Merid, Author'ów czy Giant'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 u mnie w okolicy(pod warszawą) jest zdecydowana przewaga makro i składaków... chociaż jest kilka krossów, wheelerów, 1biria, 1scott, 1gary i jeden merc(głownie mojej bliższej lub dalszej rodzinki) kilka kolarzówek(raczej starsze pokolenie pasjonatów) może ze dwa kelly'sy na warszawskiej masie krytycznej przeważają IMHO stare wheelery(lata '90), jest sporo merid i treków oczywiście niedługo wszyscy będziemy jeździli na krossach a6... bo po tym co czytam na tym forum to ta marka zdominuje wszechświat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 We wrocku jest dużo wszystkiego, a najwięcej: Giant, Author, Merida, Cube, Scott, Kellys, Unibike, Marin, Felt, Decathlon, Kross, mniej więcej w tej kolejności Krossów jak widać mało bo tu teraz wszyscy Felty kupują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W Zielonce zdecydowanie rządzi Decathlon. Powód? Do Marek (i usytuowanego tam sklepu Decathlona) jest rzut beretem Pozdrówko proporcjonalne PS. Przypomniałam sobie, że poza Decathlonem jeździ sporo Giantów (zarówno starych, jak i nowych) - newątpliwie dzięki temu, że w Zielonce jest skleposerwis Gianta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Nam morzem dominowały Kellys-y , Trek-i , Giant-y i Kross-y Te marki bików z tego co zauważyłem dominowały !! Ale chyba kross-ów było najwiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafizdg Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W dąbrowie najwiecej widuje kelly'sów potem meridy, gianty, kross Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Podpisuje sie do kolegi wyzej Dominuja Kelly'sy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W Bielsku i okolicach najwiecej Kellys'ow, Authorow i Giantow, ale ostatnio widzialem 2 Kony nawet... Krossy tez czasami jezdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Andrychów Kallys, Kross, Trek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89xc Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W Kielcach zdecydowanie najwięcej Kelly'sów z Go Sportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A w mojej okolicy ... GTIX Yeeeahhhhh GtiX - u mnie w Iławie ciągle spotykam te "piękne" 6 ramienne obręcze. No i u mnie rządzi także Kross B-250. A na szarym końcu są wszelkie rowery z lat 70-80' ubiegłego wieku. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Rzeszów - BH A wszystko przez promocje z Rojaxu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 a w skromnych Prabutach i okolicy jest dosć dużo kelly'sów (niedaleko jest sklep kelly's), jednego krossa ostanio widziałem, jakiegoś dzieciaka na authorze (w kasku O_O_O ) no i moja meridka, a reszta to wigry i inne składaki itp aa no i ofc gti, delta i inne makokesze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jelenia Góra i okolice to ogromna dominacja Kellys'ów ... Gianty ostro gonią... ale na maja nieco strat do czołówki... jak większość z was zauważa jest to efekt dostępności dealerów... a Scott'ów jak na lekarstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Chyba Kelly's zdominowal Polske . W Poznaniu tez chyba najwiecej tego widze, pamietam pare Trekow, Giantow, ostatnio widzialem dwa Authory Traction oprocz mojego . Ze starszych stalowek popularne sa Whellery. Ale generalnie nie mam pamieci do marek, blachosmrodow do dzis nie rozpoznaje, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W Kielcach byłem i zdecydowanie najwięcej Merid jeździło i Authorów. W Łodzi dużo Unibików i Krossów. No i sporo również Giant'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Evo - jak mogłeś zapomnieć o bydgoskim ROMECIE! tego jest tutaj od licha i ciut ciut no i dużo SCOUT'ów, takie ciężkawe ustrojstwo które sprzedają na ul. Magazynowej a z 'przyzwoitych' to... hm... 1. Kross 2. Giant 3. Author 4. Kellys. Bardzo rzadko widuję u nas Meridy, za to w Ustroniu na każdym kroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Grudziądz- Makro , Kross (Grandy , Beasty oraz levele i hexagony) , Kelly's trochę Gianta i Meridy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 We Włocławku najwięcej jest chyba kellysów. Do tego w sklepie jest zawsze kilka Merid, Unibike'ów, dziecięcych Leader Foxów, i Authorów. I wszechobecne Krossy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turfinh Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W Katowicach najwięcej jest Authorów i Kellysów, to pewnie przez bliskość naszej południowej granicy potem Medridy, Gianty, na szczęście coraz mniej makro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Szczecin to Kellys, Giant, Trek i Wheeler. Co ciekawe Authorow raczej malo, a Merid prawie brak (brak sklepu sprzedajacego te rowery). Za to w polnocnych rejonach w okolicach Polic (15 km od Szczecina) to prawdziwe zaglebie Meridowe i bardzo duzo Krossow, ale tych tanszych. Nie wiem czemu ale Leveli jest bardzo malo. Nie wspominam juz o takich egzotykach jak BH, Lappiere, Felt, Sunn, Fuji - ich nie ma w ogole. Aaaa GT widzialem moze ze dwa w tym roku - Lawinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.